Waarom WhatsApp's berichttranscriptie het beste zou kunnen zijn voor berichten

Inhoudsopgave:

Waarom WhatsApp's berichttranscriptie het beste zou kunnen zijn voor berichten
Waarom WhatsApp's berichttranscriptie het beste zou kunnen zijn voor berichten
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • WhatsApp voegt transcriptie van spraakberichten op het apparaat toe aan de iPhone-app.
  • Ontvangers kunnen lange berichten scannen en alle pluis negeren.
  • Transcriptie is ook geweldig voor zaken en toegankelijkheid.
Image
Image

Wat als je nooit meer naar een ander onsamenhangend spraakbericht hoeft te luisteren?

Binnenkort beschikbaar voor WhatsApp op iOS: automatische transcriptie van spraakberichten. Hiermee worden de binnenkomende gesprekken van je vrienden en familie omgezet in tekst, zodat je ze kunt scannen en direct bij de belangrijke stukjes kunt komen.

Probeer je bijvoorbeeld een etentje te regelen met een vriend? Met een getranscribeerd spraakbericht kun je direct naar de reserveringstijd gaan en de delen negeren over hoe de neef van een andere vriend hetzelfde restaurant die ene keer bezocht, en "…wacht, ik sta op het punt om een tunnel in te gaan. OK, ik ben terug."

"De ontvangers van spraakberichten op WhatsApp zullen het meest profiteren van deze functie. Ze hoeven de audioberichten niet langer in het openbaar hardop af te spelen of op te slaan voor later. Ze hebben toegang tot de informatie in de spraakberichten handig wanneer ze maar willen, zonder zich zorgen te maken dat het publiek meeluistert, "vertelde netwerkingenieur Eric McGee Lifewire via e-mail.

Privacy

Hoe slaagt Facebook erin om WhatsApp-spraakberichten te transcriberen zonder afbreuk te doen aan de end-to-end-codering die uw berichten privé houdt?

De ontvangers van spraakberichten… hebben gemakkelijk toegang tot de informatie in de spraakberichten wanneer ze maar willen zonder zich zorgen te maken dat het publiek meeluistert, Gemakkelijk. Facebook doet niets. In plaats daarvan gebruikt het de ingebouwde spraaktranscriptiefuncties van iOS, degene die je misschien al gebruikt om je berichten te dicteren. Ja, dicteer ze, wat de juiste manier is om berichten te verzenden als je ze niet kunt typen, omdat je alle gemak krijgt om te spreken zonder de ontvanger te onderwerpen aan je eindeloze gezeur.

De iOS-transcriptiefunctie werkt op het apparaat in iOS 15, maar zelfs als je vastzit met het uploaden van de audio naar de servers van Apple, zou je het misschien meer vertrouwen dan Facebook. Het nadeel is dat deze functie alleen voor de iPhone is.

Transcripties worden opgeslagen, dus ze hoeven maar één keer te worden gedaan, en er is enige ondersteuning om vanuit de tekst naar tijdstempels te springen.

Niet alleen handig

Er zijn tal van goede redenen om transcriptie van spraakberichten aan te bieden, behalve dat het minder vervelend is om mee om te gaan. Je kunt snel zien waar een bericht over gaat, scannen naar essentiële details en alles later beluisteren.

Je kunt na het beluisteren ook teruggrijpen naar het bericht. In plaats van het hele verhaal opnieuw te moeten doornemen, alleen maar om bij het adres van het restaurant te komen, kun je het gewoon met je ogen lezen.

Er is hier ook een aanzienlijke toegankelijkheidswinst.

"Ontvangers met gehoorbeperkingen zullen ook veel baat hebben bij deze functie, omdat het hen gemakkelijker maakt om met anderen te communiceren via de berichtenservice", zegt McGee

Het is misschien ongebruikelijk om spraakberichten te sturen naar dove vrienden en collega's, maar ik weet zeker dat het gebeurt. Het is ook gemakkelijker te lezen in rumoerige omgevingen, enzovoort.

Image
Image

En er is meer. Veel bedrijven gebruiken WhatsApp als communicatie- en ondersteuningstool. Nu kunnen alle binnenkomende spraakberichten worden doorzocht, opgeslagen en geregistreerd, zonder ze één voor één te hoeven beluisteren. Dat is beter voor het bedrijfsleven en hopelijk betekent dit ook snellere reacties op ons klanten.

Messaging-services lijken volwassen, hun functieset gedefinieerd, maar er is altijd een nette nieuwe aanpassing te maken. Hopelijk komt dit binnenkort ook naar andere berichtenservices zoals iMessage, Telegram en Signal.

iMessage lijkt natuurlijk omdat het de ingebouwde spraaktranscriptiefuncties van iOS kan gebruiken en ook zou kunnen werken op de iPad of Mac, waar luisteren misschien nog minder handig is. En Apple doet al het tegenovergestelde: Siri kan je inkomende berichten (en in iOS 15, je meldingen) voorlezen via AirPods.

Aanbevolen: