Een slimme stekker aansluiten op Alexa

Inhoudsopgave:

Een slimme stekker aansluiten op Alexa
Een slimme stekker aansluiten op Alexa
Anonim

Wat te weten

  • Je kunt een slimme stekker voor alles gebruiken zonder 'slimme' mogelijkheden, maar alleen om dat apparaat aan of uit te zetten.
  • Als je een slimme stekker op Alexa wilt aansluiten, stel je deze eerst in de bijbehorende app in en voeg je vervolgens de vaardigheid voor die fabrikant toe aan je Alexa-app.
  • Nadat de vaardigheid is toegevoegd, moet je mogelijk de twee accounts verbinden en Alexa het apparaat laten ontdekken om Alexa te gebruiken.

Dit artikel geeft informatie over het aansluiten van een slimme stekker op de Amazon Alexa-app, zodat je deze kunt bedienen met je smartphone of een ander Amazon Echo-apparaat.

Hoe stel ik een slimme stekker in met Alexa?

De meeste slimme stekkers zijn heel eenvoudig in te stellen. Je moet de stekker instellen voordat je hem kunt verbinden met Amazon Alexa, maar de meeste slimme stekkers volgen dezelfde basisstructuur voor het instellen.

  1. Download de app voor de slimme plug-maker die je hebt geselecteerd. Of het nu Wemo, Eufy, Kasa, Amazon of een andere slimme stekker is, ze moeten allemaal verbonden zijn met een app en Amazon is het enige merk waarvoor je naast je Amazon Alexa-app geen aparte app nodig hebt.
  2. Steek de slimme stekker in en open de app voor dat merk stekker.
  3. Volg de instructies om de app op de slimme stekker aan te sluiten. Meestal betekent dat het selecteren van een speciaal Wi-Fi-netwerk dat door de stekker tot stand wordt gebracht (Maak je geen zorgen, het is tijdelijk. Zodra de stekker verbinding maakt met je apparaat, wordt je automatisch teruggeschakeld naar je wifi-thuisnetwerk). Vervolgens wordt u gevraagd om de plug een naam te geven en optioneel om deze toe te voegen aan een groep of scène.

Dat is alles wat je hoeft te doen om je slimme stekker in te stellen. Zodra het is ingesteld, moet je het verbinden met Alexa. Om dit te doen, moet je eerst de Alexa Skill voor dat slimme stekkermerk installeren. Ga vervolgens naar je Alexa-app om je nieuwe slimme stekker met Alexa te verbinden.

  1. Ga naar Apparaten.
  2. Tik op het + icoon bovenaan het scherm.
  3. Selecteer Apparaat toevoegen.

    Image
    Image
  4. Selecteer Plug uit de Alle apparaten lijst.
  5. Kies het merk stekker dat u installeert.
  6. Alexa heeft een paar minuten nodig om te zoeken naar het apparaat om verbinding mee te maken. Zodra het is gevonden, wordt een bericht weergegeven met de melding 1 plug gevonden en aangesloten.
  7. Tik op Apparaat instellen.

    Image
    Image
  8. Kies of je je plug aan een Group wilt toevoegen of niet. Als je ervoor kiest om het aan een groep toe te voegen, zal Alexa je door dat proces leiden. Als je ervoor kiest om dit niet te doen, ga je naar een bevestigingsscherm waar je op Gereed moet tikken om het verbinden van de stekker met Alexa te voltooien.

Zodra je dit proces hebt doorlopen, ben je verbonden met de nieuwe slimme stekker en kun je deze toevoegen aan een Alexa-routine of een Smart Home-groep.

Hoe verbind ik mijn Amazon-stekker met Alexa?

Amazon heeft geprobeerd zoveel mogelijk moeite te doen om je slimme huis in te stellen. Als je Wi-Fi Simple Setup hebt gekozen voor je slimme stekker van het merk Amazon, hoef je hem alleen nog maar aan te sluiten en je Amazon Alexa-app te openen. De slimme stekker zou automatisch moeten worden herkend en beschikbaar zijn voor gebruik.

Gebruik de bovenstaande stappen zonder de Wi-Fi Simple Setup-optie om uw slimme plug van het merk Amazon aan de gang te krijgen.

Hoe zorg ik ervoor dat Alexa mijn slimme stekker herkent?

Als je problemen ondervindt om Alexa je slimme stekker te laten herkennen, moet je er misschien voor zorgen dat je Amazon Alexa-app de nieuwste updates heeft geïnstalleerd. Als dat niet werkt, zorg er dan voor dat zowel je slimme stekker als je Alexa-app zijn verbonden met hetzelfde wifi-netwerk. Als dat niet het geval is, kan Alexa je slimme stekker niet herkennen.

Het is ook belangrijk dat je in de buurt van je slimme stekker bent wanneer je hem probeert te verbinden met je Alexa-app. Je mag niet meer dan 10 voet verwijderd zijn van de slimme stekker, maar het is beter om dichterbij te zijn (binnen 10 voet) tijdens de installatie.

Als al het andere fa alt, probeer dan je Amazon smart plug opnieuw in te stellen. Om dit te doen, houdt u de knop aan de zijkant van de stekker ongeveer 12 seconden ingedrukt en doorloopt u het installatieproces opnieuw.

FAQ

    Hoe sluit ik een TP-Link slimme stekker aan op Alexa?

    Om je TP-Link smart plug aan Alexa toe te voegen, open je de Alexa-app, ga je naar Devices > Add Device en selecteer Kasa Smart Op het Verbind uw TP-Link Kasa-apparaat met Echo scherm, tik op Doorgaan en tik vervolgens op Enable to Use om de Alexa TP-Link Kasa-vaardigheid in te schakelen. Meld u aan bij uw Kasa-account en tik vervolgens op Authorize om uw apparaat met Alexa te verbinden.

    Hoe sluit ik een slimme stekker aan op Google Home?

    Als je een slimme stekker of een ander smarthome-apparaat wilt aansluiten op een Google Home-luidspreker of -scherm, open je de Google Home-app en tik je op Toevoegen > Apparaat instellen > Werkt met Google Selecteer de fabrikant van uw slimme stekker en volg de aanwijzingen om uw apparaat te verbinden met Google Home.

Aanbevolen: