Wat is een slimme wasmachine en slimme droger?

Inhoudsopgave:

Wat is een slimme wasmachine en slimme droger?
Wat is een slimme wasmachine en slimme droger?
Anonim

Een slimme wasmachine of droger is een wasapparaat dat verbinding maakt met internet of een slim thuisnetwerk. Deze machines voegen functies toe die niet mogelijk zijn met niet-aangesloten apparaten.

Slimme wasmachines en drogers zijn anders dan alleen digitale apparaten. Ze kunnen meldingen naar je telefoon sturen wanneer een cyclus is afgelopen, nieuwe was- en droogprogramma's downloaden, problemen diagnosticeren en instellingen aanpassen met de bediening van een smartphone of spraakopdracht.

Image
Image

Wat kan een slimme wasmachine doen?

Wat we leuk vinden

  • Op afstand starten, stoppen of controleren van reinigingscycli vanaf uw telefoon.
  • Ontvang meldingen wanneer cycli zijn voltooid.
  • Integreren met een slim thuisnetwerk.

Wat we niet leuk vinden

  • Vereist mogelijk frequente updates.
  • Kwetsbaar voor kwetsbaarheden in netwerkbeveiliging.

Een slimme wasmachine geeft je meer controle over je wasgoed dan een standaard wasmachine en biedt een paar handige extra functies. Hier zijn enkele voordelen van een slimme wasmachine:

  • Op afstand starten, stoppen of controleren van wascycli vanaf een mobiel apparaat, of programma's plannen op een tijd die beter werkt.
  • Bedien machine-instellingen via mobiel apparaat en ontvang meldingen wanneer cycli eindigen.
  • Gebruik spraakopdrachten om de bediening te regelen met Google Assistant of Amazon Alexa.
  • Gebruik ingebouwde diagnostische sensoren om u te waarschuwen wanneer een reparatie nodig is of wanneer het tijd is voor regelmatig onderhoud, zoals een zelfreinigende cyclus.
  • Kies ervoor om meldingen te ontvangen wanneer het wasmiddelniveau laag wordt, met de optie om een Amazon Dash-knop te gebruiken om automatisch meer wasmiddel te bestellen.
  • Zoek en download nieuwe wasprogramma's voor specifieke soorten stoffen of ladingen.
  • Integreren met een bestaand smart home-systeem. Wanneer ze worden gesynchroniseerd met een verbonden smart home, kunnen veel modellen het lokale energieverbruik bewaken en automatisch cycli uitvoeren tijdens de daluren om geld te besparen.

Zoals bij alle slimme apparaten, variëren de functies per merk en model. Dit overzicht behandelt de algemene mogelijkheden van de meeste slimme wasmachines.

Wat kan een slimme droger doen?

Wat we leuk vinden

  • Op afstand starten, stoppen of bewaken van droogcycli met je telefoon.
  • Controleer het energieverbruik om te werken tijdens de daluren.

Wat we niet leuk vinden

  • Vereist mogelijk frequente updates.
  • Kwetsbaar voor kwetsbaarheden in netwerkbeveiliging.

Een slimme droger werkt samen met een slimme wasmachine om het wassen van wasgoed sneller en gemakkelijker te maken. Hier zijn enkele voordelen van een aangesloten droger:

  • Wi-Fi-connectiviteit stelt u in staat om cycli op afstand te starten, stoppen en verlengen met uw telefoon of mobiele apparaat.
  • Ontvang meldingen wanneer een cyclus is voltooid of controleer op afstand de status ervan.
  • Download nieuwe droogprogramma's voor speciale stoffen en soorten lading.
  • Gebruik spraakopdrachten om de bediening te regelen via virtuele assistenten zoals Alexa en Google Assistant.
  • Integreren met een bestaand smart home-systeem. Wanneer ze worden gesynchroniseerd met een slim thuisnetwerk, kunnen slimme drogers het lokale energieverbruik controleren om tijdens de daluren te werken voor extra besparingen op energierekeningen.

Net als bij slimme ringen verschillen de kenmerken per merk en model.

Bottom Line

Een paar fabrikanten hebben wasmachines en drogers gecombineerd in één machine die zowel kleding wast als droogt. Een alles-in-één waseenheid kan ideaal zijn voor kleinere huizen en appartementen waar de ruimte beperkt is, maar ze zijn vrij duur. Momenteel kosten de weinige alles-in-één was-droogcombinaties die beschikbaar zijn ongeveer hetzelfde als het kopen van twee afzonderlijke eenheden.

Algemene zorgen over slimme wasmachines en drogers

Of je al dan niet een slim apparaat moet kopen, is grotendeels een kwestie van persoonlijke voorkeur. Hier zijn enkele veelvoorkomende zorgen die mensen hebben over slimme wasmachines en drogers:

  • Prijs: Misschien verrassend genoeg zijn de kosten van een slimme wasmachine of droger afhankelijk van het merk en model. Individuele wasmachines variëren doorgaans van $ 800 tot $ 2.000. Deze prijsklasse is vergelijkbaar met de gemiddelde kosten van traditionele wasmachines met voorlader. De prijs kan iets meer variëren bij drogers, afhankelijk van of je een gas- of elektrische aansluiting nodig hebt. Hoewel je vaak eenvoudige wasmachines en drogers voor een koopje kunt vinden, geven veel mensen de voorkeur aan apparaten die aan de voorkant worden geladen of veel functies hebben.
  • Reparaties: De meeste reparaties van slimme apparaten zijn niet significant duurder dan traditionele apparaten. De extra sensoren in slimme apparaten dragen soms bij aan reparatiekosten. De zelfdiagnosefuncties van de meeste slimme apparaten kunnen u echter een waarschuwing geven wanneer een onderdeel verslijt, waardoor u de kans krijgt het te repareren voordat het kapot gaat, wat u waarschijnlijk ook geld bespaart.

FAQ

    Wat is Smart Care op een Samsung slimme wasmachine?

    Smart Care is een functie die de camera van je telefoon gebruikt om problemen te diagnosticeren en oplossingen voor probleemoplossing aan te bieden. Gebruik uw camera om een code op het display van de wasmachine te scannen en de Samsung Washer/Dryer-app vertelt u vervolgens wat de code betekent en biedt stappen om het probleem op te lossen.

    Wat is het liedje aan het einde van de cyclus op een slimme wasmachine van LG?

    LG noemt zijn jingle een "melodie van vrolijke geluiden", maar zegt niet of het op een bepaald nummer is gebaseerd. Velen geloven echter dat het deuntje overeenkomsten vertoont met het Engelse volkslied "The Lincolnshire Poacher".

    Hoe voer je een test uit op een Samsung slimme droger?

    Om een ventilatieblokkeringstest uit te voeren, moet u ervoor zorgen dat de droogtrommel leeg is en dat de deur gesloten is. Druk op Power om de droger aan te zetten. Houd Adjust Time Up + Dry Level binnen de eerste vijf seconden ingedrukt totdat InS ofIn verschijnt op het display, houd vervolgens Start ingedrukt om de test te starten.

Aanbevolen: