Een Nintendo Switch Pro-controller aansluiten op een pc

Inhoudsopgave:

Een Nintendo Switch Pro-controller aansluiten op een pc
Een Nintendo Switch Pro-controller aansluiten op een pc
Anonim

Wat te weten

  • Sluit de controller aan op een USB-poort op je pc om Steam-games te spelen. Maak verbinding via Bluetooth om draadloos te spelen.
  • Om je controller aan te passen of te kalibreren, ga naar Steam > Settings > Controllers > Algemene controllerinstellingen.
  • Gebruik voor niet-Steam-games een adapter zoals de 8BitDo Wireless USB Adapter of een software-wrapper.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je een Nintendo Switch Pro-controller aansluit op een pc. De instructies zijn van toepassing op games voor Steam en niet-Steam-games op Windows.

Hoe een Switch Pro-controller op een pc aan te sluiten

Steam ondersteunt de Nintendo Switch Pro Controller, dus als je de controller op een van de USB-poorten op je computer aansluit, zou elke Steam-game deze onmiddellijk moeten herkennen. Gebruik de kabel die bij je Switch-controller is geleverd of een andere USB-C-kabel.

Image
Image

Om de Switch Pro Controller draadloos te gebruiken, verbindt u deze met Windows via Bluetooth:

  1. Selecteer Start in het Windows-systeemvak en selecteer vervolgens Instellingen.

    Image
    Image
  2. Selecteer Bluetooth en apparaten.

    Ga in oudere versies van Windows naar Apparaten > Bluetooth en andere apparaten.

    Image
    Image
  3. Schakel Bluetooth in als dit nog niet is ingeschakeld en selecteer vervolgens Apparaat toevoegen.

    Image
    Image
  4. Selecteer Bluetooth.

    Image
    Image
  5. Houd de Sync-knop bovenop de Nintendo Switch Pro Controller ingedrukt totdat de lampjes aan de voorkant beginnen te knipperen.

    Image
    Image
  6. Selecteer de Pro Controller in de lijst met beschikbare apparaten om verbinding te maken via Bluetooth.

Een Switch Pro-controller instellen op Steam

Zodra je je Switch Pro Controller op je pc hebt aangesloten, kun je meteen beginnen met spelen. Voor de beste resultaten moet je echter je controller aanpassen en kalibreren in de Steam-instellingen.

  1. Open de Steam Client en ga naar Steam > Settings.

    Image
    Image
  2. Selecteer in de Steam-instellingen Controller en selecteer vervolgens General Controller Settings.

    Image
    Image
  3. Select Switch Pro Configuratie-ondersteuning.

    Image
    Image
  4. Kies optioneel Gebruik Nintendo Button Layout om de knoptoewijzing te wijzigen. Steam herkent de Switch-controller als een Xbox-controller, dus de standaardtoewijzing van de knoppen verschilt van de letters op de controller.

    Image
    Image
  5. Kies onder Gedetecteerde controllers Xbox 360-controller. Selecteer Calibrate om de joystick te kalibreren of selecteer Preferences voor meer opties.

    Image
    Image
  6. Geef de controller een naam, zet de trilfunctie aan of uit en selecteer vervolgens Submit om te bevestigen.

    Image
    Image

Waarom werkt mijn Switch Pro-controller niet met Steam?

De Switch-controller werkt het beste als je games rechtstreeks via Steam in de Big Picture-modus speelt. De besturing werkt mogelijk niet goed als u een game start vanaf uw bureaublad. Om de Big Picture-modus te openen, selecteert u het Big Picture-pictogram in de rechterbovenhoek van Steam.

Image
Image

Een Switch Pro-controller gebruiken met niet-stoomspellen

De Switch Pro Controller is niet compatibel met niet-Steam-games, dus je hebt een adapter nodig. Met de 8BitDo Wireless USB Adapter kun je bijvoorbeeld Nintendo Switch- en Wii U-controllers aansluiten op je Windows-pc. De exacte stappen zijn afhankelijk van het type adapter dat u gebruikt. Eenmaal aangesloten, herkent uw computer de Switch-controller als een Xbox-controller.

Image
Image

Een ingewikkelder maar goedkoper alternatief is het gebruik van een software-wrapper zoals de TocaEdit Xbox 360 Controller Emulator. Dit soort programma's vertalen invoer van uw Switch-controller naar Xbox-invoer die Windows kan begrijpen. Deze methode vereist veel handmatige installatie en het is niet altijd gegarandeerd dat het werkt met de Switch Pro Controller, dus het wordt alleen aanbevolen voor geavanceerde gebruikers.

Kan ik Nintendo Switch Joy-Cons op mijn pc aansluiten?

Het is ook mogelijk om Switch Joy-Con-controllers op een pc te gebruiken door ze via Bluetooth te verbinden. Elke Joy-Con moet afzonderlijk worden gesynchroniseerd, dus je kunt niet beide Joy-Cons samen als één controller gebruiken zoals op de Switch, en de bewegingssensorfunctionaliteit werkt niet op je pc.

Je kunt je Switch zelfs op je pc aansluiten met een HDMI-opnamekaart.

FAQ

    Hoe zet ik een Nintendo Switch-controller uit?

    Als je een Nintendo Switch-controller wilt uitschakelen, zet je je Switch in de slaapstand of ga je naar Controllers > Change Grip/Order. Koppel op een pc de Switch-controller los of koppel hem los van Bluetooth.

    Waarom knippert mijn Nintendo Pro-controller?

    Als de LED-lampjes op de Switch Pro Controller blijven knipperen, kan deze geen verbinding maken met je apparaat. Ga dichterbij en zorg ervoor dat Bluetooth is ingeschakeld.

    Hoe sluit ik een PS4 of Xbox Controller aan op mijn Switch?

    Je kunt een adapter gebruiken om een PS4 of Xbox Controller op je Switch aan te sluiten. Ga naar Instellingen > Controllers en sensoren en schakel Pro Controller Wired Communication in en koppel vervolgens uw apparaten.

Aanbevolen: