Hoe de muisinstellingen te resetten

Inhoudsopgave:

Hoe de muisinstellingen te resetten
Hoe de muisinstellingen te resetten
Anonim

Wat u moet weten:

  • Windows 10 heeft geen speciale resetknop voor muisinstellingen.
  • Ga voor alle muisopties naar Start > Settings > Devices >Muis > Muisinstellingen en Extra muisopties.
  • Om de muisaanwijzers te wijzigen naar de standaardwaarden: Start > Settings > Devices >Muis > Extra muisinstellingen > Muiseigenschappen > Pointers.

Windows biedt geen enkele knop om al je muisinstellingen te resetten. Dit artikel laat u zien hoe u kunt terugkeren naar de standaard muisinstellingen en kunt controleren of verdere probleemoplossing nodig is.

Wat zijn standaard muisinstellingen?

Windows configureert de muis voor een gemiddelde rechtshandige persoon. U vindt de standaardinstellingen in Muisinstellingen en Extra muisopties.

  1. Ga naar Start > Instellingen > Apparaten > Muisom de muisinstellingen te openen.

    Image
    Image
  2. Selecteer Pas muis- en cursorgrootte aan om de grootte en kleur van de aanwijzer te wijzigen.

    Image
    Image
  3. Selecteer Extra muisopties om Mouse Properties te openen. U vindt andere standaardinstellingen in het dialoogvenster met tabbladen. Een muisselectiefunctie zoals ClickLock is bijvoorbeeld uitgeschakeld en het aanwijzerschema is ingesteld op Geen.

    Image
    Image

    Hier zijn enkele veelvoorkomende standaard muisinstellingen:

    • Primaire knop: Links
    • Muiswiel scrollt: Meerdere regels tegelijk
    • Hoeveel regels om te scrollen: 3
    • Inactief venster scrollen: Aan

    Tip:

    Er zijn een paar manieren om het dialoogvenster Muiseigenschappen te openen vanuit Apparaatinstellingen en het Configuratiescherm. Gebruik het vak Uitvoeren om het snel te openen:

    1. Druk op Win + R-toetsen om het vak Uitvoeren weer te geven.
    2. Typ main.cpl in en klik op OK.

Hoe zet u uw muis terug naar de standaardaanwijzers?

Aangepaste aanwijzers en cursors zijn leuk. Maar volg deze stappen als u wilt terugkeren naar de standaardaanwijzers.

  1. Select Start > Instellingen > Apparaten.

    Image
    Image
  2. Selecteer Muis.

    Image
    Image
  3. Selecteer in het rechterdeelvenster Extra muisopties om het dialoogvenster Muiseigenschappen te openen.
  4. Selecteer de Pointers tab.

    Image
    Image
  5. Selecteer Gebruik standaard.
  6. Selecteren Toepassen en OK.

Hoe reset je al je muisinstellingen?

Het oplossen van problemen met een muis zijn de stappen die u neemt als een muis zich niet gedraagt zoals u wilt. Het wijst altijd op verschillende onderliggende problemen, van zwakke batterijen tot buggy-stuurprogramma's. De stappen om een muis te resetten zijn slechts een onderdeel van een oefening voor probleemoplossing.

Een muis resetten betekent simpelweg de muis terugzetten naar de standaardinstellingen als je een optie die je in de muiseigenschappen hebt gewijzigd niet leuk vindt. Aangezien Microsoft u geen reset naar de standaardknop geeft, moet u deze combinatie van technieken misschien proberen of terugvallen op het één voor één wijzigen van de instellingen.

Zoek de resetknop

Voor sommige merken draadloze muis kan de oplossing zo simpel zijn als het resetten van de draadloze verbinding. Zoek naar een kleine resetknop of een verzonken gaatje aan de onderkant van het draadloze apparaat.

Voor een verzonken gat steekt u een stompe speld of een paperclip in en drukt u deze naar beneden. De Reset-knop verbreekt de verbinding en herstelt vervolgens de draadloze verbinding. Koppel ook de draadloze USB-ontvanger los, wacht een paar seconden en sluit de draadloze USB-ontvanger vervolgens weer aan op de USB-poort. Controleer of de muis nu goed werkt.

Een Corsair-muis geeft je de opdracht om de linker- en rechtermuisknop een paar seconden ingedrukt te houden om de muis te resetten. Raadpleeg het instructieboekje voor de juiste methode.

Gebruik de aangepaste muisstuurprogrammasoftware

Sommige muismerken hebben hun eigen stuurprogrammasoftware. Bijvoorbeeld de Intellipoint Mouse, Logitech Options en Razer van Microsoft. De muissoftware kan de standaard Windows-muisinstellingen overschrijven. Raadpleeg de muishandleiding om het proces te begrijpen om de muis terug te zetten naar de standaardinstellingen. In de meeste gevallen heeft de software-interface de reset-optie.

Image
Image

Het muisstuurprogramma terugdraaien

In sommige gevallen kunnen muisinstellingen blijven veranderen in Windows 10. Dit vervelende probleem wijst op een defect muisstuurprogramma. U kunt het stuurprogramma terugdraaien naar de vorige versie en kijken of het probleem hiermee is opgelost. Een rollback van het stuurprogramma helpt u ook bij het oplossen van het meer algemene probleem van muisvertraging in Windows 10.

Opmerking:

U kunt het touchpad samen met de muis ingeschakeld houden. Om uw touchpad-instellingen te resetten, gaat u naar Instellingen > Apparaten > Touchpad. Scroll naar beneden naar de Reset uw touchpad sectie en selecteer de Reset knop.

FAQ

    Hoe reset ik de muisinstellingen op een Mac?

    Hoewel er geen optie voor het resetten van de muis is op macOS, kun je verschillende muisinstellingen wijzigen. Om de muisvolg- en schuifsnelheid aan te passen, gaat u naar Systeemvoorkeuren > Mouse U kunt de dubbelklik- en schuifsnelheid van de muis ook aanpassen vanuit Systeemvoorkeuren > Toegankelijkheid > Aanwijzerbesturing

    Hoe reset ik de snelheidsinstellingen van de muis in Windows 7?

    Selecteer het Start pictogram > Configuratiescherm en zoek naar Mouse OpenMouse Properties > Pointer Options en kies de gewenste snelheid uit de schuifregelaar onder Motion > Selecteer een aanwijzersnelheid De standaardsnelheid is de middelste inkeping.

Aanbevolen: