Hoe netwerkinstellingen op Mac te resetten

Inhoudsopgave:

Hoe netwerkinstellingen op Mac te resetten
Hoe netwerkinstellingen op Mac te resetten
Anonim

Wat te weten

  • Apple-menu > Systeemvoorkeuren > Netwerk > uw wifi-naam > Minus > Toepassen en voeg vervolgens uw verbindingsinstellingen opnieuw toe.
  • U kunt ook wifi uitschakelen en vervolgens geselecteerde bestanden verwijderen in Go > Ga naar map > / Bibliotheek/Voorkeuren/Systeemconfiguratie/ > Go.
  • Macs hebben geen optie genaamd Netwerkinstellingen resetten, hoewel de bovenstaande stappen dezelfde functie hebben.

Dit artikel leidt je door de stappen voor het resetten van netwerkinstellingen op een Mac. In tegenstelling tot het resetten van netwerkinstellingen op een iPhone of Windows 10-computer, is er geen specifieke functie op Macs voor het vernieuwen van internet- en draadloze verbindingsvoorkeuren, maar het kan nog steeds worden gedaan via de twee onderstaande methoden.

De volgende methoden voor het resetten van netwerkinstellingen op een Mac zijn getest op macOS Big Sur (11). Beide zouden echter ook moeten werken op computers of laptops met eerdere versies van het macOS-besturingssysteem.

Hoe reset je de netwerkinstellingen op macOS?

Er zijn twee verschillende manieren om de netwerkinstellingen op een Mac te resetten. De eerste methode is relatief eenvoudig en moet eerst worden geprobeerd als u verbindings- of internetproblemen ondervindt. Het tweede proces voor het resetten van je netwerkinstellingen is veilig, hoewel het een beetje ingewikkelder is en alleen wordt aanbevolen als de eerste methode niet werkt.

Reset Mac-netwerkinstellingen: de gemakkelijke manier

De eerste manier om de netwerkinstellingen van een Mac te resetten, is door je wifi-verbinding te verwijderen en vervolgens opnieuw toe te voegen. Hier is hoe het te doen.

  1. Klik op het Apple-pictogram in de linkerbovenhoek van het scherm.

    Image
    Image
  2. Klik op Systeemvoorkeuren.

    Image
    Image
  3. Klik op Netwerk.

    Image
    Image
  4. Selecteer uw wifi-verbinding in de lijst met verbindingen.

    Image
    Image
  5. Klik op het minus pictogram onder de lijst met verbindingen.

    Image
    Image

    Zorg ervoor dat je je wifi-inloggegevens hebt. U moet het na de volgende stap opnieuw invoeren.

  6. Klik op Toepassen.

    Image
    Image
  7. Klik ten slotte op het pictogram plus en voeg vervolgens uw wifi-verbinding opnieuw toe zoals u deed toen u deze voor het eerst invoerde.

    Image
    Image

Reset Mac-netwerkinstellingen: de ingewikkelde manier

Als je nog steeds verbindingsproblemen of bugs ervaart nadat je de bovenstaande tip hebt geprobeerd, kan het de moeite waard zijn om deze tweede methode eens te proberen. Dit proces verwijdert in wezen bepaalde systeembestanden met betrekking tot netwerkinstellingen die vervolgens automatisch worden hersteld nadat u uw Mac opnieuw hebt opgestart.

  1. Klik op het Wi-Fi internet-symbool in de menubalk.

    Image
    Image
  2. Klik op de schakelaar om wifi uit te schakelen.

    Image
    Image
  3. Klik met Wi-Fi uitgeschakeld op Go.

    Image
    Image
  4. Klik in het menu Ga op Ga naar map.

    Image
    Image
  5. Typ /Bibliotheek/Voorkeuren/Systeemconfiguratie/ in het tekstveld en Enter.

    Image
    Image
  6. Selecteer de volgende vijf bestanden:

    • com.apple.airport.preferences.plist
    • com.apple.network.identification.plist of com.apple.network.eapolclient/configuration.plist
    • com.apple.wifi.message-tracer.plist
    • NetworkInterfaces.plist
    • preferences.plist
    Image
    Image
  7. Kopieer alle vijf bestanden naar uw bureaublad als back-up voor het geval dat. Om dit te doen, Command+klik op de bestanden, selecteer Copy, klik dan met de rechtermuisknop op het bureaublad en selecteer Plakken.

    Image
    Image
  8. Klik met de rechtermuisknop op de vijf bestanden op hun oorspronkelijke locatie en selecteer Verplaatsen naar prullenbak om ze te verwijderen.

    Image
    Image

    Als je wordt gevraagd om de verwijdering te bevestigen met een wachtwoord of een actie op je Apple Watch, doe dit dan.

  9. Herstart je Mac zoals gewoonlijk en schakel de wifi weer in. De vijf verwijderde bestanden moeten opnieuw worden gemaakt op hun oorspronkelijke locatie en al uw netwerkinstellingen moeten nu opnieuw worden ingesteld.

    Image
    Image

    Als alles goed werkt, kunt u gerust de kopieën van de bestanden op uw bureaublad verwijderen.

Wat doet het resetten van mijn netwerkinstellingen?

Wanneer u de netwerkinstellingen van een apparaat reset, verwijdert u in feite alle opgeslagen voorkeuren en instellingen met betrekking tot internet en draadloze functionaliteit. Dit is een veelgebruikte strategie voor het oplossen van wifi- of andere netwerkstoringen die voorkomen dat een computer, smart device of videogameconsole correct werkt.

FAQ

    Hoe reset ik de netwerkinstellingen op een iPhone?

    Om de netwerkinstellingen op een iPhone te resetten, gaat u naar de Instellingen app van uw iPhone en tikt u op Algemeen > Reset > Netwerkinstellingen resetten Met deze actie worden ook al uw wifi-netwerken en wachtwoorden gereset, evenals eerdere mobiele en VPN-instellingen.

    Hoe reset ik de netwerkinstellingen op Windows 10?

    Om de netwerkinstellingen op Windows 10 te resetten, gaat u naar het menu Start van Windows 10 en selecteert u Instellingen > Netwerk en internet >Status Klik vervolgens op Network Reset , bekijk de Network Reset-informatie, selecteer Reset now om door te gaan en volg de aanwijzingen.

    Hoe reset ik de netwerkinstellingen op een Android-telefoon?

    Hoewel de exacte instructies kunnen verschillen afhankelijk van je Android-apparaat, zal het proces vergelijkbaar zijn. Ga naar je Settings app en selecteer System > Reset Options Tik op Reset Wi- Fi, mobiel en Bluetooth of Reset netwerkinstellingen, afhankelijk van uw Android-versie.

Aanbevolen: