Hoe u uw muiskleur kunt veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe u uw muiskleur kunt veranderen
Hoe u uw muiskleur kunt veranderen
Anonim

Wat u moet weten:

  • Selecteer een muiskleur uit Instellingen > Apparaten > Muis > Pas de muis- en cursorgrootte aan > Wijzig de aanwijzerkleur.
  • Selecteer uiterlijk van cursors uit Instellingen > Apparaten > Muis > Extra muisopties > Muiseigenschappen.
  • Kies de toegankelijkheidsopties voor de muis in het Configuratiescherm > Toegankelijkheid > Wijzigen hoe uw muis werkt.

Dit artikel laat je zien hoe je de kleur van je muiscursor in Windows 10 kunt veranderen en maakt het gemakkelijker om te zien.

Bottom Line

Het veranderen van de kleur van uw muiscursor op een Windows-pc gaat niet alleen over slechtziendheid. Het kan een cosmetische wijziging zijn om de kleur van het bureaubladthema aan te passen. U wilt bijvoorbeeld een diepbruine of rode cursor om deze beter zichtbaar te maken tegen een donker thema. Met beeldschermen met een hoge resolutie die tegenwoordig in gebruik zijn, kan het moeilijk zijn om een cursor in de standaardgrootte te herkennen. Windows biedt aanpassingsopties om de cursor op Windows 10 te wijzigen en deze vervolgens aan te passen met een andere kleur.

Hoe verander je de kleur van je tekstcursor?

Er zijn een paar routes naar de muisopties in Windows. De tekstcursor maakt deel uit van de andere aanwijzers onder muisinstellingen. De verticale lijn wordt de "caret" of "beam" genoemd en kan al dan niet knipperen.

Gebruik Muisinstellingen om de kleur van de cursors te wijzigen. Als u het uiterlijk van een individuele cursor wilt wijzigen, gebruikt u het dialoogvenster Muiseigenschappen onder Extra muisopties.

Gebruik muisinstellingen om uw muiskleur te wijzigen

Muisinstellingen stellen u in staat om zowel de cursorgrootte als de kleur van een enkel scherm te wijzigen. De onderstaande stappen zijn alleen gericht op het wijzigen van de muiskleur.

  1. Open Instellingen > Apparaten.
  2. Selecteer Mouse in de kolom aan de linkerkant.

    Image
    Image
  3. Selecteer Pas muis & cursorgrootte aan onder Verwante instellingen aan de rechterkant. Selecteer een van de tegels onder Wijzig aanwijzerkleur.

    • De eerste tegel is de standaard witte muisaanwijzer met een zwarte rand.
    • De tweede tegel is een zwarte aanwijzer met een witte rand.
    • De derde tegel is een omgekeerde aanwijzer, die verandert in wit op een zwarte achtergrond en vice versa.
    • Met de vierde aangepaste kleurtegel kun je de aanwijzer en cursor met elke kleur aanpassen.
    Image
    Image
  4. Selecteer de Aangepaste kleur tegel om een reeks gekleurde Voorgestelde aanwijzerkleuren. te openen

    Image
    Image
  5. Kies een van de voorgestelde kleuren of selecteer het "+"-pictogram voor Kies een aangepaste aanwijzerkleur en kies je eigen kleur uit het palet. Selecteer Klaar.

    Image
    Image

Gebruik extra muisopties om het uiterlijk van cursors te veranderen

De gerelateerde instellingen op het muisscherm bevatten extra muisopties voor de door u gekozen cursorkleur. Hoewel u de muiskleur hier niet kunt aanpassen, kunt u verschillende schema's kiezen en het uiterlijk van individuele cursors wijzigen. U kunt bijvoorbeeld het uiterlijk van de tekstcursor wijzigen terwijl de andere cursors hetzelfde blijven.

  1. Ga naar Instellingen > Apparaten > Muis > Extra muis options om het dialoogvenster Mouse Properties te openen.

    Image
    Image
  2. Selecteer het tabblad Pointers in Muiseigenschappen.

    Image
    Image
  3. Selecteer een muisaanwijzerschema in de vervolgkeuzelijst onder Scheme.

    Image
    Image
  4. De Customize box geeft een voorbeeld van het geselecteerde schema.
  5. Als u een enkele cursor wilt wijzigen, selecteert u de knop Browse en navigeert u naar het cursorbestand op uw bureaublad. Open het bestand om een voorbeeld van de cursor in het dialoogvenster te bekijken.

    Image
    Image
  6. Selecteer Toepassen en OK om het schema toe te passen.

Selecteer de Use Default knop om de grootte en kleur van uw muisaanwijzer terug te zetten naar de standaardinstellingen als u niet de voorkeur geeft aan de omschakeling.

Opmerking:

Geïnstalleerde cursorbestanden van derden verschijnen onder de lijst Schema. Gebruik het Customize venster om alle aanwijzers te zien die een muiscursorschema gebruikt.

Hoe verander ik mijn cursorkleur in zwart?

De bovenstaande stappen kunnen helpen de cursorkleur in zwart te veranderen. Er is een andere methode verscholen in het Configuratiescherm die een paar eenvoudige opties biedt. De methode om het Configuratiescherm te openen verschilt een beetje tussen Windows-versies.

  1. Typ Configuratiescherm in het Startmenu Zoeken.
  2. Selecteer Configuratiescherm uit het Best match resultaat en open het.

    Image
    Image
  3. Select Toegankelijkheid > Wijzigen hoe uw muis werkt.

    Image
    Image
  4. Kies onder Maak de muis gebruiksvriendelijker, kies uit Normaal zwart, Groot zwart of Extra groot zwart.

    Image
    Image
  5. Select Pas en OK toe om de kleur van je cursor in zwart te veranderen.

FAQ

    Hoe verander ik de kleur van mijn Razer-muis?

    Als je muis compatibel is met Razer Synapse 3, download en start je de software om het lichteffect op je muis te wijzigen. Koppel uw apparaat vanuit Connect > Devices en kies het gewenste effect uit Quick Effects of Geavanceerde effectenOm de verlichtingskleur of het patroon van een bepaalde verlichtingsinstelling aan te passen, gaat u naar Studio > Effect Layer > Effects> Kleur

    Hoe verander ik de kleur van mijn Logitech-muis?

    Controleer eerst of je een LIGHTSYNC RGB-gamingmuis hebt. Als dat het geval is, downloadt u de Logitech G HUB-software om de LED-achtergrondverlichtingseffecten (Light-Emitting Diode) op uw muis te wijzigen. Selecteer het tabblad LIGHTSYNC > Color en gebruik de schuifregelaar, RGB-velden of het gereedschap Kleurstaal om een nieuwe tint te kiezen.

Aanbevolen: