Hoe u uw pc in een router kunt veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe u uw pc in een router kunt veranderen
Hoe u uw pc in een router kunt veranderen
Anonim

Wat te weten

  • Je hebt twee netwerkadapters nodig: één voor een internetbron en de andere om als hotspot te gebruiken (moet wifi zijn).
  • Toegang tot de Hotspot-configuratie van de computer in Netwerk- en internetinstellingen.
  • Als het eenmaal is ingeschakeld, kun je het gebruiken om via je computer verbinding te maken met internet met elk ander apparaat in de buurt.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u van uw Windows 10-computer een router kunt maken, zodat andere apparaten via uw pc toegang hebben tot internet.

Hoe verander je je pc in een router?

Verbind uw pc met internet via uw primaire ethernet- of Wi-Fi-kaart. Zodra je een actieve internetverbinding hebt, volg je de onderstaande stappen om je tweede wifi-kaart in te schakelen als hotspot.

Voor betere prestaties sluit je je ethernetadapter aan op de internetbron. Ethernet-verbindingen zijn in staat tot een grotere bandbreedte, wat de algehele prestaties van uw gedeelde wifi-netwerk zal verbeteren. Dit is vooral het geval als u van plan bent meerdere apparaten met internet te verbinden via uw pc-"router".

  1. Selecteer het Windows Start-menu, typ "Instellingen" en selecteer de Instellingen app.

    Image
    Image
  2. Selecteer in het venster Instellingen Netwerk en internet.

    Image
    Image
  3. Selecteer Mobiele hotspot in het linkernavigatievenster. Hierdoor worden instellingen geopend om een Wi-Fi-hotspot vanaf uw computer in te schakelen.

    Image
    Image
  4. Schakel in dit venster de tuimelschakelaar in onder Deel mijn internetverbinding met andere apparatenZorg ervoor dat in de vervolgkeuzelijst onder Mijn internetverbinding delen van de juiste adapter is geselecteerd. Als uw internetverbinding afkomstig is van uw Ethernet-adapter, zou u deze hier moeten zien. Normaal gesproken heeft uw computer slechts één internetbron, dus hier zou slechts één item moeten worden vermeld. Selecteer ten slotte de knop Bewerken om de beveiliging voor uw Wi-Fi-hotspot aan te passen.

    Image
    Image
  5. Geef uw nieuwe hotspot-netwerk een Netwerknaam, Netwerkwachtwoord en kies een Netwerkband(2,4 GHz, 5 GHz of willekeurig). Het is meestal het beste om de band op de standaardinstelling Any Available te laten staan, zodat elk apparaat verbinding kan maken met uw hotspot, ongeacht de bandcapaciteit. Nadat u uw selecties heeft gemaakt, klikt u op Opslaan

    Image
    Image
  6. Je bent nu klaar om elk ander apparaat in je huis te verbinden met het nieuwe wifi-netwerk dat door je computer is gemaakt. Open bijvoorbeeld op een Android-apparaat Instellingen > Netwerk & internet > Internet en tik vervolgens op Wi-Fi U zou de Wi-Fi-netwerknaam moeten zien die u met uw nieuwe hotspot hebt gemaakt.
  7. Tik op die netwerknaam en typ vervolgens het wachtwoord dat u hebt ingevoerd toen u de Wi-Fi-hotspot maakte. Tik op Verbinden om verbinding te maken met dat netwerk.

    Image
    Image
  8. Als je een iOS-apparaat hebt, kun je hetzelfde proces volgen om iOS-apparaten te verbinden met een Wi-Fi-netwerk. U kunt deze procedure herhalen met elk ander apparaat in uw huis om verbinding te maken met internet via de nieuwe hotspot van uw computer, net zoals uw computer de primaire huishoudelijke router is.

Kan je van elke computer een router maken?

Je kunt van je computer een router maken als je twee netwerkkaarten op het apparaat hebt. Je hebt minimaal een ethernetadapter of een wifi-adapter nodig voor de internetbron van je computer. Als u echter een draadloze hotspot zoals een router wilt maken, heeft u een tweede wifi-adapter nodig.

Zorg ervoor dat je computer een goede internetverbinding heeft via een ethernet- of wifi-adapter. Vervolgens moet u de instellingen voor de tweede wifi-adapter aanpassen om uw pc als hotspot in te schakelen. Zodra je dit hebt toegestaan, kunnen andere apparaten je pc gebruiken om toegang te krijgen tot internet, net als een draadloze router.

Het is ook mogelijk om je Mac-internetverbinding ook met andere apparaten te delen.

FAQ

    Hoe log ik in op mijn router met een pc?

    Om als beheerder verbinding te maken met je thuisrouter, zodat je toegang hebt tot de instellingen en wijzigingen kunt aanbrengen, moet je het IP-adres van de router weten, dat per merk verschilt. Voer eerst het IP-adres in een webbrowser in en voer vervolgens het wachtwoord en de gebruikersnaam van de beheerder in.

    Hoe log ik in op een Apple Airport Extreme-router op een pc?

    Download en installeer eerst de applicatie Airport Utility voor Windows. Ga dan naar Start > Airport Utility > selecteer het Private Networks selectievakje > Ok, en dubbelklik op het Airport-netwerk om in te loggen.

Aanbevolen: