Waarom je volgende iPhone duurder kan zijn

Inhoudsopgave:

Waarom je volgende iPhone duurder kan zijn
Waarom je volgende iPhone duurder kan zijn
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Apple is de nieuwste smartphonefabrikant die waarschuwt dat een wereldwijd chiptekort gevolgen kan hebben voor de levering van nieuwe modellen.
  • Experts zeggen dat de prijzen voor nieuwe telefoons kunnen stijgen en dat de beschikbaarheid beperkt kan zijn.
  • Het huidige tekort aan halfgeleiderchips zal waarschijnlijk tot 2022 duren.
Image
Image

Je volgende smartphone kan duurder zijn dan je had verwacht vanwege het wereldwijde chiptekort, zeggen experts.

Apple en andere bedrijven waarschuwen voor productiebeperkingen als gevolg van een tekort aan kritieke componenten. Er is veel vraag naar microprocessors, essentieel voor smartphones en veel andere elektronica.

"Over het algemeen moeten consumenten bereid zijn meer te betalen voor smartphones en enige tijd te wachten om de telefoons te krijgen die ze willen", vertelde Nir Kshetri, een bedrijfsprofessor die chipbenodigdheden studeert aan de Universiteit van North Carolina in Greensboro, vertelde Lifewire in een e-mailinterview. "Ze kunnen ook worden gedwongen om dure, hoogwaardige telefoons te kopen in plaats van de goedkopere en van grotere telefoonfabrikanten in plaats van kleinere."

iPhones prijsstijgingen?

In juli waarschuwde Apple-CEO Tim Cook dat de "leveringsbeperkingen" van silicium de verkoop van de iPhone en iPad zullen beïnvloeden.

"We hebben wel wat tekorten", zei Cook tijdens een recente winstoproep met investeerders, "waar de vraag zo groot was en zo boven onze verwachting dat het moeilijk is om de hele set onderdelen binnen de doorlooptijden te krijgen dat we die proberen te krijgen."

De vraag naar microprocessors groeide al om de ontwikkeling van nieuwe technologie zoals 5G en zelfrijdende voertuigen te ondersteunen, zei Kshetri. Natuurlijke factoren en rampen, zoals het weer en fabrieksbranden, verergerden de situatie.

"Smartphone-makers voelen geleidelijk de pijn van het chiptekort vanwege het feit dat er zoveel andere industrieën zijn die chips nodig hebben, en nieuwe industrieën zoals 5G, zelfrijdende voertuigen, kunstmatige intelligentie en internet of Things neemt wereldwijd snel toe, "zei Kshetri.

Kleinere smartphonebedrijven zoals Lenovo, LG, Xiaomi, Oppo, Huawei, HTC en Sony hebben meer kans om getroffen te worden, zei Kshetri. Zo is de Chinese smartphonemaker Xiaomi al gedwongen om de prijs van sommige telefoonmodellen te verhogen en de lancering van andere modellen uit te stellen.

"Het huidige tekort is vooral uitgesproken in minder geavanceerde chips, aangezien 's werelds grootste halfgeleiderspelers zich hebben gericht op geavanceerde chips die hogere winstmarges bieden", legt Kshetri uit. "Dit betekent dat de high-end smartphones van Apple, zoals de iPhone 12, minder snel worden beïnvloed dan de low-end telefoons."

Geen snelle oplossing

Het bouwen van nieuwe productiefaciliteiten voor halfgeleiders vereist een aanzienlijke investering in kapitaalapparatuur en het duurt vele maanden om online te komen, vertelde IEEE Fellow Tom Coughlin aan Lifewire in een e-mailinterview. "Om deze reden zal het huidige tekort aan halfgeleiderchips waarschijnlijk duren tot 2022 en mogelijk tot 2023", voegde hij eraan toe.

Veel kopers van halfgeleiderchips hebben vorig jaar hun bestellingen verlaagd, omdat ze een verminderde vraag naar hun producten verwachtten, merkte Coughlin op.

Image
Image

"Als gevolg van de tekorten aan componenten en benodigdheden en het verplaatsen van de productie van chips die bedoeld zijn voor de ene toepassing naar een andere toepassing, toen de economie begon te herstellen, waren er aanzienlijke tekorten", voegde hij eraan toe.

De stijgende kosten van het verzenden van componenten drijven ook de prijzen van smartphones op, vertelde tech-analist Frank Kenney van de firma Cleo aan Lifewire in een e-mailinterview.

"Het verplaatsen van een container van oost naar west van de Stille Oceaan is nu aanzienlijk duurder dan 18 maanden geleden," voegde hij eraan toe. "Er zijn grote vertragingen in de havens van Seattle, de haven van Long Beach en de haven van Los Angeles, en bedrijven moeten maanden van tevoren ruimte op onze vracht reserveren."

Over het algemeen moeten consumenten bereid zijn meer te betalen voor smartphones en enige tijd te wachten om de telefoons te krijgen die ze willen.

Zelfs het vinden van voldoende containers om goederen te vervoeren is een probleem. Bedrijven maken niet genoeg nieuwe containers om aan de vraag te voldoen, zei Kenney.

"Bovendien zijn er vertragingen bij de exploitatie van het dok als gevolg van beperkte mankracht en vereisten voor sociale afstand, wat de snelheid en efficiëntie belemmert", voegde hij eraan toe. "Dergelijke tekorten en vertragingen zullen worden verholpen … en [naarmate] de vereisten voor sociale afstand worden verminderd. Maar gezien hun impact moeten bedrijven die afhankelijk zijn van halfgeleiderchips, en ook hun eindklanten, de verwachtingen bijstellen."

Aanbevolen: