Een PDF opslaan op uw iPhone of iPad

Inhoudsopgave:

Een PDF opslaan op uw iPhone of iPad
Een PDF opslaan op uw iPhone of iPad
Anonim

Wat te weten

  • Een pdf van een e-mail of website opslaan: selecteer de pdf om een voorbeeld te openen, kies Delen en selecteer waar je de pdf wilt opslaan.
  • Een PDF overzetten van een Mac: Open de PDF, selecteer Share > AirDrop en selecteer vervolgens uw iOS-apparaat.
  • Een PDF overzetten van een Windows-pc: installeer iCloud op uw pc en schakel vervolgens iCloud Drive in om bestanden naar uw iOS-apparaat te verplaatsen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een pdf vanaf internet op een iPhone of iPad kunt opslaan en hoe u een pdf van een Mac of Windows-pc naar uw iOS-apparaat kunt overbrengen. Deze instructies werken mogelijk ook voor apps van derden.

Een pdf opslaan vanuit een e-mail of website

De Safari-webbrowser en de Mail-app gebruiken een vergelijkbare interface om PDF's te downloaden en PDF-bestanden te bekijken.

  1. Selecteer de PDF om een voorbeeld te openen.
  2. Tik op Share om het deelblad te openen dat opties bevat voor het delen en opslaan van bestanden zoals pdf's.

    Als je de knop Share niet ziet in Safari, scrol je naar de bovenkant van de PDF om het menu weer te geven.

  3. Selecteer waar u de PDF wilt opslaan. Als u bijvoorbeeld de PDF in Apple Books wilt bekijken, kiest u Kopiëren naar Boeken. Selecteer Kopiëren naar Drive om de PDF op te slaan in een cloudopslagservice zoals Google Drive. Andere cloudopslagservices zijn mogelijk iCloud Drive en Dropbox.

    Tik op Meer als je de optie niet ziet om op te slaan in een app die op het apparaat is geïnstalleerd (bijvoorbeeld Dropbox of Google Drive). Selecteer Opslaan in bestanden om de PDF op te slaan in iCloud Drive.

    Image
    Image
  4. Volg de aanwijzingen op het scherm om de PDF-download te voltooien. Druk bijvoorbeeld op Add in Bestanden om de PDF in een van die mappen op te slaan.

Als de webpagina die u op uw iPhone of iPad wilt opslaan geen PDF is, converteert u deze naar PDF. Selecteer de Share knop en kies Create PDF. Selecteer vervolgens opnieuw de knop Share om een locatie te kiezen om de PDF op te slaan.

Een PDF overzetten van macOS naar iOS

Gebruik AirDrop om een op een Mac opgeslagen pdf draadloos naar je iPhone of iPad te verplaatsen. De enige vereiste is dat de Mac en de iPhone of iPad zijn verbonden met hetzelfde wifi-netwerk.

  1. Op de Mac, open de PDF en selecteer Share.

    Image
    Image

    De Mac heeft een vergelijkbare deelknop als een mobiel iOS-apparaat, met een vak met een pijl die naar boven wijst.

  2. Selecteer AirDrop en selecteer vervolgens uw iOS-apparaat.

    Image
    Image

    Om je iPhone of iPad via AirDrop op je Mac te laten verschijnen, moet AirDrop ingeschakeld zijn in de instellingen en mag het niet in de slaap-/onderbroken modus staan.

  3. Als je de pdf deelt met AirDrop, vraagt je iPhone of iPad hoe je hem wilt openen. U kunt Boeken, Bestanden of een compatibele viewer of cloudopslagoptie kiezen. Als Amazon Kindle bijvoorbeeld op het apparaat is geïnstalleerd, opent u de pdf in de Kindle-lezer.

Een PDF overzetten van Windows naar iOS

Een manier om een PDF (of een ander bestand) over te zetten van een Windows-computer naar een iPhone of iPad is via iCloud Drive.

iCloud is standaard niet geïnstalleerd op Windows. Download en installeer iCloud op uw Windows-pc en schakel vervolgens iCloud Drive in op uw telefoon of tablet en computer om PDF-bestanden over te zetten tussen uw pc en iOS-apparaat.

  1. Ga op je iPhone of iPad naar Instellingen, kies je naam en selecteer vervolgens iCloud. Zet de iCloud Drive schakelaar in de On positie (groen).

    Gebruik uw Apple ID-aanmeldingsgegevens om u aan te melden bij uw iCloud-account op Windows en iOS. Als u deze informatie niet heeft, stelt u uw Apple ID-wachtwoord opnieuw in.

    Image
    Image
  2. Op je Windows-pc, open File Explorer en kopieer het PDF-bestand dat je wilt overzetten naar je iPhone of iPad.

    Image
    Image
  3. Ga naar iCloud Drive en plak het bestand in een bestaande map of maak een nieuwe map.

    Image
    Image
  4. Het PDF-bestand is beschikbaar op uw iPhone of iPad met behulp van de app Bestanden.

Wanneer u een bestand opslaat op iCloud Drive vanaf uw pc, wordt het bestand niet gedownload naar uw apparaat totdat u het selecteert in de iPhone- of iPad-app Bestanden. Om het bestand offline te openen, gaat u online, opent u de app File en navigeert u naar het bestand om het te downloaden voor offline gebruik.

Een andere manier om een PDF van uw computer naar uw telefoon over te zetten, is door deze naar uzelf te e-mailen. Wanneer u de PDF op uw mobiele apparaat opent, volgt u de instructies om deze op te slaan.

Aanbevolen: