Waarom augmented reality (niet VR) waarschijnlijk de toekomst is

Inhoudsopgave:

Waarom augmented reality (niet VR) waarschijnlijk de toekomst is
Waarom augmented reality (niet VR) waarschijnlijk de toekomst is
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Augmented reality-headsets kunnen binnenkort de uitrusting van virtual reality inhalen.
  • Oppo heeft onlangs een augmented reality-apparaat aangekondigd dat begin volgend jaar in de verkoop zal gaan.
  • Google en Apple zouden ook werken aan hun eigen versies van AR-headsets.
Image
Image

Virtual reality krijgt momenteel veel aandacht, maar experts zeggen dat een opkomende generatie augmented reality (AR)-headsets nuttiger kan zijn.

Oppo heeft onlangs de Air Glass aangekondigd, een AR-apparaat dat begin volgend jaar in de verkoop zal gaan. Er gaan geruchten dat Google en Apple ook aan hun eigen versies van AR-headsets werken.

"AR brengt 3D, een captive-ervaring, re altime interactie en creatieve inhoud als nooit tevoren", vertelde Ranga Jagannath, een AR-expert, aan Lifewire in een e-mailinterview. "Als mensen bijvoorbeeld aan videogames denken, denken ze aan entertainment, maar het potentieel is veel groter. Digitale werelden hebben de kracht om echte omgevingen te simuleren en de grenzen van de realiteit te overschrijden om levens op vele manieren te verbeteren."

Jouw wereld, verbeterd

Image
Image

Oppo's Air Glass is een AR-apparaat dat volgend jaar wordt verkocht. Het apparaat heeft een Qualcomm Snapdragon 4100-processor en weegt ongeveer 1oz. Het bedrijf beweert dat het 3 uur actief gebruik en 40 uur stand-by meegaat.

Oppo biedt twee frameontwerpen, een zilveren halfframe en een zwart fullframe, en elk is verkrijgbaar in twee maten. De binnenkant van het montuur heeft een magnetische poort waarmee het aan een meer conventionele bril kan worden bevestigd.

Air Glass is natuurlijk niet het enige AR-systeem in de stad.

Apple werkt naar verluidt aan een augmented reality-bril die begin volgend jaar zou kunnen worden uitgebracht. De Apple-bril zou maar liefst $ 3.000 kunnen kosten. Bovendien werkt Google mogelijk aan een rivaliserend AR-product. Het bedrijf neemt actief mensen aan om een "Augmented Reality OS" te maken voor een niet-gespecificeerd "innovatief AR-apparaat". Magic Leap, misschien wel het eerste AR-bedrijf, heeft zich onlangs met een eigen systeem op de zakelijke markt gericht.

Shakespeare in 3D

Image
Image

AR-apparaten zoals deze kunnen bijzonder nuttig zijn in het onderwijs. John Misak, een professor in de geesteswetenschappen aan het New York Institute of Technology, gebruikt AR-apparaten om 16e-eeuwse Shakespeare-literatuurstudenten les te geven.

"Hoewel Hamlet alom wordt vermeld als verplichte literatuur op hogescholen en universiteiten in de Verenigde Staten, kan het lezen van complex Shakespeare-Engels voor veel studenten lijken op het ontcijferen van een vervelende, oude taal", vertelde Misak Lifewire in een e-mailinterview.

Om de bard aantrekkelijker te maken, werkte Misak nauw samen met een collega om de AR/3-D-game Perchance te ontwikkelen, die studenten onderdompelt in Shakespeare's Hamlet door hen in staat te stellen rond het kasteel te 'lopen' waar Hamlet zijn vader ontmoet. spook.

"Door zich te concentreren op specifieke elementen van het stuk, met name de scènes waarin de geest verschijnt, zien studenten wat het personage op dat moment zou zien," zei hij. "Door het verhaal uit de eerste hand te ervaren, kunnen ze belangrijke gebeurtenissen visualiseren terwijl ze hun eigen connecties en herinneringen met het stuk smeden."

De huidige smartphones bieden al een beperkte vorm van augmented reality door virtuele objecten op het scherm te plaatsen en deze over een afbeelding van je omgeving te leggen. Met AR kunnen consumenten bijvoorbeeld een product in 3D in hun huis zien, net alsof ze in een winkel naar het product in het echt kijken.

Het bedrijf VNTANA maakt software die AR gebruikt, zodat consumenten kunnen zien hoe groot de tas is of of de bank in hun woonkamer past.

"Dit geeft hen het vertrouwen om te kopen, wat heeft geleid tot een hogere conversieratio, een grotere gemiddelde winkelwagenomvang en lagere retourpercentages", vertelde Ashley Crowder, de CEO van VNTANA, aan Lifewire in een e-mailinterview.

Augmented Reality zal zijn hoogtepunt bereiken wanneer het computers, telefoons en andere schermen kan vervangen, vertelde trendsexpert Daniel Levine aan Lifewire in een e-mailinterview.

"Stel je voor dat je gewoon een scherm voor je kunt gooien waar je er ook een nodig hebt," zei Levine. "Om aanwijzingen te zien die bovenop je omgeving zijn gelegd, om de naam van een oude bekende die je willekeurig tegenkomt naar voren te brengen, om een video te kijken terwijl je op de tandarts wacht. De VR-metaverse is cool en alles, maar de nabije toekomst hoort erbij naar AR."

Aanbevolen: