Waarom 3D de toekomst van stockfoto's zou kunnen zijn

Inhoudsopgave:

Waarom 3D de toekomst van stockfoto's zou kunnen zijn
Waarom 3D de toekomst van stockfoto's zou kunnen zijn
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Shutterstock verwerft 3D-marktplaats TurboSquid voor $ 75 miljoen.
  • Sommige productcatalogi, zoals die van Ikea, gebruiken al voornamelijk computergegenereerde scènes.
  • Fotografie blijft essentieel voor kleine bedrijven en individuen.
Image
Image

"Ik geloof dat fotografie en 3D naast elkaar kunnen en zullen bestaan als marketingtools in productfotografie", vertelde Eugenia Gangi, oprichter en CEO van NOLA Real Estate Marketing & Photography, aan Lifewire via e-mail.

"Zoals we hebben geleerd van onroerend goed, kan een foto een gevoel, een levensstijl of een stemming overbrengen, terwijl 3D een overvloed aan informatie kan bevatten."

3D-catalogi

3D-beelden zijn al doordringender dan je zou denken. IKEA begon bijvoorbeeld jaren geleden met het vervangen van productfotografie voor zijn catalogus. In 2014 bevatte de catalogus 75% door de computer gegenereerde afbeeldingen. Nu zijn zelfs sommige van IKEA's 'menselijke' modellen CGI.

Het helemaal opnieuw maken van een productcatalogus zoals die van IKEA is een logistieke uitdaging, en we bedoelen niet alleen de moeilijkheid om al die meubels in elkaar te zetten. IKEA heeft misschien alle producten bij de hand, maar het moet sets bouwen en aankleden, die beide fotografen, assistenten, stylisten en mensen nodig hebben om het meubilair te schuiven.

Image
Image

Met behulp van 3D-modellen kunnen fotografen foto's maken van lege kamers, die later gevuld kunnen worden met meubels en accessoires. Het is ook een stuk eenvoudiger om een 3D-model van een kledingkast een centimeter naar links te verplaatsen dan om een hele spread opnieuw te maken.

In het geval van IKEA heeft het zijn eigen set 3D-modellen, die het hergebruikt voor gebruik in een openbare app waarmee je Ikea-meubels in je eigen huis kunt plaatsen met behulp van augmented reality.

Voorraad Alles

Image
Image

Met de overname van de 3D-catalogus van TurboSquid komt het een stap dichter bij de Amazone van stockfoto's. Dat is goed nieuws voor kopers, die houden van het gemak van een one-stop-shop, maar misschien is het niet zo hot voor makers, die uiteindelijk misschien maar één plek hebben om aan te verkopen.

Fotografie en emotie

Foto kan een gevoel, een levensstijl of een stemming overbrengen, terwijl 3D een overvloed aan informatie kan bevatten.

Als je een huis verkoopt, moet je ook foto's maken van een werkelijke locatie. En dan is er nog de psychologische factor. "Verkoop zijn grotendeels emotionele beslissingen die achteraf gerechtvaardigd zijn", zegt Gangi, "dus fotografie zal niet snel verdwijnen."

Aanbevolen: