Start11 laat je Windows Start Menu Party alsof het 2015 is

Inhoudsopgave:

Start11 laat je Windows Start Menu Party alsof het 2015 is
Start11 laat je Windows Start Menu Party alsof het 2015 is
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Start11 is een app van $ 5,99 die het Windows 11 Start-menu kan aanpassen.
  • De software kan het uiterlijk van het Windows 7- of Windows 10 Start-menu nabootsen.
  • Het kan echter niet de Live Tiles van Windows 10 of de oude Windows-zoekbalk herstellen.
Image
Image

Niet tevreden met het nieuwe, centraal uitgelijnde Start-menu van Windows 11? Het is oke; je kunt (een beetje) teruggaan naar de oude menustijl.

Windows 11 biedt een kleine selectie aan personalisatie-opties voor het menu Start. Start11, ontwikkeld door Stardock, is een hulpprogramma van $ 5,99 (of $ 14,99 voor meerdere apparaten) dat het Start-menu verder kan aanpassen en voorinstellingen bevat die het uiterlijk van oudere Windows-edities nabootsen.

Ik heb Start11 gekocht en de afgelopen maand gebruikt. Het mist enkele functies van oudere Windows-edities, maar repliceert hun uiterlijk en verbetert het standaard Windows 11 Start-menu.

Ja, Start11 kan old-school startmenu's herstellen

Start11 bevat drie oudere startmenustijlen. De stijlen Windows 7 en Windows 10 bieden een menu dat bekend is bij fans van elk besturingssysteem. De derde optie, Modern, is een brug tussen Windows 7 en Windows 10 die de lay-out van een klassiek Windows Start-menu combineert met de esthetiek van moderne Windows.

De opties gaan verder dan het repliceren van het oude Startmenu-ontwerp. Start11 biedt alternatieve ontwerpen voor de Windows 7 en Modern-stijl, en elk kan worden aangepast. U kunt onder andere de lettergrootte en visuele effecten wijzigen of een aangepaste achtergrond toevoegen.

Image
Image

Er is ook een Windows 11-menustijl beschikbaar. Het lijkt op het standaard Start-menu van Windows 11, maar heeft functies die de Windows-versie niet heeft, inclusief gemakkelijke toegang tot Configuratiescherm en Uitvoeren. U kunt het uiterlijk ook aanpassen aan uw voorkeur.

Aanpassing van de startknop is de tweede belangrijke functie van de software. Windows 11 bevat een optie om de Start-knop terug te brengen naar de traditionele locatie aan de linkerkant, maar met Start11 kunt u het uiterlijk van de knop wijzigen. Hierdoor kun je een ouderwetse look volledig omarmen met een aangepast Windows 7- of Windows XP-pictogram.

Het is een begin, maar het is niet perfect

Stardock's software kan het uiterlijk, het gevoel en de lay-out van een Windows 10 Start-menu nabootsen, maar mist functionaliteit. De Live Tile-replica's van het menu hebben geen van de functies van Windows 10. Ze worden niet dynamisch bijgewerkt en kunnen niet worden verplaatst of vastgezet. Ze zijn niet veel meer dan een raster van pictogrammen, wat het punt van het herstellen van het Windows 10 Start-menu verslaat.

Windows Search is een andere pijnlijke plek. Windows 11 veranderde de locatie van Windows Search en verplaatste het uit een zoekbalk op de taakbalk en naar een eigen pictogram. Helaas kan start11 deze wijziging niet ongedaan maken.

Image
Image

Start11 bevat een zoekveld in sommige lay-outs van het Start-menu, maar de zoekfunctie is een beperktere implementatie die alleen in het Start-menu zelf kan zoeken. Ik denk dat zelfs de meest diehard fans van legacy Windows-ontwerp zullen vertrouwen op Windows 11's Search in plaats van wat Start11 biedt.

Begin met een klik

Start11 is aantrekkelijker dan zijn alternatieven, ondanks zijn beperkingen.

Daarvoor kun je het gebruiksgemak en de snelheid van de software bedanken. Na de installatie vraagt Start11 u om een ontwerp in het menu Start te selecteren en of u de voorkeur geeft aan een gecentreerde of links uitgelijnde Start-knop. Uw keuze wordt onmiddellijk van kracht.

Image
Image

Start11 is zo eenvoudig dat je het prijskaartje van $ 5,99 misschien te hoog vindt, maar het installeren van de concurrentie zal dit idee verdrijven. Open Shell is een krachtig hulpprogramma met een breder scala aan opties, maar het is moeilijk te gebruiken en de resultaten kunnen visueel onaantrekkelijk of buggy zijn. StartAllBack, een betaald alternatief met een prijs van $ 4,99, is ook gemakkelijk te gebruiken, maar meer gericht op de Windows 7 Start-menustijl.

Ik zal Start11 geïnstalleerd houden op mijn Windows 11-machine. Het heeft een schone, aantrekkelijke lay-out met snelle toegang tot mijn gebruikersmap, het Windows Configuratiescherm en de applicaties die ik kies. Dat is meer dan ik kan zeggen voor het rudimentaire Start-menu dat Microsoft heeft geleverd met Windows 11.

Aanbevolen: