Apple's laptopopstelling kan eindelijk zinvol zijn

Inhoudsopgave:

Apple's laptopopstelling kan eindelijk zinvol zijn
Apple's laptopopstelling kan eindelijk zinvol zijn
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De volgende 13-inch MacBook Pro heeft geen Liquid Retina XDR-display.
  • Apple's laptopassortiment is beter gedifferentieerd dan het in jaren is geweest.
  • De volgende MacBook Air kan de boel nog meer opschudden.

Image
Image

Al jaren is Apple's MacBook-assortiment volkomen verwarrend, maar tot slot zijn er enkele goede redenen om de MacBook Pro over the Air te kiezen en vice versa.

Tot de lancering van de nieuwe MacBook Pro 2021 had de Pro-laptopreeks van Apple weinig om het te onderscheiden van het instapmodel Air. Als je een kleine, lichtgewicht laptop wilde met veel kracht en batterijduur, dan kocht je de Air. Als je iets wilde om witte omgevingsruis te leveren met zijn huilende ventilatoren terwijl je de batterij snel leeg liet lopen, kocht je een Pro. Nu, zoals we zullen zien, zijn de keuzes duidelijk. Maar hoe zit het met de rare tussenliggende 13-inch MacBook Pro? En zal de volgende MacBook Air, die in maart wordt verwacht, het gat dichten of de verschillen nog duidelijker maken?

"Voor de gemiddelde consument is het belangrijkste verschil tussen Airs en Pros de grootte en het algemene ontwerp. Airs zijn kleiner, slanker en lichter dan Pros, en hoewel ze misschien een paar minder functies hebben, herkennen de meeste gebruikers alleen de verschillen in grootte/ontwerp, "vertelde Kristen Bolig, oprichter van SecurityNerd, Lifewire via e-mail.

The Grid

Jaren geleden gebruikte Steve Jobs van Apple een keynote-presentatie om de line-up te laten zien op een raster van vier secties. Het toonde pro en normaal op de ene as, desktop en laptop op de andere. Die structuur is de afgelopen jaren tot het breekpunt uitgerekt, maar komt terug.

Op dit moment is de line-up nog niet af. De 14- en 16-inch MacBook Pro's en de iMac zijn beide opnieuw ontworpen op basis van Apple Silicon-chips, en de MacBook Pro heeft ook een hele reeks professionele functies. De Air is ondertussen nog steeds dezelfde oude op Intel gebaseerde computer, alleen met de M1-chips erin.

"Voor de gemiddelde consument is het belangrijkste verschil tussen Airs en Pros de grootte en het algemene ontwerp."

Ondanks deze in-flux line-up, zijn de verschillen duidelijker dan ze in jaren zijn geweest. De MacBook Air heeft een licht, slank ontwerp met een absurde batterijduur. Het kost $ 999 en is de beste computer voor de meeste mensen.

De MacBook Pro is niet langer een compromis. Nu werkt hij bijna net zo cool als de Air, heeft een batterijduur die bijna net zo lang is en is hij een beetje dikker en zwaarder. In ruil voor deze kleine kortingen krijg je de schreeuwende M1 Pro- en M1 Max-chips, een pro-level reeks poorten aan de zijkanten en het ongelooflijke Liquid Retina XDR-display.

Maar hoe kan de volgende Air goed gedefinieerd blijven? En hoe zit het met die rare 13-inch Pro?

Overgang voltooid

Het laatste gerucht van Apple-watcher Mark Gurman zegt dat de volgende MacBook Pro op instapniveau het Liquid Retina XDR-display zal missen, de Touch Bar zal dumpen (ja, die heeft er nog steeds) en de komende M2-processor zal gebruiken.

Dat laat de mogelijkheid open dat de kleinere Pro wordt geleverd met dezelfde reeks connectoren en poorten als de grotere Pro. Maar dat laat het nog steeds in een vreemde, tussenpositie. Het XDR-scherm is zo geweldig dat het alleen al reden genoeg zou kunnen zijn om een Pro-machine te kopen, en het zou een geweldige manier zijn om de kleinere MacBook Pro te onderscheiden van een Air.

Maar als het op de MacBook Air aankomt, wordt het een stuk duidelijker.

We gaan op dit moment alleen maar uit van geruchten en voorspellingen, maar het slimme geld zit op zoiets als een kruising tussen de platte 24-inch iMac en de iPad Pro. De Air zal zijn dunheid en lichtheid verdubbelen, krijgt waarschijnlijk slankere randen rond het scherm (waardoor de computer zelf nog verder kan krimpen), kan worden geleverd met een MagSafe-stroomconnector en kleuropties. En het is misschien wel de eerste Mac die mobiele connectiviteit toevoegt.

Image
Image

"Mobiele connectiviteit is een lang en vaak gevraagde toevoeging van functies die Apple-gebruikers graag naar de MacBook-reeks zouden zien komen", vertelde software- en webontwikkelaar Weston Happ aan Lifewire via e-mail. "Niet langer gebonden zijn aan een iPhone (of ander mobiel hotspot-apparaat) zou een enorme overwinning zijn in de ogen van duizenden reizigers die onderweg zijn."

Als deze voorspellingen kloppen, zal het verschil tussen Pro- en Air-modellen duidelijk zijn. Als je draagbaarheid en kracht wilt, koop dan de Air; als je een beter scherm, betere connectiviteit en nog meer kracht wilt, koop dan de Pro.

Wat die 13-inch MacBook Pro nog steeds als een rare tussenvorm laat. Misschien is het er alleen zodat Apple kan claimen dat zijn Pro-line-up begint bij $ 1. 399, niet $ 1. 999? Of misschien is het daar, zodat mensen die graag een machine met "Pro" in de naam gebruiken, dit kunnen doen door $ 300 extra via de ether uit te geven?

Eén ding is zeker: je zou bijna zeker een van de andere MacBooks moeten kopen.

Aanbevolen: