De 48-gangenuitbreiding van Mario Kart 8 Deluxe is alsof je een heel nieuw spel krijgt

Inhoudsopgave:

De 48-gangenuitbreiding van Mario Kart 8 Deluxe is alsof je een heel nieuw spel krijgt
De 48-gangenuitbreiding van Mario Kart 8 Deluxe is alsof je een heel nieuw spel krijgt
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Nintendo heeft een 48-gangenuitbreiding aangekondigd voor Mario Kart 8 op de Switch.
  • De eerste 8-gangen aflevering komt op 18 maart.
  • Wie heeft er een nieuwe game nodig als Mario Kart 8 Deluxe al zo goed is?

Image
Image

Nintendo Switch-klassieker Mario Kart 8 Deluxe krijgt 48 nieuwe cursussen, een verdubbeling van het aantal beschikbare cursussen voor hectische, ruziemakende cartoonraces.

Mario Kart is misschien wel de beste franchise van Nintendo. Zelda: Breath of the Wild is misschien wel de beste game aller tijden van Nintendo - en 's werelds beste, maar de Mario Kart-serie is misschien wel de beste multiplayer-gameserie in de geschiedenis. En nu staat het op het punt een hele reeks nieuwe cursussen te krijgen, met acht tegelijk in de komende twee jaar. Fans hopen misschien op een geheel nieuwe Mario Kart-game, maar wie heeft er een nodig als je weer effectief van het origineel kunt genieten?

"Naar mijn mening wil ik geen heel nieuw Mario Kart-spel", vertelde Vincent Caprio, redacteur van GamerGuyde, via e-mail aan Lifewire. " Hoe je speelt is belangrijker dan wat je speelt. Mario Kart is een superleuke game. Er zijn misschien een paar upgrades in Switch. Er kunnen meer geweldige functies in de Wii zijn. Het maakt ook niet uit of je ervan geniet op een klein of groot scherm. Het hangt allemaal af van hoe je het speelt en hoe je ervan geniet."

Familieplezier

Als je de Mario Kart-spellen niet kent, zijn ze in principe eenvoudig. 12 Nintendo-personages racen tegen elkaar in kleine skelters en kunnen onderweg power-ups met Mario-thema oppikken. Koopa-granaten zijn raketten, paddenstoelen geven een snelheidsboost, sterren maken je onoverwinnelijk, enzovoort.

Een ander belangrijk spelmechanisme is driften, dat al bestaat sinds het origineel, hoewel het nu gemakkelijker te gebruiken is. Je kunt slippen om door bochten te driften, en hoe langer de drift, hoe groter de snelheidsboost als je eruit komt.

Het resultaat is een spel dat geluk, strategie en gewoon goed rijden combineert. Het is mogelijk om te herstellen en te winnen nadat de computergestuurde coureurs zich allemaal opstapelen om je te pesten tijdens de laatste ronde, maar je moet volkomen kalm blijven, rijden als een machine en die wapens op het juiste moment inzetten.

Kortom, het is volkomen verslavend.

Image
Image

Mario Kart, als een serie, slaagt erin om benaderbaar, diep, langlevend, lonend en leuk te zijn, allemaal tegelijkertijd. Mijn betere helft heeft nog nooit videogames gespeeld, behalve misschien Snake op een oude Nokia-telefoon, maar ze zijn hopeloos verslaafd aan Mario Kart 8 Deluxe en net zo enthousiast over het nieuwe uitbreidingspakket als ik. De uitdrukking "familieplezier" is een vreselijk, zinloos cliché geworden, maar het is hier van toepassing.

Het was niet altijd zo. De eerste versie, Super Mario Kart op de Super Nintendo (SNES), was een ongelooflijke game, maar naar de huidige maatstaven, en zelfs naar de maatstaven van 1992, was het absurd moeilijk. Je kunt het vandaag nog uitproberen op je Switch als je een online abonnement hebt; je geeft het waarschijnlijk op na een paar cursussen. Maar toen je eenmaal verslaafd was, was dat het. Het was ook een destijds zeldzame titel voor vier spelers, waardoor het perfect was voor gamesessies 's avonds laat na de pub.

Mario Kart

Toen die eerste game arriveerde, leek het een cynische cash-in. Nadat ik de tv-advertenties had gezien, dacht ik dat het gewoon een saai kart-racespel voor kinderen zou zijn; een manier om de Mario-personages opnieuw te gebruiken om wat meer geld te verdienen van fans van de Mario-platformspellen. Maar het bleek een hit en herdefinieerde het racegenre. De serie is sindsdien op en neer gegaan - ik vond de N64-versie nooit zo leuk als het origineel - maar de nieuwste versie is bijna perfect.

En dat is niet slecht voor een acht jaar oude game die oorspronkelijk voor de Wii U werd uitgebracht en in 2017 werd geremixt voor de Switch.

De nieuwe cursussen zijn beschikbaar als onderdeel van het nieuwe hogere abonnement ($ 50 per jaar) dat ook toegang geeft tot N64- en Sega Genesis-games, of je kunt het DLC-pakket (downloadbare inhoud) kopen voor $ 25.

"Ik denk dat de Deluxe 48-cursusuitbreiding veel beter is dan een nieuwe game, deels omdat de hele uitbreiding slechts eenmalig $ 24,99 kost", vertelde gameschrijver Dan Troha via e-mail aan Lifewire. "Tenzij je al een Nintendo Switch Online- en Expansion Pack-lidmaatschap hebt, in dat geval is het gratis."

Voor fans van het spel, beide zijn instabuys. De eerste "drop" is op 18 maart en je krijgt een mix van geremasterde cursussen van de 3DS, Wii, N64, GBA en zelfs Mario Kart Tour van de iPhone-versie.

Ik kan niet wachten.

Aanbevolen: