AZW-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

AZW-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
AZW-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
Anonim

Wat te weten

  • Een AZW-bestand is een Kindle eBook Format-bestand.
  • Open er een met Kindle voor pc of Calibre.
  • Gebruik Calibre of Zamzar om er een te converteren naar PDF, EPUB, MOBI, AZW3, enz.

Dit artikel beschrijft wat AZW-bestanden zijn, hoe je er een opent op je computer of een ander apparaat en hoe je het eBook in een ander formaat krijgt, zoals PDF of EPUB, zodat je het op een specifiek apparaat kunt lezen.

Wat is een AZW-bestand?

Een bestand met de AZW-bestandsextensie is een Kindle eBook Format-bestand, dat eigenlijk gewoon een MobiPocket eBook-bestand is dat (meestal) DRM-beveiligd is en hernoemd vanuit MOBI of PRC.

Deze bestanden worden gebruikt op Amazon's Kindle eBook-readerapparaten, dus je zult er waarschijnlijk een zien wanneer je eBooks downloadt van internet of Kindle-boeken overzet naar je computer.

Deze eBooks kunnen dingen opslaan zoals bladwijzers, annotaties, laatst gelezen positie, paginanummers die overeenkomen met de fysieke versie van het boek, en meer.

Nieuwe Kindles gebruiken KFX-bestanden (KF10-indeling) of AZW3-bestanden (KF8-indeling) voor eBooks.

Image
Image

Hoe een AZW-bestand te openen

Een AZW-bestand dat je hebt gedownload, kan worden geopend met Amazon's Kindle voor pc-applicatie. Een andere optie voor Windows-, Mac- en Linux-apparaten is Calibre.

Met de dienst Verzenden naar Kindle per e-mail van Amazon kun je AZW-bestanden (en andere eBook-indelingen) openen op je Kindle-apparaten en apps lezen door ze eerst als bijlage bij een e-mail te voegen en ze vervolgens naar je Amazon-account te sturen. Dit is een gemakkelijke methode om AZW-boeken te lezen die je hebt gedownload.

Zodra het bestand in je Amazon-account staat, kan het natuurlijk worden geopend met Amazon's Kindle eBook-readerapparaat. Het openen van een zonder Kindle is ook mogelijk via Amazon's gratis Kindle Cloud Reader, die werkt vanuit elke webbrowser op elk platform.

De Amazon Kindle ondersteunt ook native verschillende afbeeldings- en eBook-bestandsindelingen. Welke niet-AZW-indelingen de jouwe ondersteunt, hangt af van welke Kindle je hebt (Kindle, Kindle Fire, Kindle Paperwhite, Kindle Touch, Kindle Keyboard, enz.). Je kunt meer informatie vinden op de juiste helppagina voor je Kindle bij Amazon's Kindle Support of in de handleiding van je apparaat.

Een AZW-bestand converteren

De gemakkelijkste manier om een AZW-bestand naar een ander eBook-formaat te converteren (of een ander formaat naar AZW te converteren) is door Calibre te installeren. Het ondersteunt niet alleen populaire formaten zoals EPUB, MOBI, PDF, AZW3 en DOCX, maar ook PDB, RTF, SNB, LIT en andere.

Houd er echter rekening mee dat de meeste AZW-bestanden tegen kopiëren zijn beveiligd door Amazon's DRM, wat betekent dat Calibre ze niet kan openen of converteren. Er zijn manieren om de DRM-beveiliging van AZW-bestanden te verwijderen, maar gezien de juridische (afhankelijk van waar u woont) en ethische bezwaren rond DRM-verwijdering, vinden we het niet prettig om u rechtstreeks naar een van deze methoden te linken.

Er zijn ook enkele gratis softwareprogramma's voor bestandsconversie en online services die u kunt gebruiken om het AZW-bestand naar een ander formaat te converteren. Zamzar is onze favoriet omdat het in een webbrowser werkt, heel eenvoudig te gebruiken en te begrijpen is en conversie naar meer dan een dozijn eBook-indelingen ondersteunt.

Image
Image

U kunt een bestandsextensie (zoals AZW) meestal niet wijzigen in een extensie die uw computer herkent en verwachten dat het nieuwe hernoemde bestand bruikbaar is. In de meeste gevallen moet een daadwerkelijke conversie van het bestandsformaat plaatsvinden met behulp van een van de hierboven beschreven methoden. AZW-bestanden die niet DRM-beveiligd zijn, kunnen echter worden hernoemd naar.mobi of.prc en overal worden gebruikt waar MOBI- en PRC-bestanden worden ondersteund.

Kan het bestand nog steeds niet openen?

Een veelvoorkomende reden waarom een bestand niet opent zoals je denkt dat het zou moeten, is als je de bestandsextensie verkeerd leest, wat heel gemakkelijk is als er maar drie letters zijn. De bestandsextensie is de beste manier om het formaat te identificeren, dus als u het verkeerd doet, kan dit betekenen dat het bestand niet wordt geopend in een van uw geïnstalleerde programma's.

Een paar voorbeelden van bestandsextensies die gemakkelijk te verwarren zijn voor AZW zijn AWW, AZ! en AZZ. Elk van deze is in totaal verschillende formaten die niets te maken hebben met eBooks, dus proberen om er een te openen met de bovengenoemde programma's zal niet helpen.

Als je een van die bestanden hebt, heb je respectievelijk een Ability Write Document, Vuze Partial Download-bestand of Cardfile Database-bestand. Als dat niet het geval is, lees dan de bestandsextensie nog eens goed door en begin je onderzoek opnieuw, zodat je het juiste programma kunt vinden om het bestand te openen of te converteren.

FAQ

    Welke lezers ondersteunen. AZW-bestanden?

    AZW is een eigen Amazon-formaat, zoals. MOBI, en werkt, tenzij geconverteerd, alleen op Amazon-apparaten, zoals de Kindle. Kindle-producten, waaronder traditionele e-readers en tablets zoals de Fire, ondersteunen allemaal de eigen indelingen van Amazon.

    Hoe druk je. AZW-bestanden af?

    Je kunt een. AZW-bestand niet op zichzelf afdrukken en moet het bestand eerst converteren naar een meer standaard formaat, zoals PDF. Zodra het een meer compatibele indeling heeft, kunt u het bestand afdrukken zoals elk ander bestand.

Aanbevolen: