PPS-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

PPS-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
PPS-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
Anonim

Een bestand met de PPS-bestandsextensie is een Microsoft PowerPoint 97-2003 Slide Show-bestand. Nieuwere versies van PowerPoint gebruiken in plaats daarvan standaard PPSX.

Een PPS-bestand kan verschillende pagina's bevatten die dia's worden genoemd en die video, audio, tekst, animaties, afbeeldingen en andere items kunnen bevatten. Op één uitzondering na zijn ze identiek aan de PPT-bestanden van PowerPoint - het verschil is dat PPS-bestanden rechtstreeks naar de presentatie worden geopend in plaats van naar de bewerkingsmodus.

Image
Image

PPS is ook een afkorting voor veel verschillende termen die niets te maken hebben met het bestandsformaat Diavoorstelling, zoals pakketten per seconde, nauwkeurige positioneringsservice en prepaid-systeem.

Hoe een PPS-bestand te openen

De meeste PPS-bestanden die je zult vinden, zijn waarschijnlijk gemaakt door PowerPoint en kunnen er natuurlijk mee worden geopend en bewerkt. Een andere manier om dit soort bestanden te bekijken en af te drukken (maar niet te wijzigen) zonder PowerPoint te gebruiken, is via de gratis PowerPoint Viewer van Microsoft.

Aangezien deze bestanden door PowerPoint worden gebruikt om onmiddellijk een presentatie te beginnen, kunt u deze niet op de normale manier openen door er een te openen. Om wijzigingen aan te brengen, moet u het bestand naar een leeg PowerPoint-venster slepen en neerzetten of eerst het programma openen en vervolgens vanuit het menu naar het bestand bladeren.

Een aantal gratis programma's werkt ook, waaronder OpenOffice Impress, WPS Office Presentation en waarschijnlijk andere presentatieprogramma's en gratis MS Office- alternatieven.

Als u merkt dat een toepassing op uw pc het bestand probeert te openen, maar het is de verkeerde toepassing of u wilt liever dat een ander geïnstalleerd programma het opent, kunnen Windows-gebruikers eenvoudig het standaardprogramma wijzigen dat PPS-bestanden opent.

Een PPS-bestand converteren

De eenvoudigste oplossing is om PowerPoint te gebruiken. Open het bestand en sla het op in een ander formaat zoals PPT, PPSX, PPTX, enz. De andere hierboven genoemde editors kunnen het bestand ook converteren.

Een voorbeeld van een compatibele online converter is Zamzar. Het kan bestanden in dit formaat opslaan in PDF, JPG, PNG, RTF, SWF, GIF, DOCX, BMP en verschillende andere formaten.

Online-Convert.com is een andere die het opslaan in videoformaten zoals MP4, WMV, MOV, 3GP en andere ondersteunt. PowerPoint kan PPS ook naar MP4 of WMV converteren, via de File > Export > Create a Video menu.

PPS-bestanden die naar een video zijn geconverteerd, kunnen vervolgens worden geconverteerd naar een ISO-bestand of rechtstreeks op een dvd worden gebrand met Freemake Video Converter en waarschijnlijk enkele andere videoconverters.

Als je de diavoorstelling in Google Presentaties wilt gebruiken, moet je het bestand eerst uploaden naar je account. Doe dit door het pictogram van de bestandskiezer aan de rechterkant van die pagina te selecteren en zoek het bestand vervolgens via de sectie Upload. Zodra het in uw Google-account bestaat, is het mogelijk om naar andere formaten zoals PPTX en PDF te converteren via File > Download

In sommige contexten staat PPS voor pakketten per seconde. Als je op zoek bent naar een PPS naar Mbps (of Kbps, Gbps, etc.) converter, bekijk deze dan op CCIEvault.

Kan het nog steeds niet openen?

De meeste PPS-bestanden worden ongetwijfeld gebruikt met PowerPoint. Als uw bestand niet op die manier wordt geopend, is de kans groot dat u de bestandsextensie verkeerd leest, waardoor u een andere indeling voor deze verwart omdat de extensies zo op elkaar lijken.

Beschouw PSS als een voorbeeld. In één oogopslag zou je het kunnen verwarren met een PPS-bestand en proberen het te openen met een diavoorstellingsprogramma. In werkelijkheid zou het een videobestand kunnen zijn dat in een PlayStation 2-game wordt gebruikt, in welk geval je een videospeler nodig hebt om het te bekijken.

PSP is een andere. Dit zijn meestal PaintShop Pro-afbeeldingsbestanden. Nogmaals, PowerPoint zou hoogstwaarschijnlijk een fout weergeven als u het in deze context zou proberen te gebruiken.

FAQ

    Hoe verzend ik een groot PPS-bestand?

    Er zijn veel manieren om grote bestanden via internet te verzenden als uw PPS-bestand te groot is voor e-mail. U kunt bijvoorbeeld een cloudservice gebruiken zoals OneDrive, Google Drive of Dropbox. U kunt uw PPS-bestand mogelijk onder de limiet voor de e-mailgrootte krijgen als u het comprimeert tot een ZIP-bestand.

    Hoe converteer ik een PPS-bestand naar een Word-document?

    Gebruik een online tool zoals Zamzar om het PPS-bestand te converteren naar een DOCX-bestand, dat kan worden geopend in Microsoft Word.

    Hoe bekijk ik PPS-bestanden op Android of iPhone?

    Download de officiële PowerPoint-app voor Android uit de Google Play Store of download de PowerPoint-app voor iOS uit de App Store. Het bestand zou in de app moeten openen wanneer je het selecteert.

    Hoe verwijder ik wachtwoordbeveiliging van een PPS-bestand?

    Open het bestand in PowerPoint, ga dan naar File > Info > Protect Presentation > Versleutelen met wachtwoord. Wis het veld Wachtwoord en selecteer OK.

Aanbevolen: