Hoe GPS-instellingen op de iPhone te bedienen

Inhoudsopgave:

Hoe GPS-instellingen op de iPhone te bedienen
Hoe GPS-instellingen op de iPhone te bedienen
Anonim

Je iPhone bevat een GPS-chip zoals die in stand-alone GPS-apparaten. De iPhone gebruikt de GPS-chip in combinatie met gsm-masten en Wi-Fi-netwerken in een proces dat Assisted GPS wordt genoemd en dat helpt bij het berekenen van de positie van de telefoon. U hoeft de GPS-chip niet in te stellen, maar u kunt deze op de iPhone uitschakelen of de functies ervan beperken. Hier is hoe.

Hoe alle GPS-/locatieservices uit te schakelen

Je kunt alle locatieservices uitschakelen, inclusief GPS, op de iPhone. Hier is hoe:

  1. Open Instellingen op de iPhone.
  2. In het Instellingen menu, selecteer Privacy.
  3. Kies Locatieservices bovenaan het Privacy-scherm.
  4. Tik op de Locatievoorzieningen schakelaar om deze te veranderen in de Uit/wit positie.
  5. Selecteer Turn Off in het bevestigingsscherm dat verschijnt.

    Image
    Image

Beperk GPS tot slechts enkele apps

Je kunt een meer specifieke aanpak kiezen door de toegang tot GPS-informatie voor specifieke apps te beperken of toe te staan. U kunt instellen wanneer een app toegang heeft tot GPS-informatie en andere locatietechnologie op Nooit, Vraag de volgende keer, Tijdens gebruik de app, of Altijd

  1. Ga naar Instellingen > Privacy > Locatievoorzieningen om terug te keren naar deLocatievoorzieningen instellingenscherm.
  2. Verplaats de Locatieservices schakelaar naar de Aan/groene positie als deze is uitgeschakeld.
  3. Scroll omlaag naar de lijst met apps op de iPhone en selecteer er een.
  4. Selecteer Nooit, Vraag de volgende keer, Tijdens gebruik van de app, ofAlways om het gebruik van GPS en andere locatietechnologie voor die app te regelen.

    Image
    Image
  5. Herhaal het proces met elke app op de lijst.

Beperk GPS voor systeemdiensten

Apps zijn niet de enige dingen op een iPhone die GPS-technologie gebruiken. Apple System Services gebruiken ook locatietechnologie. U wilt bijvoorbeeld locatiegebaseerde Apple-advertenties uitschakelen, maar uw locatie inschakelen voor noodoproepen en SOS-services.

Om deze instelling te vinden:

  1. Ga naar Instellingen > Privacy > Locatievoorzieningen om terug te keren naar deLocatievoorzieningen instellingenscherm.
  2. Scroll naar de onderkant van het scherm en tik op Systeemservices.
  3. Tik op de schakelaar naast elke service om locatieservices, inclusief GPS, voor die service te activeren of uit te schakelen.

    Image
    Image

Mogelijk ziet u een pijl naast een of meer van de systeemservices.

  • Een grijze pijl geeft aan dat de service uw locatie in de afgelopen 24 uur heeft gebruikt.
  • Een ononderbroken paarse pijl betekent dat een service onlangs uw locatie heeft gebruikt.
  • Een lege pijl geeft aan dat het item ernaast in sommige gevallen jouw locatie kan ontvangen.

GPS-systemen

GPS is een afkorting voor het Global Positioning System, een systeem van satellieten dat in een baan om de aarde wordt gebracht en wordt onderhouden door het Amerikaanse ministerie van Defensie. GPS vindt een positie door middel van trilateratie waarbij ten minste drie van de mogelijke 31 satellietsignalen worden gebruikt.

Andere landen hebben systemen ontwikkeld, maar GPS is de enige die wereldwijd op grote schaal wordt gebruikt. Het enige andere systeem dat dicht in de buurt komt, is het Russische GLONASS-satellietsysteem. De iPhone heeft toegang tot zowel het GPS- als het GLONASS-systeem.

Een zwak punt van GPS is dat het signaal problemen heeft om gebouwen, diepe bossen en canyons, inclusief stedelijke wolkenkrabbercanyons, binnen te dringen. In deze gevallen geven zendmasten en Wi-Fi-signalen de iPhone een voordeel ten opzichte van stand-alone GPS-apparaten.

Bottom Line

Hoewel een actieve GPS-verbinding essentieel is voor apps die navigatie- en kaartfuncties bieden, zijn er privacyproblemen met betrekking tot het gebruik ervan. Om deze reden bevat de iPhone verschillende gebieden waar u kunt bepalen hoe en of de GPS-mogelijkheid op de smartphone wordt gebruikt.

GPS-complementaire technologieën

De iPhone bevat verschillende complementaire technologieën die samenwerken met de GPS-chip om de locatie van de telefoon te controleren.

  • Versnellingsmeter en gyroscoop: De iPhone heeft een kleine zes-assige gyroscoop en versnellingsmeter-combinatiechip. De gyroscoop volgt de richting van de telefoon, bijvoorbeeld of deze rechtop of op zijn kant wordt gehouden. De versnellingsmeter detecteert en registreert bewegingen die de telefoon ervaart, groot en klein, als gegevens die de telefoon en apps kunnen gebruiken.
  • Wi-Fi-tracking: wanneer GPS niet goed werkt, zoals in gebouwen of tussen hoge gebouwen, vervangt of vult Wi-Fi-tracking het aan. Wi-Fi-tracking maakt gebruik van een database van Wi-Fi-netwerken over de hele wereld om de positie van de telefoon te trianguleren op basis van meerdere Wi-Fi-signalen.
  • Compass: de iPhone heeft een digitaal kompas als onderdeel van de bewegingsregistratie-chip. Het kompas is een aanvulling op andere bewegingstechnologieën en oriënteert kaarten op de telefoon.
  • Barometer: Je zou kunnen denken dat een barometer, die de luchtdruk meet, in de eerste plaats een weersvoorspellingsapparaat is, maar daarvoor wordt hij niet op een iPhone gebruikt. De barometer is een aanvulling op de GPS-chip en meet hoogteverschillen om nauwkeurige hoogte- en hoogteveranderingsmetingen te maken.
  • M-serie bewegingscoprocessor: de iPhone gebruikt de bewegingscoprocessorchip van Apple om continu gegevens van de versnellingsmeter, kompas, gyroscoop en barometer te meten. De coprocessor-offloads werken vanaf de hoofdverwerkingschip voor een verbeterde energie-efficiëntie.

Aanbevolen: