Hoe iPhone-muziekinstellingen te bedienen

Inhoudsopgave:

Hoe iPhone-muziekinstellingen te bedienen
Hoe iPhone-muziekinstellingen te bedienen
Anonim

De meeste van de coolste dingen die je kunt doen met de iPhone Music-app zijn te vinden in de app zelf. Maar er zijn enkele moeilijker te vinden instellingen buiten de Muziek-app die je meer van je muziek kunnen genieten en tegelijkertijd jou (of je kinderen) kunnen beschermen. Dit is wat u moet weten over de muziekinstellingen van de iPhone.

De instructies in dit artikel zijn van toepassing op iPhones met iOS 11 en hoger.

Image
Image

Hoe EQ-instellingen aan te passen in de iPhone Music-app

Ga naar Instellingen > Muziek > EQ om de equalizerinstellingen voor uw telefoon te vinden. Deze instellingen bieden verschillende audio-afspeelstijlen. Als je het basgeluid van je muziek wilt versterken, kies dan Bass Booster Luister veel naar jazz? Zorg voor precies de juiste mix door de instelling Jazz te kiezen. Luister je veel naar podcasts of audioboeken? Kies de Gesproken woord optie

EQ is optioneel, maar als je een verbeterde audio-ervaring wilt, selecteer dan de EQ-instelling die het beste bij je past.

Het gebruik van EQ levert een betere muziekervaring op, maar als je hem aanzet, verbruikt hij meer batterij dan wanneer hij is uitgeschakeld.

Een muziekvolumelimiet instellen op de iPhone

Een grote zorg voor veel iPhone-gebruikers is de mogelijke schade die ze aan hun gehoor kunnen toebrengen door naar veel muziek te luisteren, vooral met oordopjes die zo dicht bij hun binnenoor zitten. De instelling Volumelimiet lost dat op door het maximale volume van de muziek op uw apparaat te beperken.

Om het te gebruiken, ga naar Settings > Music > Volume Limit. Verplaats de Max Volume schuifregelaar naar het luidste dat u wilt dat uw muziek wordt afgespeeld. Als het eenmaal is ingesteld, wat je ook doet met de volumeknoppen, hoor je muziek nooit luider dan de limiet.

Als je een volumelimiet instelt op het apparaat van een kind, moet je de limiet vergrendelen in het met een wachtwoord beveiligde scherm Beperkingen zodat het niet kan worden gewijzigd (lees hier meer over Beperkingen). Ga hiervoor naar Instellingen > Schermtijd > Inhouds- en privacybeperkingen > Volumelimiet > Wijzigingen niet toestaan

Deze stappen zijn voor iOS 12. Ga in eerdere versies van iOS naar Instellingen > Algemeen > Beperkingen > Volumelimiet. Tik op Volumelimiet en selecteer Wijzigingen niet toestaan.

Soundcheck gebruiken op iPhone

Nummers worden op verschillende volumes opgenomen, wat betekent dat je naar een nummer kunt luisteren dat hard is en dan naar een vrij zacht, waardoor je het volume voor elk nummer moet aanpassen. Sound Check probeert dit te voorkomen. Het samplet het volume van de nummers in je muziekbibliotheek en probeert alle nummers op hetzelfde gemiddelde volume af te spelen.

Als je het wilt gebruiken, ga dan naar Settings > Music > Sound Check en tik op de schuifregelaar om deze naar de positie Aan te verplaatsen.

Sound Check werkt ook in iTunes. Als je wilt weten hoe je het daar kunt inschakelen, ga je naar Geluidscheck inschakelen en gebruiken in iTunes.

Sterbeoordelingen inschakelen op iOS 12 en hoger

Standaard krijgt de Muziek-app je feedback over welke nummers je voorkeur heeft door je te vragen naar favoriete of geliefde nummers. Maar dat is de enige optie. Je kunt er ook sterbeoordelingen aan nummers toevoegen voor gebruik bij het maken van slimme afspeellijsten.

De optie Star Rating is standaard verborgen in iOS 12 en hoger. Schakel het in door naar Settings > Music > Show Star Ratings > te gaan en de schuifregelaar te verplaatsen naaraan/groen.

Andere iPhone-muziekinstellingen

Er zijn een aantal andere handige iPhone-muziekinstellingen die je kunt regelen door naar Instellingen > Muziek te gaan. Ze omvatten:

  • Om de Apple Music-streamingservice te verbergen, verplaatst u de Toon Apple Music schuifregelaar naar uit/wit.
  • Gebruik geen mobiele data om je muziekbibliotheek bij te werken door op Mobiele data te tikken en vervolgens de schuifregelaar op Uit te zetten. handig als u uw maandelijkse datalimiet nadert en gegevens wilt opslaan. Houd er echter rekening mee dat u geen muziek kunt downloaden, uploaden of streamen vanuit de Muziek-app wanneer deze is uitgeschakeld.
  • De instelling Gedownloade muziek bevat een lijst van alle muziek die momenteel op je iPhone is gedownload en de hoeveelheid ruimte die deze in beslag neemt. Als u opslagruimte wilt vrijmaken, tikt u op Bewerken bovenaan het scherm Gedownloade muziek. Tik op de rode cirkel naast een item om de Delete optie voor die artiest weer te geven. Tik erop om het nummer te verwijderen. Herhaal dit totdat je tevreden bent met de hoeveelheid beschikbare ruimte op de iPhone, die bovenaan het scherm Gedownloade muziek wordt weergegeven. Tik op Gereed om het bewerkingsscherm te sluiten.
  • De Muziek-app kan op intelligente wijze opslagruimte vrijmaken voor muziek. Zet de Opslag optimaliseren schuifregelaar aan en de app verwijdert automatisch muziek waar je al een tijdje niet naar hebt geluisterd. Als je die muziek terug wilt, kun je de muziek later altijd opnieuw downloaden.
  • Als u zich abonneert op Apple Music, kunt u elk nummer dat u aan uw bibliotheek toevoegt, automatisch laten downloaden voor offline luisteren. Verplaats de schuifregelaar Automatische downloads naar on/green.

Aanbevolen: