De 7 beste 27-inch LCD-monitoren van 2022

Inhoudsopgave:

De 7 beste 27-inch LCD-monitoren van 2022
De 7 beste 27-inch LCD-monitoren van 2022
Anonim

Het kopen van een scherm voor je pc kan een moeilijke evenwichtsoefening zijn, maar als je een van de beste 27-inch LCD-monitoren kiest, zul je merken dat ze een ideaal compromis bieden tussen grootte en kosten. Kleinere monitoren kunnen het werk gedaan krijgen een rommelig karwei, terwijl grotere schermen te omvangrijk en duur kunnen zijn. 27 inch wordt vaak beschouwd als de goede plek, bijna ongeacht uw budget.

Uw precieze behoeften zijn een belangrijke overweging bij het kopen van een monitor. Als u grotendeels gefocust bent op basisproductiviteitstaken, is vrijwel elk 1080p-paneel voldoende, op voorwaarde dat het geschikte aanpassingsopties heeft voor uw desktopconfiguratie. Professionele foto- en video-editors zullen echter een monitor willen die hogere resoluties ondersteunt, idealiter 4K. Gamers willen een monitor met aantrekkelijke beelden, een hoge verversingssnelheid en een lage responstijd. Wat u ook zoekt, onze collectie van de beste 27-inch LCD-monitoren heeft u gedekt.

Beste algemeen: Dell S2721QS 27 4K UHD-monitor

Image
Image

De Dell S2721QS zet de standaard voor waarde onder 27-inch monitoren en levert een prachtig, levendig 4K-scherm voor een bescheiden prijs. De beeldkwaliteit is uitstekend, niet alleen voor de prijs, maar voor elke prijs. U kunt meerdere keren zoveel uitgeven aan een monitor zonder een verschil in beeldkwaliteit te zien.

De scherpe 4K-resolutie van de monitor wordt ondersteund door nauwkeurige, opvallende kleurprestaties en een goede contrastverhouding voor een LCD-monitor. Het is ook helder en heeft een antireflectielaag, zodat de monitor in elke kamer aangenaam is. Dit is een stevige, goed ontworpen, aantrekkelijke monitor. De ergonomisch verstelbare standaard kantelt, draait en draait. Het heeft een moderne witte buitenkant met een structuurpatroon dat wat visuele flair biedt. Deze monitor is van grote waarde, maar het ziet er niet uit als een budgetkeuze.

Maat: 27 inch | Paneeltype: IPS | Resolutie: 3820 x 2160 | Vernieuwingsfrequentie: 60 Hz | Beeldverhouding: 16:0 | Video-ingangen: 1x HDMI 2.0, 1x DisplayPort 1.2

Beste budget: Dell S2721H 27 inch monitor

Image
Image

De Dell S2721H is misschien wel het beste koopje op de markt van vandaag als het gaat om 27-inch monitoren. Dit is niet alleen een prachtig IPS-paneel, maar ook een die beschikt over een sneller dan gemiddelde verversingssnelheid van 75 Hz en AMD Freesync. Als u op zoek bent naar een gamingmonitor met een krap budget, dan is de Dell S2721H zo goed als perfect.

Het enige nadeel is dat je alleen een resolutie van 1080p krijgt, maar tenzij je gedetailleerd creatief werk doet met foto's, video's of grafisch ontwerp, werkt 1080p prima. En als je framerates op een laag budget of mini-pc probeert te maximaliseren, dan is 1080p veel minder belastend voor je hardware. Bovendien wordt de Dell S2721H geleverd met ingebouwde luidsprekers om de deal wat zoeter te maken.

Maat: 27 inch | Paneeltype: IPS | Resolutie: 1920 x 1080 | Vernieuwingsfrequentie: 75 Hz | Beeldverhouding: 16:9 | Video-ingangen: 2x HDMI 1.4

Beste 4K-gamingmonitor: LG 27GN950-B 27-inch gamingmonitor

Image
Image

De LG 27GN950-B is een 4K-gamingmonitor die geen klappen uitdeelt. Het heeft een zeer ververst 144 Hz-scherm met een uitstekende beeldkwaliteit, nauwkeurige kleurnauwkeurigheid en een goede contrastverhouding voor een monitor van dit type. De combinatie van beeldkwaliteit, verversingssnelheid en reactievermogen wordt uitgedaagd door slechts een handvol alternatieven, waarvan de meeste zelfs duurder zijn. Het is ook compatibel met zowel AMD FreeSync als Nvidia's G-Sync.

Hoewel gebouwd voor gaming, biedt de hoge prijs van de LG 27GN950-B een verscheidenheid aan functies die nuttig zijn bij dagelijks gebruik. Het heeft een stevige standaard die kan worden aangepast voor hoogte, kanteling en draaiing. Een ring van RGB-verlichting aan de achterkant zorgt voor wat visueel plezier. Het heeft ook twee USB-A-poorten aan de achterkant, die geweldig zijn voor het aansluiten van de bedrade randapparatuur waar gamers de voorkeur aan geven.

Maat: 27 inch | Paneeltype: IPS | Resolutie: 3820 x 2160 | Vernieuwingsfrequentie: 144 Hz | Beeldverhouding: 16:9 | Video-ingangen: 2x HDMI 2.0, 1x DisplayPort 1.4

Beste budgetgaming: Dell S2721HGF 27-inch gamingmonitor

Image
Image

De Dell S2721HGF levert een rijk, diep, levendig beeld met een verversingssnelheid tot 144 Hz. De monitor is compatibel met zowel AMD's FreeSync als Nvidia's G-Sync, dus je zult genieten van soepele gameplay met een videokaart van beide bedrijven. Deze monitor heeft een maximale resolutie van 1920 x 1080 wat op een 27 inch beeldscherm leidt tot een lage pixeldichtheid. Je zult het gebrek aan scherpte opmerken in detailgerichte taken.

Dit is een gebogen scherm, maar de curve is klein en heeft geen significante invloed op gamen. De S2721HGF mist cosmetische functies, zoals RGB-verlichting, die bij sommige alternatieven wel te vinden zijn. De meegeleverde standaard kan worden aangepast voor hoogte en kanteling, maar kan niet worden gedraaid of gedraaid. Dit is beter dan veel budget-gamingmonitors, en het is ook VESA-compatibel, dus je kunt een monitorarm toevoegen voor meer opties.

Maat: 27 inch | Paneeltype: VA | Resolutie: 1920 x 1080 | Vernieuwingsfrequentie: 144 Hz | Beeldverhouding: 16:9 | Video-ingangen: 2x HDMI 1.4, 1x DisplayPort 1.2

Beste gebogen: Samsung 27-inch G5 Odyssey-gamingmonitor

Image
Image

De Samsung G5 Odyssey heeft een agressieve 1000R-kromming, die net zo gebogen is als op een 27-inch monitor. De G5 Odyssey levert een uitstekend beeld dankzij het LCD-scherm met hoog contrast, de nauwkeurige kleuren en de resolutie van 2560 x 1440 (QHD). Omdat hij is gebouwd om te gamen, kan de G5 verversen tot 144 Hz, wat zorgt voor een ultragladde look.

Het heeft alleen officiële ondersteuning voor AMD FreeSync, maar Nvidia G-Sync is onofficieel compatibel en werkt goed in de meeste games. Je kunt de standaard alleen kantelen, wat jammer en een beetje verrassend is, gezien de prijs van de G5 Odyssey. Het is echter VESA-compatibel, dus u kunt een monitorarm toevoegen. Het scherm heeft een agressieve, volumineuze uitstraling die niet iedereen zal bevallen, maar zeker zal opvallen in de massa.

Maat: 27 inch | Paneeltype: VA | Resolutie: 2560 x 1440 | Vernieuwingsfrequentie: 144 Hz | Beeldverhouding: 16:9 | Video-ingangen: 1x HDMI 2.0, 1x DisplayPort 1.2

Beste audio: Dell C2722DE 27-inch videoconferentiemonitor

Image
Image

De Dell C2722DE is speciaal gebouwd voor mensen die zijn overgestapt op werken op afstand. Het bevat een paar dubbele luidsprekers van 5 watt die luider zijn dan de luidsprekers van andere 27-inch monitoren. Ze zijn ook naar voren gericht, wat de helderheid van het geluid verbetert. Deze monitor heeft een ingebouwde webcam en microfoonarray, hoewel de videokwaliteit van de webcam gewoon OK is.

De standaard kan worden aangepast voor hoogte, kantelen, draaien en draaien. De monitor werkt als een USB-C-hub en kan tot 90 watt stroom leveren voor het opladen van een laptop of het voeden van een extern apparaat. De lange lijst met extra functies betekent niet dat het scherm op de achterbank staat. De C2722DE heeft een aantrekkelijk, kleurnauwkeurig scherm met een resolutie van 2560 x 1440. Prijs is het enige nadeel, omdat het een beetje duur is.

Maat: 27 inch | Paneeltype: IPS | Resolutie: 2560 x 1440 | Vernieuwingsfrequentie: 60 Hz | Beeldverhouding: 16:9 | Video-ingangen: 1x HDMI 1.4, 1x DisplayPort 1.4, 1x USB-C met DisplayPort 1.4-modus

Beste QHD: ViewSonic VG2755-2K 27-inch LED-monitor

Image
Image

De Viewsonic VG2755-2K is een geweldige QHD-monitor voor diegenen die een scherp beeld willen, maar niet naar 4K willen springen. Het heeft ook een USB-C-hub die externe apparaten kan voorzien van maximaal 60 watt vermogen. Deze monitor heeft een eenvoudig ontwerp zonder gedoe met een stevige standaard die in hoogte kan worden versteld, kan worden gekanteld, gedraaid en gedraaid.

Laptops met een USB-C-poort met Power Delivery en DisplayPort kunnen worden aangesloten op de monitor en worden opgeladen zonder een externe voedingssteen. De VG2755-2K is niet traag in beeldkwaliteit. Het heeft een helder, zeer kleurnauwkeurig display met uitstekende scherpte. De resolutie van 2560 x 1440 is misschien geen 4K, maar hij is pixeldicht in vergelijking met 1080p en ziet er geweldig uit bij dagelijks gebruik.

Maat: 27 inch | Paneeltype: IPS | Resolutie: 2560 x 1440 | Vernieuwingsfrequentie: 60 Hz | Beeldverhouding: 16:9 | Video-ingangen: 1x HDMI 1.4, 1x DisplayPort 1.4, 1x USB-C met DisplayPort 1.4-modus

De Dell S2721QS (bekijk bij Amazon) is een ongelooflijke 4K-monitor. Het heeft een prachtige beeldkwaliteit, een aantrekkelijk design, een verstelbare standaard en geen noemenswaardige minpunten. U kunt meer uitgeven voor een 27-inch monitor, maar de S2721QS biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding voor een middenklasse prijs. Als prijs geen rol speelt en u het beste van het beste wilt zonder echte compromissen, biedt de LG 27GN950-B zowel een 4K-resolutie als een verversingssnelheid van 144 Hz.

Over onze vertrouwde experts

Andy Zahn heeft over computers en andere technologie geschreven voor onder meer Lifewire, The Balance en Investopedia. Hij heeft talloze computers beoordeeld en bouwt sinds 2013 zijn eigen gaming-pc's. Andy is ook een fervent fotograaf, videograaf en gamer en weet hoe belangrijk het is om in een goede monitor te investeren.

Matthew S. Smith is een technologiejournalist en productrecensent met bijna 15 jaar ervaring. Hij heeft sinds 2010 meer dan 600 monitoren of laptopschermen getest en heeft een record van objectieve testresultaten die tien jaar teruggaat.

FAQ

    Is verversingssnelheid of resolutie belangrijker?

    Als je een monitor voornamelijk voor gamen gebruikt, moet de vernieuwingsfrequentie je eerste prioriteit zijn. De sprong van een standaard 60 Hz naar 144 Hz of meer zal een aanzienlijke verbetering van je gameplay-ervaring opleveren. Aan de andere kant kan een hoge resolutie voor fotografen, videografen en grafisch ontwerpers absoluut essentieel zijn. 4K-monitoren zijn ook vaak kleurnauwkeuriger, een andere kritische factor voor makers. Als u echter het geld over heeft, hoeft u geen compromissen te sluiten, aangezien hoogwaardige monitoren zowel een hoge resolutie als hoge verversingsfrequenties bieden.

    Is 27 inch het beste formaat monitor?

    27 inch is een geweldig compromis tussen dure en omvangrijke grotere monitoren en krappe kleinere monitoren. Het biedt voldoende ruimte om werk gedaan te krijgen of om meeslepende games te spelen. Als u echter het budget heeft, heeft een groter scherm meer schermruimte, hoewel in sommige situaties slechts een scherm van 21 inch of kleiner voldoende kan zijn. Als u meer schermruimte nodig heeft, kunt u ook altijd twee goedkope 27-inch schermen kopen, zoals de Dell S2721H, en deze gebruiken in een configuratie met twee monitoren.

    Zijn ingebouwde luidsprekers een belangrijke functie?

    Ingebouwde luidsprekers in monitoren zijn iets dat leuk is om te hebben, maar dat niet als een dealbreaker moet worden beschouwd. De meeste ingebouwde luidsprekers produceren ondermaatse audio, en goede hoofdtelefoons of desktopluidsprekers zijn beschikbaar voor niet veel geld en leveren veel beter geluid.

Waar u op moet letten bij een 27-inch LCD-monitor

Resolutie

In een 27-inch monitor is 1920 x 1080 perfect acceptabel, maar niet bijzonder uitstekend. Voor gaming is het een goede afweging om naar 1080p te gaan voor een hogere verversingssnelheid. Voor creatief werk, zoals het bewerken van foto's, wilt u echter een scherm met ten minste 2160 x 1440. 4K-monitoren komen steeds vaker voor en de extra resolutie is geweldig als u het zich kunt veroorloven. Als je van plan bent games op 4K te spelen, zorg er dan voor dat je pc dit aankan.

"De ideale resolutie van een monitor hangt af van de grootte die je nodig hebt. Over het algemeen geldt: hoe groter de monitor, hoe hoger de resolutie zou moeten zijn. Daarom is 4K (of 3840 x 2160) zo wenselijk, maar 1920 x 1080 is nog steeds Full HD en zou meer dan voldoende moeten zijn voor de meeste opstellingen. " - Jeremy Bongiorno, Studio Frequencies

Bezelgrootte

Een goede manier om de voetafdruk van een monitor op uw bureau te verkleinen, is door er een te zoeken met een dunne rand. Door de grootte van de rand te verkleinen, wordt uw scherm kleiner zonder de bruikbare schermruimte van de monitor te verminderen. Gelukkig hebben zelfs goedkope monitoren nu vaak dunne randen.

Poorten

De meeste moderne monitoren hebben HDMI-poorten, die bijna universeel compatibel zijn met computers. Zoek naar DisplayPort op duurdere modellen, wat een krachtigere en modernere verbinding is. Sommige schermen hebben ook oudere poorten, zoals VGA, wat handig kan zijn. Andere extra's om naar te zoeken zijn AUX-audio en USB-doorvoer.

"Geef prioriteit aan monitoren die HDMI 2.0 of 2.1 gebruiken. DisplayPort is zeldzaam en het extra geld nog niet waard. " - Jeremy Bongiorno, Studio Frequencies

Aanbevolen: