Een wifi-netwerk toevoegen aan elk apparaat

Inhoudsopgave:

Een wifi-netwerk toevoegen aan elk apparaat
Een wifi-netwerk toevoegen aan elk apparaat
Anonim

Wat te weten

  • iOS: Open Instellingen. Tik op Wi-Fi en selecteer een netwerk uit de lijst. Voer het netwerkwachtwoord in en tik op Join.
  • Android: Tik in de meldingsbalk op Wi-Fi > Details. Selecteer een netwerk en tik op Netwerk toevoegen. Voer het wachtwoord in.
  • Windows 10: Selecteer in het System Tray het Network icoon. Kies een netwerk uit de opties en voer het wachtwoord in.

Dit artikel legt uit hoe je een wifi-netwerk toevoegt aan een iOS- of Android-apparaat en aan een Windows 10- of macOS-computer. Het bevat suggesties voor probleemoplossing voor veelvoorkomende problemen die optreden bij het verbinden met een Wi-Fi-netwerk.

Verbinding maken met een Wi-Fi-netwerk op iOS

Aangezien mobiele apparaten van nature draadloos zijn, is het een fluitje van een cent om verbinding te maken met een wifi-netwerk op iOS. Deze instructies zijn geldig voor iOS 12.1.

  1. Open de Instellingen app.
  2. Tik op Wi-Fi.
  3. Je ziet een lijst met alle netwerken die hun naam uitzenden. Als het netwerk niet beveiligd is, krijg je meteen verbinding.

    Als je je netwerk niet ziet, tik je op Other.

  4. Als het beveiligd is, wordt u gevraagd het wachtwoord in te voeren. Doe dit.

    Image
    Image
  5. Tik op Deelnemen om verbinding te maken.

Hoe een wifi-netwerk op Android toe te voegen

In tegenstelling tot iOS kan het precieze uiterlijk van je wifi-instellingen op Android verschillen, aangezien Android kan worden aangepast door apparaatfabrikanten. Het basisproces is echter hetzelfde.

De precieze stappen verschillen in verschillende mate tussen de verschillende versies van Android van verschillende fabrikanten. De onderstaande instructies zijn geldig voor Android 7.0 op een Note 5, hoewel andere Android-versies/fabrikantmodellen waarschijnlijk vergelijkbaar zullen zijn.

  1. Trek eerst de meldingsbalk naar beneden. Als Wi-Fi daar een van uw snelle bedieningselementen is (waarschijnlijk is dat het geval), tikt u op Wi-Fi.

    Image
    Image

    Mogelijk ziet u een netwerknaam in plaats van het woord 'Wi-Fi'.

  2. Tik op Details.

    Image
    Image

    Tik op Instellingen > Verbindingen > WiFi om rechtstreeks naar dit instellingenscherm te gaan.

  3. Als wifi op je apparaat is uitgeschakeld, tik je op de tuimelschakelaar om het in te schakelen.
  4. Nu zoekt uw apparaat naar netwerken. Als je degene ziet die je wilt, tik je erop. Als dat niet het geval is, moet u mogelijk de naam van het netwerk invoeren; tik op Netwerk toevoegen.

    Image
    Image
  5. Als je je netwerk automatisch moet instellen, zorg er dan voor dat je de juiste beveiligingsinstelling gebruikt. Tik op het vervolgkeuzemenu voor beveiliging en tik vervolgens op WPA/WPA2/FT PSK.

    Image
    Image
  6. Als het netwerk is beveiligd, wordt u door Android om een wachtwoord gevraagd, in welk geval er een dialoogvenster verschijnt.

    Als het netwerk onbeveiligd is, zie je een paar berichten voorbij komen, zoals een over het verkrijgen van een IP-adres, dan zou je verbonden moeten zijn.

  7. Zodra je dit wachtwoord hebt opgegeven, zou je verbinding moeten maken.

Verbinding maken met een Wi-Fi-netwerk op Windows

Je Windows-machine verbinden met een draadloos netwerk is veel gemakkelijker dan vroeger, dankzij de nieuwe app Instellingen.

De onderstaande instructies zijn geldig voor Windows 10.

  1. Selecteer in de rechterbenedenhoek van uw scherm het netwerk pictogram in het systeemvak. Het kan eruitzien als een draadloos signaal, of, als je een Ethernet-kabel hebt aangesloten, kan het eruitzien als een monitor met een kabel.

    Image
    Image

    Als je niets ziet, controleer dan of je draadloze netwerkkaart is ingeschakeld.

  2. Selecteer het netwerk waarvan u lid wilt worden uit de weergegeven netwerken.
  3. Als het netwerk niet is beveiligd met een wachtwoord, maakt het meteen verbinding. Voer anders het vereiste wachtwoord in.

    Image
    Image
  4. Je bent nu verbonden met het wifi-netwerk.

Een ontbrekend netwerk vinden

Als het netwerk dat je zoekt niet in de lijst voorkomt, is het mogelijk dat het zijn naam niet uitzendt. In dit geval moet u een paar extra stappen nemen vanaf het netwerkpaneel.

  1. Selecteer het netwerkpictogram in het systeemvak en selecteer vervolgens Netwerk- en internetinstellingen onderaan het paneel.

    U kunt ook op Windows-toets drukken en vervolgens Instellingen > selecteren Netwerk en internet.

  2. Selecteer Wi-Fi.

    Image
    Image
  3. Selecteer Beheer bekende netwerken.

    Image
    Image
  4. Selecteer Voeg een nieuw netwerk toe.

    Image
    Image
  5. Voer in het nieuwe dialoogvenster de Netwerknaam. in

    Image
    Image
  6. Als het netwerk een wachtwoord vereist, selecteert u het juiste beveiligingstype.

    De meeste moderne netwerken gebruiken WPA-Personal AES of WPA-Enterprise AES, maar kies degene die geschikt is voor uw netwerk.

  7. Voer de beveiligingssleutel/wachtwoord in.
  8. Selecteer optioneel Automatisch verbinden en/of Verbinden, zelfs als dit netwerk niet uitzendt De eerste zal u automatisch verbinden met het netwerk wanneer het binnen bereik is; de tweede zal proberen verbinding te maken, zelfs als het netwerk zijn naam niet uitzendt.
  9. Selecteer tot slot OK.

Een wifi-netwerk toevoegen op macOS

Zoals de meeste dingen op een Mac, is verbinding maken met een Wi-Fi-netwerk behoorlijk intuïtief.

De onderstaande instructies zijn geldig voor macOS 10.14 (Mojave).

  1. Klik op het netwerk icoon in de menubalk.
  2. Als u de naam van uw netwerk ziet, klikt u erop. Als dat niet het geval is, klikt u op Join Other Network en voert u de naam van het netwerk in.

    Image
    Image
  3. Als je om een wachtwoord wordt gevraagd, voer je het in het venster in en klik je op OK om mee te doen.

Veelvoorkomende problemen bij het verbinden met wifi-netwerken

Zoals hierboven vermeld, gaat het meestal soepel als je verbinding maakt met volledig open netwerken. Het kan echter lastiger worden wanneer u verbinding maakt met een beter beveiligde wifi. Als u merkt dat u problemen ondervindt, controleer dan een aantal van de volgende punten voordat u de technische ondersteuning belt.

  • Is uw Wi-Fi-kaart ingeschakeld/werkt goed? De bovenstaande besturingssystemen hebben de neiging om alle netwerkdingen te verbergen wanneer het is uitgeschakeld, maar soms kan zelfs software in de war raken. Laptops hebben meestal een klein LED-lampje om je te laten weten dat je draadloze netwerk werkt.
  • Probeer dichter bij het toegangspunt te komen en/of een duidelijker zichtlijn ernaartoe.
  • Als het netwerk beveiligd is, heb je dan het juiste beveiligingstype gekozen toen je het instelde? Zelfs een perfecte netwerknaam en beveiligingssleutel zullen u niet helpen wanneer u WEP-codering naar een WPA2-netwerk probeert te verzenden.
  • Controleer de correcte spelling van de netwerknaam en het wachtwoord.
  • Het is ook mogelijk dat je verbinding eruitziet alsof het gelukt is, maar dat je niets op internet kunt bereiken. Mogelijk moet u rondklikken totdat u naar een webpagina wordt geleid waar u zich moet aanmelden. Soms betekent dit gewoon dat u een bevestigingsknop moet selecteren of dat u een echt wachtwoord nodig heeft.
  • Als je merkt dat je verbinding wegv alt wanneer de batterij van je apparaat bijna leeg is, is er mogelijk een energiebeheerfunctie die het uitschakelt. Wi-Fi-adapters verbruiken veel stroom en als u ze uitschakelt, gaat uw apparaat langer mee.

Vereisten voor Wi-Fi-connectiviteit

Om verbinding te maken via Wi-Fi, heb je het volgende nodig:

  • Een apparaat met een Wi-Fi-radio en zorg ervoor dat de radio is ingeschakeld
  • Het wachtwoord voor het netwerk, indien van toepassing
  • Om binnen 50 voet of zo van het toegangspunt te zijn

Deze laatste kan sterk variëren, afhankelijk van of het toegangspunt binnen of buiten is, waar je bent, hoeveel muren er tussen jou en het toegangspunt zijn en of het signaal versterkt is. Als u echter meer dan ongeveer 50 meter verwijderd bent, verliest u over het algemeen het netwerk volledig of ervaart u slechte prestaties.

Aanbevolen: