Aanmelden bij een draadloos netwerk vanaf elk apparaat

Inhoudsopgave:

Aanmelden bij een draadloos netwerk vanaf elk apparaat
Aanmelden bij een draadloos netwerk vanaf elk apparaat
Anonim

Wat te weten

  • Windows 10: Klik met de rechtermuisknop op het pictogram network en selecteer vervolgens Open Network & Internet Settings > Network en Sharing Center.
  • Mac: Selecteer System Preferences > Network of selecteer het network icoon in het hoofdmenu menubalk en selecteer Open Netwerkvoorkeuren.
  • Je hebt toegang tot de draadloze instellingen op de meeste smartphones en tablets via de app Instellingen.

Als je meerdere apparaten hebt, is het maken van draadloze netwerkverbindingen met elk van deze apparaten vergelijkbaar. Er gelden echter speciale overwegingen, afhankelijk van het type apparaat dat u gebruikt. Hier leest u hoe u verbinding kunt maken met draadloze netwerken op pc's, Macs, smartphones, tablets, tv's, printers en andere apparaten.

Microsoft Windows-pc's

Om lid te worden van een draadloos netwerk in Windows 10, gaat u naar de Windows-taakbalk, klikt u met de rechtermuisknop op het netwerkpictogram (met een rij van vijf witte balken), selecteert u Open netwerk- en internetinstellingen, kies dan Netwerkcentrum Of ga naar Windows Start , selecteer Instellingen , kies Netwerk en internet en selecteer vervolgens Netwerkcentrum

Image
Image

Windows ondersteunt netwerkprofielen waarmee het besturingssysteem de netwerkconfiguratieparameters kan onthouden, zodat uw computer automatisch een netwerk detecteert en opnieuw aansluit bij een netwerk.

PC's kunnen geen verbinding maken met netwerken als de draadloze stuurprogramma's verouderd zijn. Controleer op stuurprogramma-upgrades in het hulpprogramma Microsoft Windows Update. Stuurprogramma-updates zijn ook beschikbaar in Windows Apparaatbeheer.

Image
Image

Apple Macs

Het macOS Network-dialoogvenster kan op twee manieren worden gestart. Selecteer Systeemvoorkeuren en kies vervolgens Netwerk. Of klik op het netwerkpictogram (vier gebogen balken) in de hoofdmenubalk en selecteer Open netwerkvoorkeuren.

Image
Image

macOS onthoudt recentelijk aangesloten netwerken en maakt er standaard automatisch verbinding mee. U kunt de volgorde bepalen waarin deze verbindingspogingen worden gedaan. Om te voorkomen dat uw Mac automatisch verbinding maakt met ongewenste netwerken, stelt u de Vraag voordat u deelneemt aan een open netwerk in Netwerkvoorkeuren

Image
Image

Installeer Mac-netwerkstuurprogramma-updates via Software-update.

Tablets en smartphones

Bijna alle smartphones en tablets bevatten zowel ingebouwde mobiele netwerkmogelijkheden als draadloze LAN-technologieën zoals Wi-Fi en Bluetooth. Deze apparaten maken automatisch verbinding met de mobiele service wanneer ze worden ingeschakeld. Ze kunnen ook worden geconfigureerd om gelijktijdig gebruik te maken van Wi-Fi-netwerken, waarbij Wi-Fi indien beschikbaar wordt gebruikt als de voorkeursoptie voor gegevensoverdracht, en indien nodig automatisch terugv alt op het gebruik van een gegevensverbinding.

Image
Image

Apple-telefoons en -tablets regelen draadloze verbindingen via de Settings-app. Selecteer Wi-Fi om te scannen naar netwerken in de buurt en deze weer te geven in een lijst onder Choose a Network Nadat de verbinding met een netwerk is geslaagd, verschijnt er een vinkje naast naar de netwerknaam.

Android-telefoons en -tablets hebben een Wireless & Network instellingenscherm dat Wi-Fi, Bluetooth en mobiele instellingen regelt. Android-apps van derden voor het beheer van deze netwerken zijn ook beschikbaar via meerdere bronnen.

Printers en televisies

Draadloze netwerkprinters kunnen ook worden geconfigureerd om verbinding te maken met thuis- en kantoornetwerken. De meeste draadloze printers hebben een LCD-scherm waarop menu's worden weergegeven waarin u Wi-Fi-verbindingsopties kunt selecteren en wachtwoordzinnen voor het netwerk kunt invoeren.

Image
Image

Televisies die verbinding kunnen maken met draadloze netwerken komen steeds vaker voor. Sommige vereisen dat u een draadloze USB-netwerkadapter op de tv aansluit, maar de meeste hebben geïntegreerde Wi-Fi-communicatiechips. Gebruik de schermmenu's om de tv aan te sluiten op uw thuisnetwerk of om een bridge-apparaat te configureren, zoals een DVR, dat via Wi-Fi verbinding maakt met het netwerk en video via de kabel naar de tv verzendt.

Andere consumentenapparaten

Gameconsoles zoals Microsoft Xbox en Sony PlayStation beschikken over menusystemen op het scherm die worden gebruikt om wifi-netwerken te configureren en aan te sluiten. Huidige versies van deze consoles hebben ingebouwde Wi-Fi, terwijl oudere versies vereisen dat je een externe draadloze netwerkadapter instelt die is aangesloten op een USB-poort of Ethernet-poort.

Image
Image

Draadloze domotica en draadloze home-audiosystemen creëren eigen draadloze lokale netwerken binnen het thuisnetwerk. Deze opstellingen gebruiken een gateway-apparaat dat via een kabel verbinding maakt met de thuisnetwerkrouter en al zijn clients met het netwerk verbindt via eigen netwerkprotocollen.

Aanbevolen: