Waarom je Spotify's Blend zou moeten proberen

Inhoudsopgave:

Waarom je Spotify's Blend zou moeten proberen
Waarom je Spotify's Blend zou moeten proberen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Spotify's nieuwe Blend-functie maakt automatisch een afspeellijst op basis van de muzieksmaak van twee mensen.
  • De mixen worden dagelijks bijgewerkt op basis van de luistergewoonten van de gebruikers.
  • Blend is beschikbaar voor zowel premium als gratis gebruikers.
Image
Image

Als een van die oudere millennials die een gênante hoeveelheid tijd op de middelbare school doorbracht met het samenstellen van de perfecte mix-cd, vond ik de nieuwe Blend-functie van Spotify een leuke, snelle nieuwe manier om muziek te delen met vrienden zonder uren aan de perfecte afspeellijst maken.

Blend, dat zich nog in de bètamodus bevindt, is een nieuw type evoluerende afspeellijst op basis van de muzieksmaak van twee luisteraars. In tegenstelling tot de bestaande gedeelde afspeellijsten van Spotify, kiest Blend automatisch nummers en werkt ze bij in plaats van dat elke gebruiker handmatig nummers moet toevoegen.

Hoewel ik Blend verre van perfect vond, vind ik nog steeds dat iedereen het zou moeten proberen.

Het goede nieuws is dat Blend regelmatig verandert, en de selecties leken in de loop van de tijd relevanter te worden voor beide mensen.

Wat is Spotify Blend?

Blend analyseert de muzieksmaak van twee Spotify-gebruikers om een mix te creëren. Afspeellijsten veranderen dagelijks op basis van waar elke persoon naar luistert en werken met zowel gratis als premium-accounts. Naast elk nummer staat de profielfoto van de persoon wiens smaak het vertegenwoordigt (of beide wanneer gebruikers dat nummer gemeen hebben).

Blend vinden in de Spotify-app was niet bepaald intuïtief, maar heel gemakkelijk te gebruiken toen ik het eenmaal had opgespoord met behulp van een online gids. Met Blend kun je een link maken die je naar een vriend kunt sturen om een unieke mix te maken.

Het activeren van een Blend is alleen mogelijk op Spotify's mobiele telefoon-apps, maar die mixen zijn beschikbaar om daarna op computers te beluisteren via de Web Player.

Automatische mixen

Om Blend uit te proberen, heb ik drie afzonderlijke mixen gemaakt met mijn vrienden Bettina, Sam en Emily, allemaal binnen 3,5 uur. Hoewel we allemaal een gemeenschappelijke basis zouden kunnen vinden tussen onze stijlen, heeft elke persoon zijn eigen specifieke smaak.

Image
Image

De eerste mixen omvatten voor het grootste deel een breed scala aan muziekgenres. Sommige nummers waren perfect afgestemd op de smaak van beide mensen, en andere lieten ons achterover krabben.

De blend die ik met Sam maakte, werd een wilde rit van funk, indie, elektronica, reggaeton, pop en meer. Het sloeg aan bij artiesten waar we allebei van houden, zoals Beck. Sam merkte echter op dat de mix een aantal van de meer specifieke stijlen afzwakte waar hij de laatste tijd op had gejamd, zoals jachtrock, gezinsvriendelijke liedjes over dinosaurussen en Ethio-Jazz. Het bevatte ook een paar nummers waarvan ik nooit had gedacht dat ze voor hem zouden kiezen, zoals "Bichota" van Karol G.

Emily's mix van indie- en electropopmuziek was degene die het beste vloeide, misschien omdat we al een zeer vergelijkbare muzieksmaak hadden. De mix van Bettina bevatte meer dansmuziek, wat logisch is op basis van waar onze luistergewoonten elkaar overlappen.

Voor mij is het grootste nadeel van Blend dat de mixen een beetje rommelig kunnen zijn. De afspeellijsten brachten soms verschillende genres en nummers samen die niet goed vloeiden. De eerste twee nummers van Bettina waren van het volkse Simon & Garfunkel en elektronische artiest deadmau5 - niet per se een combinatie die je op dezelfde afspeellijst zou verwachten. En op Sam's mix zou ik nooit het relaxte "Dry the Rain" van The Beta Band gevolgd hebben met het feestlied "Síguelo Bailando" van Ozuna, omdat de stijlen zo verschillend zijn.

Ik merkte ook dat, hoewel sommige van dezelfde nummers in de mixen bleven verschijnen om mij te vertegenwoordigen, ze niet per se mijn favorieten waren. Het goede nieuws is dat Blend regelmatig verandert, en de selecties leken in de loop van de tijd relevanter te worden voor beide mensen.

Image
Image

Moet je Spotify Blend gebruiken?

Blend mist de nuance en samenhang van de gepersonaliseerde mixen die ik voor mijn vrienden zou maken, maar dat is misschien wel het meest verfrissende eraan. Het elimineert de angst om de perfecte nummers te kiezen om te delen en creëert een kans voor beide mensen om nieuwe muziek te ontdekken die ze anders misschien niet zouden tegenkomen. Blend blaast ook nieuw leven in gedeelde afspeellijsten met updates naarmate de smaak van mensen verandert.

Aangezien het starten van een Blend met iemand zo simpel is als het verzenden of activeren van een link, is er geen reden om het niet te proberen. Op zijn minst krijg je een beter inzicht in de muziek waar je vrienden naar luisteren, vind je een aantal nieuwe artiesten en kun je misschien zelfs lachen om de guilty pleasure-nummers die daarbij opduiken.

Aanbevolen: