Waarom je deze Instagram- alternatieven zou willen proberen

Inhoudsopgave:

Waarom je deze Instagram- alternatieven zou willen proberen
Waarom je deze Instagram- alternatieven zou willen proberen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Instagram stapt af van het delen van foto's en richt zich op videomakers, video, winkelen en berichtenuitwisseling.
  • Het is een stap die het sociale platform waarschijnlijk zal helpen gelijke tred te houden met populaire concurrenten zoals TikTok en YouTube.
  • Experts zeggen dat fotografen opties zullen blijven hebben voor het delen van foto's in de app en op alternatieve platforms.
Image
Image

Na de aankondiging van Instagram vorige week dat de app zou afstappen van het delen van foto's, vragen sommige fotografen zich af waar ze aan toe zijn, maar inhoudsexperts zeggen dat ze genoeg opties hebben.

Hoewel de aanstaande veranderingen niet echt schokkend zijn - het platform werkt al jaren aan het vinden van nieuwe manieren om retail, video en meer te integreren - kan de opzettelijke verschuiving van foto's ertoe leiden dat gebruikers hun werkwijze moeten veranderen.

"Het platform zal blijven evolueren", vertelde Austen Tosone, een professionele maker van mode- en beautycontent en blogger gevestigd in New York City, telefonisch aan Lifewire. "Als makers willen opvallen en het platform voor hen willen laten werken, is het in hun belang om zich ook aan te passen."

De concurrentie bijhouden

Tosone zei dat de verschuiving van Instagram naar entertainment waarschijnlijk een poging is om gelijke tred te houden met concurrenten als TikTok en YouTube, een punt waarop Adam Mosseri zinspeelde in zijn video-aankondiging.

"[Instagram] ziet duidelijk bedreigingen van verschillende platforms en komt met een alternatief", zei Tosone. "IGTV was bedoeld om te concurreren met YouTube; ik denk dat rollen duidelijk bedoeld waren om te concurreren met TikTok; verhalen hebben Snapchat eigenlijk ingehaald."

Hoewel ze optimistisch is over enkele van de aankomende functies van het platform, uitte Tosone bedenkingen over de patronen van het bedrijf om de functies van andere platforms over te nemen en de dominantie ervan.

"Ik denk dat het interessant is omdat je het in zekere zin zou kunnen zien als: 'Nou, dit zijn de trends, dit is wat mensen nu leuk vinden, dus natuurlijk gaan we ons aanpassen aan hen, '" zei Tosone. "Maar ook, als je een bedrijf bent met alle middelen en kracht van Instagram, kan het in die zin zeker een beetje onorigineel aanvoelen."

Het platform zal blijven evolueren. Als makers willen opvallen en het platform voor hen willen laten werken, is het in hun belang om zich ook aan te passen.

Fotografen moeten misschien opnieuw focussen

Een manier waarop fotografen relevant kunnen blijven te midden van de veranderingen zonder het platform te verlaten, zei Tosone, is door kleine aanpassingen aan te brengen in de inhoud die ze posten en het formaat ervan.

Voor fotografen die van plan zijn op Instagram te blijven, stelde Tostone voor om de Reels-functies van de app te gebruiken om korte video's te maken met foto's met apps zoals InShot of om tekstoverlays aan afbeeldingen toe te voegen met Canva.

"Als fotografen een stap verder willen gaan op Instagram, is het eenvoudig om een kijkje achter de schermen en het proces te laten zien," zei Tosone.

Andere alternatieven zoeken

Hoewel Instagram ondanks de komende veranderingen waarschijnlijk nog steeds een populaire plek zal zijn om foto's te delen, zegt Tosone dat het diversifiëren van platforms een slimme zet kan zijn voor fotografen.

"Dit wil niet zeggen dat foto's het nog steeds niet goed zullen doen op Instagram", zei Tosone. "Maar als het platform je vertelt dat ze een andere richting inslaan en hun hele manier van denken daar echt omheen vormgeeft, is het natuurlijk het vermelden waard."

Als alternatief raadde Tosone fotografen aan om Pinterest te gebruiken om hun werk te delen, met name vanwege de lange levensduur van elk bericht.

Image
Image

"Als je bijvoorbeeld nadenkt over de levensduur van je inhoud op Instagram, wordt de meeste van die inhoud echt niet ontdekt of wordt het na 24 tot 48 uur niet meer in het algoritme gespeeld", zei Tosone.

Vanwege het gebrek aan zoekmogelijkheden van Instagram, zei Tosone dat inhoud na die tijd vaak verloren gaat op het platform. Op Pinterest wordt het echter in de loop van de tijd ontdekt via de zoekmogelijkheden van het platform.

"Het leuke van Pinterest is dat ik vind dat vooral inhoud een veel langere levensduur heeft, tussen de drie en vier maanden," zei Tosone.

Een ander alternatief is volgens Tosone om een SEO-geoptimaliseerde blog te starten met een platform als WordPress of Squarespace. Naast aanpassingsopties, zei ze dat de lange levensduur van blogposts in zoekmachines je inhoud jarenlang zichtbaar kan maken.

Zelfs als fotografen ervoor kiezen om op Instagram te blijven, zei Tosone dat het nog steeds belangrijk is om inhoud op meerdere platforms te delen.

"Het is echt belangrijk voor alle makers om niet alleen dat ene platform te hebben waarop ze posten", zei Tosone. "Het hebben van een doorzoekbaar platform, zoals een blog of een YouTube-kanaal, is best verbazingwekkend, en de mogelijkheid om die inhoud aan te vullen en te posten op andere platforms waarin je geïnteresseerd bent, is waarschijnlijk de ideale mix van dingen."

Aanbevolen: