Waarom u uw elektrische auto online zou moeten kopen

Inhoudsopgave:

Waarom u uw elektrische auto online zou moeten kopen
Waarom u uw elektrische auto online zou moeten kopen
Anonim

Dealers prijzen EV's voor een belachelijk bedrag, maar als u uw auto online koopt, kunnen deze kosten aanzienlijk worden verlaagd.

Image
Image

Ford-CEO Jim Farley veroorzaakte onlangs opschudding met de uitspraak: "We moeten naar een niet-onderhandelde prijs gaan." Een verklaring met betrekking tot het online verkopen van auto's. Dat is een enorme deal voor de autowereld. Het is geen nieuw idee, maar afkomstig van Ford is het niet iets om lichtvaardig te nemen. Vooral in een wereld waar sommige dealers Ford Broncos meer dan $ 40, 000 verdienen.

Ter herinnering: de Ford Bronco begint bij ongeveer $30, 000.

Dealers doen wat ze willen

De kern van het probleem zijn dealers. Ze kunnen vragen wat ze willen voor een voertuig, en dat hebben ze altijd gedaan. Dit geldt met name omdat de beschikbaarheid van nieuwe voertuigen is afgenomen als gevolg van problemen met de toeleveringsketen. Als ze maar vijf voertuigen op een kavel hebben in plaats van de gebruikelijke 30 voertuigen, nemen vraag en aanbod de leiding, en nu loop je een showroom uit met iets dat veel meer kost dan wat de automaker je vertelde dat het zou kosten.

Hier is het probleem, de autofabrikanten kunnen daar niets aan doen. De lokale dealer kan het logo van de automaker overal hebben gepleisterd en als onderdeel van de bedrijfsnaam, maar de automaker is niet de eigenaar ervan.

Image
Image

Het resultaat is dat mensen soms boos worden op de autofabrikant voor iets dat de dealer heeft gedaan, zoals een schandalige prijsverhoging voor een nieuw voertuig. Maar er kan een betere manier zijn.

Tesla verkoopt zijn voertuig rechtstreeks aan klanten. Het bedrijf is eigenaar van alle Tesla-dealers, maar het verkoopt zijn voertuig echt online. Dit heeft wat kopzorgen veroorzaakt. Er zijn staten met wetten die dit soort transacties verbieden. De meest hilarische is de staat Texas, waar nu het hoofdkantoor van Tesla is gevestigd. De autofabrikant kan alle Model Y en Cybertrucks bouwen die hij wil in de fabriek van Giga Texas, maar hij kan ze niet rechtstreeks aan klanten verkopen. Het is raar.

Gelukkig is er een gulden middenweg voor deze online bestelling met afhaling bij lokale dealers. Je bouwt het voertuig dat je wilt en ha alt het op bij een lokaal bedrijf. De dealers krijgen nog steeds hun deel van de deal, maar ze gooien niet op extra kosten. Dit verwijdert ook het slechtste deel van het kopen van een nieuwe auto: de verkooptactieken onder druk.

Vertel autofabrikanten wat u wilt

Een auto kopen is klote, want omgaan met opdringerige dealers is een vreselijke ervaring. Als je auto A wilt, hebben ze hem misschien op de kavel. Maar als ze problemen hebben met het uitladen van auto B, sturen ze je die kant op. Het is me een paar keer overkomen. Ik moest al bij een dealer weglopen voordat de verkoper me zei: "Oh, weet je wat, we hebben de auto die je wilt." Oh, nu weet je het weer.

De kern van het probleem zijn dealers. Ze kunnen vragen wat ze willen voor een voertuig, en dat hebben ze altijd gedaan.

Zelfs als alle nieuwe verkopen online gaan, zullen dealers niet verdwijnen. Ze verkopen nog steeds gebruikte auto's, en de servicecentra zijn de reden dat sommige mensen terugdeinzen voor autostartups. Kopen bij een coole nieuwe startup is geweldig totdat je een probleem hebt met je voertuig, en de enige winkel die weet hoe je het moet repareren, is 1. 000 mijl verderop.

Ze zijn ook de plaatsen waar je nog steeds naartoe moet om een auto te testen. Ik weet dat je de eerste in de buurt wilt zijn met de nieuwste EV, maar ik vind nog steeds dat je een auto moet besturen voordat je hem koopt. Geen enkele hoeveelheid VR zal het gevoel geven dat je echt in een auto zit.

De evolutie van de autowereld van gas naar elektrisch is enorm. Het kan ook een kans zijn om enkele andere problemen op te lossen. De enige manier om dat te doen, is echter autofabrikanten te vertellen, hetzij op Twitter, Facebook, e-mail of (hijgend) een telefoontje, dat u de status-quo beu bent. Ze hebben ontdekt hoe ze EV's in minder dan vijf seconden van nul naar 60 kunnen laten gaan. Ze kunnen uitzoeken hoe ze de koopervaring kunnen verbeteren.

Doe geen moeite om te klagen bij de dealers. Ze zijn tevreden met de huidige opzet. Het probleem is dat de rest van ons dat niet is.

Meer weten over EV's? We hebben een hele sectie gewijd aan elektrische voertuigen!

Aanbevolen: