Uw beknopte handleiding voor slimme gloeilampen

Inhoudsopgave:

Uw beknopte handleiding voor slimme gloeilampen
Uw beknopte handleiding voor slimme gloeilampen
Anonim

Slimme gloeilampen zijn led-lampen die bestuurbaar zijn met een smartphone, tablet of slim domoticasysteem.

Hoewel slimme gloeilampen duurder zijn dan traditionele gloeilampen of zelfs gewone led-lampen, verbruiken ze minder energie en zouden ze net zo lang mee moeten gaan als traditionele led-lampen (dat is ongeveer 20 jaar). Ze zijn verkrijgbaar in standaard wit of met een kleurveranderende functie, afhankelijk van het merk.

De basis van slimme lampen – kopen en aansluiten

Hoe werken slimme gloeilampen?

Slimme lampen hebben een smartphone, tablet of domotica-hub nodig om te werken, omdat ze draadloze communicatiestandaarden zoals Bluetooth, Wi-Fi, Z-Wave of Zigbee gebruiken om verbinding te maken met een app op uw apparaat of met uw automatisering systeem. Een paar merken hebben een speciale toegangspoort nodig om te werken (het is een kleine doos die met de lampen praat), zoals de Philips Hue Bridge, die nodig is om slimme lampen van het merk Philips te bedienen.

Image
Image

Veel merken gebruiken meer dan één draadloze technologie om je lampen beter te integreren met andere smarthome-apparaten en -systemen die je misschien al gebruikt. Een slimme lamp kan bijvoorbeeld werken met Bluetooth, Wi-Fi en Apple HomeKit, zodat u uw slimme verlichting kunt configureren met de optie die voor u het beste werkt.

Veel mensen die investeren in slimme huistechnologie besluiten uiteindelijk om een hub of domoticasysteem te gebruiken, zoals Nest, Wink, of spraakgestuurde systemen zoals Google Home, Amazon Alexa en Apple HomeKit. Bij integratie in een smart home-systeem kunnen slimme gloeilampen worden geprogrammeerd om samen te werken met andere apparaten die zijn aangesloten op uw domoticasysteem.

Je kunt bijvoorbeeld je slimme verlichting instellen om het hele huis te verlichten als iemand in het donker bij je videodeurbel aanbelt. Met een slimme domotica-hub kun je nog steeds lampen aan of uit doen terwijl je niet thuis bent, net als slimme verlichting die via wifi verbinding maakt met je smartphone.

Overwegingen voordat u slimme gloeilampen koopt

Als je ervoor kiest om je slimme verlichting via Bluetooth te bedienen, kun je de verlichting alleen aanpassen als je thuis bent. Als je het huis verlaat en vergeet een licht uit te doen, kun je het niet op afstand uitschakelen vanaf een andere locatie omdat je buiten het Bluetooth-communicatiebereik van de lamp bent.

Als je ervoor kiest om je slimme verlichting te bedienen via wifi, kan de tijd die je verlichting nodig heeft om te reageren op wijzigingen die je aanbrengt op je apparaat of app variëren, afhankelijk van hoeveel andere apparaten ook gebruik maken van je wifi in die tijd. Met wifi wordt de bandbreedte beïnvloed door het aantal apparaten dat ermee verbinding maakt.

Dus, als je meerdere televisies, computers, tablets en smartphones hebt die al verbinding maken met je wifi, wordt je slimme verlichtingssysteem een ander apparaat dat bandbreedte in beslag neemt. En als het internet uitv alt vanwege een storm of een ander probleem, gaan alle apparaten die afhankelijk zijn van wifi, inclusief je slimme verlichting, ook uit.

Waar slimme gloeilampen te kopen

De meeste woonwinkels, zoals Home Depot en Lowe's, hebben nu verschillende merken. Slimme lampen zijn verkrijgbaar bij thuiselektronicawinkels zoals Best Buy, maar ook bij winkels voor kantoorbenodigdheden zoals Office Depot. De beschikbaarheid kan per locatie verschillen voor al deze fysieke opties, dus neem contact op met de winkel om ervoor te zorgen dat ze slimme gloeilampen hebben voordat je naar de winkel gaat.

Online verkopers zoals Amazon en eBay zijn ook goede opties, vooral als je geïnteresseerd bent in het installeren van slimme verlichting op verschillende plaatsen in je huis en geld kunt besparen met bundelpakketten. Zelfs IKEA betreedt de markt.

Bottom Line

Slimme lampen zijn er in verschillende maten, dus je hoeft geen nieuwe armaturen te kopen om de lampen te huisvesten.

Cool Smart Light Bulb-functies

Afhankelijk van het merk en de configuratie die je kiest, hebben slimme gloeilampen een aantal coole functies die je niet krijgt met gewone gloeilampen. Een film of tv-programma kijken dat nog beter zou zijn met het coördineren van lichtveranderingen? Sommige slimme lampen kunnen worden gesynchroniseerd met wat u aan het kijken bent om de verlichting en kleuren te wijzigen op basis van de actie op uw scherm.

Veel slimme gloeilampen kunnen de GPS-locatie van uw smartphone gebruiken terwijl u door uw huis loopt en automatisch de lichten aanzetten wanneer u een kamer binnenkomt of ze voor u uitschakelen wanneer u weggaat.

Nog steeds niet zeker over slimme gloeilampen? Hier is een snelle afhaalma altijd:

  • Hogere initiële kosten.
  • Langere levensverwachting.
  • Veelzijdiger (durven we ook leuk te zeggen?).

Plan voor succes

Als je een meer permanente oplossing wilt, of als je een nieuw huis bouwt en slimme functies in je nieuwe huis wilt opnemen, overweeg dan om slimme schakelaars voor plafondverlichting en ventilatoren op te nemen, en gebruik slimme lampen voor lampen die kunnen worden verplaatst.

FAQ

    Hoe werken slimme gloeilampen met Alexa?

    Om een slimme gloeilamp te verbinden met een Alexa-apparaat, opent u de Alexa-app, selecteert u Devices > All Devices, en tik op de lamp die je wilt verbinden. Zodra je een slimme lamp met Alexa hebt verbonden, kun je opdrachten gebruiken om deze te bedienen, zoals "Alexa, zet de slaapkamerlamp uit."

    Hoe installeer je slimme gloeilampen?

    Om slimme gloeilampen te installeren, moet je vaak de app van de fabrikant downloaden en een account aanmaken. Schroef vervolgens de lamp in het gewenste armatuur en volg de instructies van de fabrikant om verbinding te maken met uw wifi-netwerk.

    Hoeveel kosten slimme gloeilampen?

    De verkoopprijzen van slimme gloeilampen kunnen sterk variëren, afhankelijk van het merk, de functionaliteit en andere factoren. Enkele lampen van minder bekende merken zoals YHW zijn bijvoorbeeld verkrijgbaar voor minder dan $ 10, terwijl een pakket Philips - Hue White & Color Ambiance-lampen ongeveer $ 50 kost.

Aanbevolen: