Inkt in HP-printer plaatsen

Inhoudsopgave:

Inkt in HP-printer plaatsen
Inkt in HP-printer plaatsen
Anonim

Wat te weten

  • Inkjet HP-printers: Zet de printer aan, open de klep van de inktcartridge, wacht tot de cartridge naar het midden beweegt, verwijder en vervang de inkt.
  • Laser HP-printers: open de printerklep aan de voorkant, trek aan de blauwe hendel om bij de tonercartridges te komen. Verwijder de oude cartridge bij het handvat en vervang deze door een nieuwe.

In dit artikel leest u hoe u inkt in zowel een Deskjet (inkt) HP-printer als tonercartridges in een laser HP-printer plaatst.

Hoe plaats je een inktcartridge in een HP-printer?

Voordat u begint, moet u ervoor zorgen dat uw HP-printer is ingeschakeld. Om schade aan uw nieuwe inktpatroon te voorkomen, mag u de inktpatroon ook pas openen als u klaar bent om deze te gebruiken. Volg deze stappen om uw inktcartridges te vervangen.

Image
Image
  1. Open de toegangsklep voor inktcartridges aan de voorkant van uw printer met het kleine handvat.
  2. Na een paar seconden zou de inktcartridge automatisch naar het midden van de printer moeten gaan.
  3. Wacht tot de cartridge niet meer beweegt en je printer stil is, druk dan op een cartridge om deze te verwijderen.
  4. Open uw nieuwe inktpatroon en verwijder het plastic treklipje, houd het aan de zijkanten vast met de inktsproeiers naar de printer gericht en plaats de patroon in een lichte opwaartse hoek. Druk de cartridge naar binnen totdat deze op zijn plaats klikt. Herhaal dit voor de andere inktcartridge.

  5. Sluit de toegangsklep voor de inktcartridge. Het wordt aanbevolen om een uitlijningspagina af te drukken om ervoor te zorgen dat de cartridges zijn uitgelijnd en de printer correct afdrukt.

Hoe plaats je een tonercartridge in een HP-printer?

Als je een Laserjet HP-printer hebt in plaats van een inktprinter, moet je de tonercartridges toch van tijd tot tijd vervangen. Het proces is vergelijkbaar met het vervangen van een inktcartridge, maar er zijn enkele verschillen. Hier is hoe het te doen.

Image
Image
  1. Til het scannergedeelte van de printer op en til vervolgens de bovenklep van de printer op totdat deze op zijn plaats klikt.
  2. Trek de tonercartridge met behulp van de hendel naar buiten en schuif deze omhoog totdat u deze hebt verwijderd.
  3. Open uw nieuwe tonercartridge door aan het ontgrendellipje op de buitenverpakking te trekken.
  4. Houd de cartridge bij het handvat vast en lijn deze uit met de sporen in de printer, en schuif hem vervolgens in de printer totdat hij op zijn plaats klikt.

  5. Laat de bovenklep en de scanner op de printer zakken.

FAQ

    Waar is de inkt in een HP-printer?

    De inkt zit in inktpatronen in HP Deskjet-printers. U installeert de driekleureninktcartridge aan de linkerkant van de wagen en de zwarte inktcartridge aan de rechterkant. HP laserprinters gebruiken tonercartridges in plaats van inktcartridges.

    Hoe zorg je ervoor dat generieke inktcartridges werken op een HP-printer?

    HP raadt aan om alleen originele HP inkt- en tonercartridges te gebruiken. En HP's beschermingsmaatregelen voor cartridges zorgen ervoor dat uw HP-printer generieke inktcartridges niet kan herkennen, omdat ze niet compatibel zijn met HP-printers. Er zijn enkele oplossingen. Dat kan echter de cartridgebescherming van HP uitschakelen. Als uw printer niet geschikt is voor internet, gaat u naar het Instellingen menu op uw printer en zoekt u naar HP Cartridge Protection uitschakelenSelecteer deze optie en selecteer vervolgens Uitschakelen Als uw printer internet heeft en u een Windows-pc gebruikt, navigeert u naar Apparaten en printers, selecteert u uw printer en open de Settings Selecteer Estimated Ink Levels om de HP Toolbox te openen. Klik op Cartridge Protection en kies vervolgens HP Cartridge Protection uitschakelen

    Hoe weet je welke inktcartridge leeg is in een HP-printer?

    De meeste HP printers tonen inkt- en tonerniveaus direct op het display. Zoek naar een inktdruppelpictogram, een cartridgepictogram of een niveau-indicator. Het scherm geeft aan of het uw zwarte inktpatroon of uw kleurenpatroon is. Als u een pc met Windows 10 gebruikt, downloadt u de HP Smart-app voor Windows 10 en geeft deze uw inkt- en tonerniveaus weer. Ga op een Mac naar het Apple-menu > Systeemvoorkeuren > Printers en scanners Selecteer uw printer en klik op Options & Supplies en klik vervolgens op Supply LevelsU ziet de huidige niveaus van uw zwarte en kleurencartridges.

Aanbevolen: