Waarom de 12-inch MacBook de meest stijlvolle computer van Apple is

Inhoudsopgave:

Waarom de 12-inch MacBook de meest stijlvolle computer van Apple is
Waarom de 12-inch MacBook de meest stijlvolle computer van Apple is
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De 12-inch MacBook werd onlangs door Apple een vintage-apparaat genoemd, wat betekent dat u mogelijk problemen ondervindt bij het krijgen van service.
  • Hoewel het niet de meest praktische laptop is, is de 12-inch MacBook misschien wel de best uitziende computer die Apple ooit heeft gemaakt.
  • Het scherpe scherm en het slechte toetsenbord van de MacBook maken hem beter geschikt als consumptieapparaat dan voor creativiteit.
Image
Image

Als ik mijn 12-inch MacBook uit mijn rugzak trek, voel ik me net een samoerai die een katana uit zijn schede trekt.

De 6 jaar oude MacBook werd onlangs door Apple bestempeld als 'vintage', maar het onderscheidende, scherpe ontwerp overtreft nog steeds de nieuwste trend naar vierkante vormen. Als ouder product is de 12-inch MacBook mogelijk niet meer te repareren, afhankelijk van de beschikbaarheid van onderdelen. Maar hoewel deze laptop zijn gebreken heeft, is het nog steeds een fantastische machine.

Micro Mac

Apple stopte officieel met de 12-inch MacBook in 2019 en sommige gebruikers vierden de ondergang ervan. Haters haatten het vanwege zijn ondiepe toetsenbord en trage processor.

Sommige gebruikers klagen zelfs dat de 12-inch MacBook geen echte laptop is vanwege zijn tekortkomingen. Maar het model heerst nog steeds als een van de meest draagbare manieren om het Mac-besturingssysteem te gebruiken. Het was de dunste Mac die Apple had gemaakt, ongeveer een centimeter, en de lichtste MacBook van 2,04 pond.

Die kleine specificaties hadden echter een prijs. Ik behoorde tot de gebruikers die aanvankelijk twijfelden nadat ik de MacBook in 2015 kocht. Het toetsenbord is ellendig, en totdat ik eraan gewend raakte, maakte ik typefouten.

Image
Image

Een paar maanden gebruik en de MacBook groeide op mij. Zie de 12-inch MacBook niet als een laptop, maar als een iPad op steroïden, en je zult de aantrekkingskracht ervan begrijpen. Het was de enige Mac met een ventilatorloos ontwerp, wat in de praktijk een enorm verschil maakte. Hierdoor was hij helemaal stil, en in combinatie met het vermogen om bijna onmiddellijk uit de slaapstand te komen, voelde het gebruik van de MacBook meer als een tablet.

De MacBook concurreerde niet zozeer met andere laptops als wel met netbooks, een categorie die wordt gedomineerd door Windows-machines die jammerlijk weinig vermogen hadden en vaak gemaakt waren van lelijk plastic. De MacBook biedt daarentegen een levendig scherm en de kenmerkende aluminium behuizing van Apple. Het heeft een Retina-scherm met hoge resolutie dat veel scherper was dan het scherm dat destijds op de MacBook Air werd aangeboden.

Klein heeft zijn nadelen

Zo scherp en helder als het scherm van de MacBook is, vind ik het echter te klein om serieus werk gedaan te krijgen. Mijn ouder wordende ogen doen het zelfs beter op de 12,9 inch iPad Pro met een aangesloten Apple Magic Keyboard.

De slakachtige processor op de MacBook wordt ook niet sneller sinds hij werd uitgebracht. Het Core M-systeem neemt de tijd om apps te laden.

Beschouw de 12-inch MacBook niet als een laptop, maar als een iPad op steroïden, en je zult de aantrekkingskracht ervan begrijpen.

Andere delen van de MacBook zijn verrassend goed verouderd. Het heeft een USB-C-poort, die overeenkomt met die op mijn huidige MacBook Pro 16-inch en iMac 24-inch. En zelfs na al die jaren is de levensduur van de batterij nog steeds acceptabel, meestal ongeveer zes uur licht surfen op het web en tekstverwerking.

Het klikvrije pad, dat Apple het Force Touch-trackpad noemt, is veel beter dan de meeste concurrerende ontwerpen op Windows-machines. Er is echter niet veel goeds te zeggen over het toetsenbord, behalve dat het werkt.

In sommige opzichten benadrukt het ondiepe ontwerp van het toetsenbord het feit dat de MacBook meer een consumptieapparaat is dan een creatiemachine, precies zoals iPads bedoeld zijn. De 12-incher is de perfecte metgezel in een coffeeshop. Het neemt nauwelijks ruimte in beslag op een gedeelde tafel en werkt goed om het nieuws bij te houden of een paar e-mails af te tappen.

Net als een iPad werkt de 12-inch MacBook het beste als aanvulling op een andere computer. Of zelfs, als je het geluk hebt om het geld over te hebben, als een derde computer. Een desktop zoals een iMac is het beste voor zwaar werk, een MacBook Pro of Air voor onderweg en een 12-inch MacBook voor die momenten waarop je dingen gedaan moet krijgen, maar niet te veel.

Tegenwoordig lijkt Apple te proberen zijn iPads om te zetten in laptops met de ultrasnelle M1-chip en het belachelijk dure, maar ongelooflijk handige Magic Keyboard. Maar de 12-inch MacBook is een overtuigend argument voor de kleine laptop. Probeer hier gewoon geen roman over te schrijven.

Aanbevolen: