Plantronics Voyager 4220 UC Review: een stijlvolle Alexa-compatibele headset

Inhoudsopgave:

Plantronics Voyager 4220 UC Review: een stijlvolle Alexa-compatibele headset
Plantronics Voyager 4220 UC Review: een stijlvolle Alexa-compatibele headset
Anonim

Bottom Line

De Voyager 4220 UC met Alexa-functionaliteit biedt veel kwaliteit en flexibiliteit in een stijlvolle headset.

Plantronics Voyager 4220 draadloze Bluetooth-headset

Image
Image

We hebben de Plantronics Voyager 4220 UC gekocht zodat onze deskundige reviewer hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De Plantronics Voyager 4220 UC is een professionele Bluetooth-headset met een paar extra toeters en bellen. De extra voordelen, waaronder een indicatielampje voor oproepen en de mogelijkheid om toegang te krijgen tot Alexa, zijn ontworpen om het te verheffen boven andere headsets die zijn gebouwd voor oproepen en vergaderingen. Ik heb de Voyager 4220 UC-headset twee weken getest om te zien hoe deze presteert in vergelijking met andere headsets op de markt.

Ontwerp: niet te omvangrijk

De Plantronics Voyager 4220 UC is een stereoluidsprekerheadset waarbij de microfoon uit de rechterluidspreker steekt. De binnenkant van elk oorkussen is gelabeld met een "R" en een "L", zodat u weet welke manchet om welk oor gaat. Als u een headset met één oor (mono), een andere connectiviteitsoptie (zoals USB-C) of een model met een basisstation wilt, biedt Plantronics verschillende andere modellen in de 4200 office- en UC-serie.

De 4220 UC is strak en compact en heeft niet het omvangrijke uiterlijk dat je bij sommige andere headsets ziet. Het is aantrekkelijk en modern. De matzwarte 4220 UC gaat niet overboord met branding en heeft verschillende texturen aan de buitenkant van elke oormanchet waardoor de headset er beter doordacht en van hogere kwaliteit uitziet. Alle bedieningselementen bevinden zich aan de rechterkant, samen met de microfoon, en u kunt het apparaat natuurlijk met één hand bedienen, zodat uw andere hand vrij blijft voor andere taken, zoals typen.

Image
Image

Comfort: Gewatteerd en flexibel

De Voyager 4220 UC voelt comfortabel aan, zelfs na enkele uren dragen. De verstelbare hoofdband heeft voldoende vulling, maar niet zo veel vulling dat hij stug of stug aanvoelt. De luidsprekers hebben een relatief kleine hoeveelheid demping en zijn bedekt met een zacht leerachtig materiaal dat niet te heet of plakkerig wordt. De oormanchetten draaien 180 graden van links naar rechts voor een optimale pasvorm. De oorkussens bedekken de oren niet volledig, maar zitten bovenop de oren, zodat ze niet dat zuigende effect rond de oren creëren. Gelukkig heeft de headset een goede pasvorm voor de luidsprekers om op hun plaats te blijven en toch achtergrondgeluiden te minimaliseren.

De vier-inch microfoon van de 4220 UC draait in een ruitenwisserpatroon, zodat u hem ideaal bij de mond kunt plaatsen wanneer u spreekt en hem terug naar de verticale positie kunt draaien wanneer u hem niet gebruikt. De giek van de microfoon is ook flexibel, zodat je hem comfortabel kunt positioneren als je in gesprek bent.

Geluidskwaliteit: actieve ruisonderdrukking

De Voyager 4220 UC heeft HD Voice, actieve ruisonderdrukking en andere audiofuncties die de best mogelijke ervaring voor zowel een thuis- als een fysieke kantoormedewerker bevorderen. Hoewel het in de eerste plaats een headset is voor zakelijke gesprekken en vergaderingen, schittert het ook op andere gebieden. De 32 mm speakers hebben een behoorlijke frequentierespons van 20 Hz tot 20 KHz, waardoor de headset voldoende bas heeft. Muziek klinkt indrukwekkend schoon, maar niet zo helder als wanneer je zou luisteren op een hoofdtelefoon die speciaal voor muziek is ontworpen. De 4220 UC zorgt voor luid stereogeluid en minimale vervorming. Je zou dit absoluut kunnen gebruiken als een multifunctionele headset voor werk, muziek, media en lichte gaming.

De microfoon heeft actieve ruisonderdrukking, waarbij een tweede microfoon wordt gebruikt om tegengeluiden toe te voegen om achtergrondgeluiden te onderdrukken. De persoon aan de andere kant van mijn gesprekken kon me luid en duidelijk horen en ik hoefde mezelf nooit te herhalen. Met HD-spraak voelden gesprekken natuurlijk aan, zonder pauzes of ruis. Ik heb geen delen van gesprekken gemist, omdat ik mijn oproep duidelijk kon horen, zelfs in de aanwezigheid van hard achtergrondgeluid.

De persoon aan de andere kant van de lijn kon me luid en duidelijk horen en ik hoefde mezelf nooit te herhalen.

Kenmerken: Alexa-enabled

De 4220 UC heeft een LED-indicator aan de zijkant die oplicht wanneer u in gesprek bent, zodat uw collega's weten wanneer u niet beschikbaar bent. Er is ook een rode knop op de rechteroormanchet om Alexa op te roepen. U kunt het nieuws en muziek afspelen, uw vragen laten beantwoorden of zelfs uw smarthome-apparaten bedienen. Ik zou kunnen zeggen "Alexa, zet de temperatuur op 70 graden", en Alexa zou mijn Honeywell-thermostaat aanpassen.

Mijn enige klacht over de Alexa-functie is dat wanneer je deze op je telefoon gebruikt, je de Alexa-app moet hebben geopend. Je hebt ook geen toegang tot Alexa terwijl je aan het bellen bent, omdat dezelfde rode knop ook dienst doet als mute-knop tijdens een gesprek.

In de PLT Hub-app kun je een aantal headset-instellingen aanpassen (zoals het volume van je zijtoon), en bepaalde functies in- en uitschakelen (zoals HD-spraak en meldingstonen). De app heeft firmware-update en "vind mijn headset"-functies en is over het algemeen beter dan de meeste bijbehorende headset-apps die ik heb gebruikt.

Met de Plantronics Hub-desktopsoftware kun je de instellingen van de headset bedienen vanaf je pc of Mac. De Hub kan het gebruik controleren, de blootstelling aan lawaai regelen en meer.

Image
Image

Draadloos: draadloos of bedraad

De 4220 UC is extreem flexibel in termen van connectiviteit. Je kunt hem via Bluetooth verbinden met je mobiele telefoon, verbinding maken met je computer of laptop met de meegeleverde USB-dongle, of hem met een pc verbinden met de meegeleverde USB-kabel.

Als je draadloos verbinding maakt, is het roamingbereik 30 meter (98 voet), dus je bent niet gebonden aan je apparaat. Je bent vrij om rond te lopen en misschien zelfs een uitstapje naar de keuken te maken tijdens een vergadering als je thuis werkt.

Image
Image

Bottom Line

De Plantronics Voyager 4220 UC is te koop voor $ 220, wat aan de duurdere kant is. Plantronics-headsets bevinden zich meestal aan de midden- tot hoge kant van het prijsspectrum, maar de 4220 UC is de prijs van $ 220 waard vanwege de stijl, flexibiliteit, het gemak en de kwaliteit die hij biedt.

Plantronics Voyager 4220 UC vs. BlueParrot B550-XT

Net als de 4220 UC is de BlueParrot B550-XT (zicht op Amazon) ook goed voor lawaaierige omgevingen. In tegenstelling tot de 4220 UC, die wordt geleverd met een USB-dongle, Alexa-compatibel is en wordt geleverd in een stereoversie, is de BlueParrot B550-XT echter een Bluetooth-headset met één luidspreker en een BlueParrot-spraakassistent. Met een frequentiebereik van 20 Hz tot 20 kHz is de Plantronics Voyager 4220 UC beter voor het afspelen van muziek dan de BlueParrot. Over het algemeen is de BlueParrot beter voor de buitenshuis werkende werknemer, terwijl de 4220 UC slanker en beter is voor een kantoormedewerker.

Uitstekend voor oproepen, goed voor muziek en media

De aantrekkelijke Plantronics Voyager 4220 UC heeft geweldige audio en een comfortabele pasvorm, waardoor het een ideale headset is voor gebruik op het werk.

Specs

  • Productnaam Voyager 4220 draadloze Bluetooth-headset
  • Productmerk Plantronics
  • SKU 211996-01
  • Prijs $220.00
  • Gewicht 5.29 oz.
  • Productafmetingen 6,5 x 6 x 1,75 inch.
  • Levensduur batterij tot 12 uur gesprekstijd, 15 uur luistertijd, 13 dagen standby-tijd
  • Oplaadtijd 1,5 uur
  • Bedraad/Draadloos Draadloos
  • Draadloos bereik tot 30 meter
  • Bluetooth-versie Bluetooth 5.0 met BLE Bluetooth-profielen gebruikt: A2DP, AVRCP, HFP, HSP
  • Audio Codecs Muziek: SBC, Mobiele oproepen: CVSD, mSBC, UC-oproep: mSBC
  • Luidsprekermaat 32 mm
  • Microfoon Ruisonderdrukking met twee microfoons: één unidirectioneel; 1 MEMS-directioneel
  • Inbegrepen headset, USB-dongle, USB-kabel, snelstartgids en handleidingen, draagtas.

Aanbevolen: