FBC-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

FBC-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
FBC-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
Anonim

Een bestand met de FBC-bestandsextensie is een Family Tree Compressed Backup-bestand. De DOS-versie van Family Tree Maker (afgekort FTM) comprimeert een "Family Tree Maker for DOS"-bestand (een FTM-bestand) en verandert vervolgens de extensie in. FBC om aan te tonen dat het een back-up is.

De Family Tree Maker-software wordt gebruikt om voorouderlijk onderzoek op te slaan, rapporten en grafieken te maken en meer.

Image
Image

De Windows-versie van Family Tree Maker slaat bestanden op in de "Family Tree Maker"-bestandsindeling en gebruikt in plaats daarvan de FTW-bestandsextensie. Geback-upte versies van een FTW-bestand gebruiken de FBK-bestandsextensie.

Hoe een FBC-bestand te openen

De Family Tree Maker-software was oorspronkelijk eigendom van Banner Blue Software en de eerste release was voor het MS-DOS-besturingssysteem in 1989. Het is deze versie van Family Tree Maker die het FTM-formaat gebruikt en back-ups maakt van bestanden met behulp van de FBC bestandsextensie.

Family Tree Maker werd vervolgens in 1995 gekocht door Broderbund en werd later eigendom van bedrijven als The Learning Company en Mattel. Het eigendom ging vervolgens over naar Ancestry.com en werd in 2015 stopgezet voordat het in 2016 door MacKiev werd overgenomen.

U kunt de meest recente versie van Family Tree Maker voor de Mac- en Windows-besturingssystemen aanschaffen via de Software MacKiev Education Store.

FBC-bestanden kunnen worden geopend met Family Tree Maker 4.0 of oudere software via de File > Restore From Backup optie.

Als u merkt dat een toepassing op uw pc het FBC-bestand probeert te openen, maar het is de verkeerde toepassing of u wilt liever dat een ander geïnstalleerd programma FBC-bestanden opent, raadpleeg dan ons artikel over hoe u het standaardprogramma voor een specifieke gids voor bestandsextensies om die wijziging in Windows aan te brengen.

Een FBC-bestand converteren

Als u uw FBC-bestand moet converteren voor gebruik in Family Tree Maker tot en met 2014, volg dan de instructies van MacKiev.com.

Family Tree Maker kan een FBC-bestand converteren naar een. GED (GEDCOM Genealogy Data)-bestand met de File > Copy / Familiebestand exporteren menu-optie, maar dit werkt alleen als het bestand al in de software is geopend, wat betekent dat dit alleen kan als uw versie van Family Tree Maker het FBC-bestand kan openen.

Kan uw bestand nog steeds niet openen?

Als je bestand na het volgen van de bovenstaande instructies nog steeds niet goed wordt geopend, denk er dan aan dat je de bestandsextensie verkeerd leest. Sommige bestandsindelingen gebruiken een bestandsextensie die sterk lijkt op. FBC, maar dat betekent niet noodzakelijk dat ze verwant zijn of in hetzelfde programma kunnen worden gebruikt.

Bijvoorbeeld FB2, FBR en BC! bestanden hebben een zeer vergelijkbare bestandsextensie, maar ze openen niet op dezelfde manier als FBC-bestanden. FCC is een andere die is gereserveerd voor Forms Credential Collector-bestanden, niet voor Family Tree-gerelateerde bestanden.

Als je niet echt een FBC-bestand hebt, onderzoek dan de daadwerkelijke bestandsextensie om te zien welke programma's kunnen worden gebruikt om je specifieke bestand te openen of te converteren.

FAQ

    Hoe kan ik Family Tree Maker downloaden?

    Download Family Tree Maker alleen van de officiële website. Er is geen gratis proefversie, dus de enige manier om Family Tree Maker te gebruiken is door het programma te kopen.

    Waarom kan ik mijn oude Family Tree Maker-bestanden niet openen?

    De huidige versie van Family Tree Maker ondersteunt geen FTW-, FBC-, GED-, FBK- of AFT-bestanden die zijn gemaakt in Family Tree Maker versie 4 en eerder. Als u een niet-ondersteund bestand moet openen, moet u het eerst converteren naar een nieuwere indeling met Family Tree Maker.

    Hoe open ik een FBK-bestand?

    Ga in FamilyTree Maker naar File > Restore From Backup en kies het FBK-bestand om uw back-upbestanden te herstellen.

    Kan ik FBC-bestanden importeren in RootMagic?

    Nee. U kunt echter een FBC-bestand converteren naar een GED-bestand in Family Tree Maker en het GED-bestand vervolgens importeren in RootMagic.

Aanbevolen: