MSDVD-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

MSDVD-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
MSDVD-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
Anonim

Een bestand met de bestandsextensie MSDVD is een Windows DVD Maker Project-bestand. Het zijn niet de feitelijke mediagegevens die dit bestand bevat, maar in plaats daarvan beschrijft de XML-inhoud die wordt gebruikt de menuknoppen, titel, mediabestanden van de dvd die op de dvd moeten worden opgenomen en meer.

Hoewel niet zo gebruikelijk, zijn sommige bestanden met de MSDVD-extensie in het Macro Magic Macro-formaat.

Image
Image

Hoe een MSDVD-bestand te openen

MSDVD-bestanden kunnen worden geopend met Windows DVD Maker. Deze software wordt alleen meegeleverd met Windows Vista en Windows 7.

Aangezien dit soort MSDVD-bestand op tekst is gebaseerd, zou je elke teksteditor moeten kunnen gebruiken om het te openen, zoals Notepad++.

Je kunt een. MSDVD-bestand niet op een schijf branden, tenzij je op dezelfde computer werkt die is gebruikt om het bestand te maken. Dit komt omdat het de gegevens van het MSDVD-bestand zijn (de menu's, enz.) plus de mediabestanden waarnaar het verwijst, die op de schijf worden gebrand, die beide nodig zijn om het op die manier te laten werken.

We hebben geen downloadlink voor Magic Macro, maar aangezien dit MSDVD-bestand een soort macro is, kunnen we aannemen dat elke teksteditor het ook kan openen. Als dit werkt, weet dan dat u alleen de tekstinhoud van het MSDVD-bestand kunt zien en dat u het macrobestand niet echt kunt gebruiken zoals het bedoeld is. Je hebt de Magic Macro-software nodig om dat te doen.

Als u merkt dat een toepassing op uw pc het MSDVD-bestand probeert te openen, maar het is de verkeerde toepassing of u wilt liever dat een ander geïnstalleerd programma MSDVD-bestanden opent, probeer dan de bestandskoppeling in Windows te wijzigen.

Een MSDVD-bestand converteren

Aangezien MSDVD-bestanden technisch gezien geen videobestanden zijn, kunt u ze niet converteren naar een videoformaat zoals AVI, MP4, WMV, enz. Aangezien MSDVD-bestanden echter worden gebruikt in Windows DVD Maker, opent u het op de dezelfde computer die het heeft gemaakt, vindt automatisch de eigenlijke videobestanden waarnaar werd verwezen toen het MSDVD-bestand werd gemaakt.

Op dat moment kunt u Windows DVD Maker-software gebruiken om de video-inhoud en de details in het MSDVD-bestand (zoals de dvd-menulay-out, enz.) naar een videobestand te publiceren.

Zodra uw MSDVD-bestand en de gerelateerde video-inhoud zijn opgeslagen in een videobestand, kunt u een gratis videoconverter gebruiken om het naar verschillende andere videoformaten te converteren.

Je zou technisch gezien een teksteditor kunnen gebruiken om een . MSDVD-bestand te converteren naar een ander op tekst gebaseerd formaat zoals TXT of HTML, maar het heeft geen ander nut dan het lezen van de tekstinhoud.

Kan het bestand nog steeds niet openen?

Als je bestand niet wil openen, zelfs niet nadat je de bovenstaande suggesties hebt geprobeerd, is de kans groot dat je de bestandsextensie verkeerd leest. Als je bestand een andere extensie heeft dan MSDVD, is het waarschijnlijk in een heel ander formaat, wat betekent dat je een ander programma nodig hebt om het te openen/bewerken/converteren.

MSD is een voorbeeld. Het lijkt erop dat het op het eerste gezicht gerelateerd kan zijn aan MSDVD-bestanden, maar het zijn eigenlijk Map Service Definition-bestanden die worden gebruikt door de ArcGIS-software.

DVD is een andere bestandsextensie die verward kan worden met MSDVD. De dvd-bestandsextensie kan worden gebruikt voor een indeling die dvd-gerelateerde informatie bevat; iets wat CloneCD zou kunnen gebruiken. Een "dvd-bestand" kan ook gewoon verwijzen naar dvd-gerelateerde bestanden, zoals een MP4 die van een dvd is geript, of een dvdRIP-bestand.

Als je bestand niet echt eindigt op ". MSDVD", onderzoek dan de echte bestandsextensie om meer informatie te krijgen over hoe je het kunt openen, of het kan worden bewerkt en wat je op je computer nodig hebt om te converteren het naar een ander formaat.

FAQ

    Heeft Windows 10 een dvd-maker?

    Nee. Windows 10 ondersteunt DVD Maker niet, dus u moet een ander dvd-brandprogramma gebruiken, zoals BurnAware, DVD Styler of WinX DVD Author.

    Windows Media Player kan gegevens op dvd's branden, maar geen video-dvd's.

    Wat zijn enkele alternatieven voor Windows Movie Maker?

    Windows Movie Maker- alternatieven omvatten VideoPad Video Editor, Shortcut en VSDC Video Editor. Al deze programma's zijn compatibel met Windows 10.

    Hoe open ik een MSDVD-bestand in Windows 10?

    Aangezien DVD Maker niet wordt ondersteund, kunt u geen MSDVD-bestanden openen in Windows 10 of een ander besturingssysteem dan Windows 7 en Windows Vista.

Aanbevolen: