Waarom meer mobiele telefoonbedrijven gebruikers 'testdrives' zouden moeten aanbieden

Inhoudsopgave:

Waarom meer mobiele telefoonbedrijven gebruikers 'testdrives' zouden moeten aanbieden
Waarom meer mobiele telefoonbedrijven gebruikers 'testdrives' zouden moeten aanbieden
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • T-Mobile biedt iPhone-gebruikers nu een 30-daagse 'testrit' van zijn netwerk aan, met behulp van een tijdelijke app.
  • Hoewel beperkt, zeggen experts dat programma's zoals de netwerktestrit van T-Mobile gebruikers een realistischer beeld kunnen geven van wat ze kunnen verwachten van de dekkingskaart van het netwerk.
  • Geen andere providers bieden momenteel vergelijkbare opties, maar meer wijdverbreide eSim-ondersteuning zou de deur kunnen openen voor meer testritplannen in de toekomst.
Image
Image

Experts zeggen dat wijdverbreide acceptatie van services zoals de Network Test Drive-app van T-Mobile het vinden van een mobiele telefoonaanbieder voor gebruikers gemakkelijker kan maken door hen een meer realistische manier te bieden om de dekking van het netwerk te testen.

Eind juni kondigde T-Mobile de lancering aan van zijn Network Test Drive-app op iOS-apparaten, waaronder de iPhone XS of nieuwer. Wanneer de app is gedownload, kunnen gebruikers de dekking van het netwerk in hun gebied testen zonder de simkaart in hun telefoon te vervangen.

In plaats daarvan gebruikt het de eSIM die in de iPhone is ingebouwd, en hoewel er enkele beperkingen zijn, hebben veel gebruikers, waaronder ikzelf, het gebruikt om het netwerk in hun gebied te proberen. Het is geen perfecte oplossing, maar experts zeggen dat met een meer wijdverbreide toepassing, het de manier waarop we naar de perfecte mobiele telefoonaanbieder zoeken, zou kunnen veranderen.

"Het is super vervelend als je geen signaalbalken kunt krijgen in je stad, laat staan in je eigen achtertuin. Het voordeel van een 'probeer voordat je koopt'-programma is dat klanten de dekking kunnen testen voordat ze zich verbinden tot geen langetermijncontracten, "vertelde Tyler Abbott, een draadloze service-expert bij WhistleOut, aan Lifewire in een e-mail.

"Je kunt je lokale trefpunten bezoeken, ervoor zorgen dat je je Instagram-feed kunt verversen en sms'jes kunt sturen voordat je je aan een plan verbindt. Als je geen betrouwbaar signaal kunt krijgen, weet je dat je een nieuwe moet vinden vervoerder."

Vertrouwen en nauwkeurigheid

Alle consumenten die de afgelopen jaren van mobiele service hebben moeten veranderen, weten hoe frustrerend het kan zijn om urenlang de dekkingskaarten te bekijken om te ontdekken dat het niet zo goed is als geadverteerd. Wanneer dit gebeurt, moet je vaak de telefoon die je gebruikt terugsturen, eventuele retourkosten terugbetalen en gewoon de algemene hoofdpijn van het terugbetalen van de aankoop doorstaan.

Image
Image

Met systemen zoals het testdrive-netwerk van T-Mobile kunnen gebruikers nieuwe netwerken uitproberen zonder dat ze zich hoeven te binden aan een telefoonaankoop of een ander abonnement.

Het probleem met dekkingskaarten is dat ze niet altijd het volledige plaatje weergeven. In 2018 opende de Federal Communications Commission (FCC) een onderzoek naar beweringen dat grotere netwerken zoals AT&T, Verizon en anderen de dekking die ze boden overdreven.

In 2019 heeft de FCC de volledige bevindingen van dat onderzoek vrijgegeven. Uit het rapport bleek dat mobiele providers hun dekking ongeveer 40% van de tijd overdreven bij het maken van dekkingskaarten en advertenties.

Het is onduidelijk of de kaarten die beschikbaar zijn in 2021 meer dekking laten zien dan de providers daadwerkelijk bieden, aangezien de FCC geen plannen heeft gedeeld om het probleem op te lossen. De mogelijkheid bieden om het netwerk te testen voordat ze overstappen, zou echter alle zorgen van consumenten over de nauwkeurigheid wegnemen.

Universele behoefte

Zonder systemen zoals de Network Test Drive zijn gebruikers in plaats daarvan gedwongen te vertrouwen op dekkingskaarten en beloften uit advertenties. Zonder enige manier om de bevindingen die op dat materiaal worden getoond volledig te verifiëren, kunnen klanten zich abonneren op een service van een koerier die niet goed bij hun gebied past.

Image
Image

Het oplossen van dit probleem kan vooral belangrijk worden in meer landelijke gebieden waar snelle breedband niet direct beschikbaar is, aangezien velen hun mobiele telefoon gebruiken om toegang te krijgen tot bankieren en andere belangrijke informatie.

Nu zoveel van ons dagelijks leven zich verplaatst naar het digitale landschap, is consistent betrouwbare toegang essentieel. In veel gebieden zijn internetopties voor thuis die afhankelijk zijn van mobiele netwerkdekking een goede manier geworden voor consumenten om sneller en betrouwbaarder internet in huis te halen, met dezelfde netwerken die u gebruikt om uw vrienden en familie berichten te sturen of te bellen.

Als zodanig is de behoefte aan betrouwbare netwerkdekking groter geworden dan de eenvoudige taak waarvoor mobiele telefoons zijn gemaakt.

"T-Mobile is momenteel de enige provider die de try-before-you-buy-functie biedt, dus het is een geweldige kans om een mobiel abonnement uit te proberen voordat u zich voor langere tijd vastlegt. interessant zijn om te zien of andere luchtvaartmaatschappijen dit voorbeeld volgen en een vergelijkbare service aanbieden, " legde Abbott uit.

Aanbevolen: