Hoe AI kunst voor jou kan maken

Inhoudsopgave:

Hoe AI kunst voor jou kan maken
Hoe AI kunst voor jou kan maken
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Hoewel AI nieuwe beelden en muziek kan maken, blijven experts discussiëren over de vraag of computers kunst kunnen maken.
  • Een nieuwe website genaamd Artifly laat gebruikers AI-gegenereerde kunst begeleiden voor aankoop.
  • Andere websites laten je AI gebruiken om muziek te maken.
Image
Image

AI wordt steeds vaker gebruikt om kunstwerken te maken, maar experts zijn het er niet over eens of computers echt creatief kunnen zijn.

Met een nieuwe website kun je zelfs proberen samen te werken aan kunst met AI. Artifly leert de voorkeuren van de gebruiker kennen en maakt kunstwerken op basis van wat ze leuk vinden. Niet iedereen denkt echter dat dit proces Artifly tot een artiest maakt.

"Creativiteit is een aangeboren menselijke eigenschap met de kracht om ons te helpen omgaan, verbinding te maken en geïnspireerd te raken", vertelde Scott Prevost, vice-president engineering van softwarebedrijf Adobe, die zich richt op AI-technologie, aan Lifewire in een e-mailinterview. "Ik geloof echter dat AI die goed wordt toegepast de menselijke creativiteit kan vergroten en verbeteren (niet vervangen)."

Maak mijn kunst

Artifly laat gebruikers door een selectie kunstwerken scrollen en op de ontwerpen klikken die ze leuk vinden. Vervolgens klikt de gebruiker op een knop met de tekst "Make My Art", en Artifly raakt vertrouwd met uw selecties en maakt gepersonaliseerde illustraties. Je kunt de kunst die je hebt gemaakt kopen.

De AI-kunstwebsite is een van de verschillende programma's waarmee gebruikers kunnen experimenteren met het gebruik van AI om kunst te maken. Er is bijvoorbeeld Artbreeder, waarmee gebruikers volgens de website "de meest interessante afbeelding om totaal nieuwe afbeeldingen te ontdekken" kunnen selecteren. "Van elke afbeelding worden oneindig nieuwe willekeurige 'kinderen' gemaakt. Artbreeder verandert de simpele handeling van verkenning in creativiteit."

Andere websites laten je AI gebruiken om muziek te maken. Jukebox is een "neuraal netwerk dat muziek genereert, inclusief rudimentaire zang, als onbewerkte audio in verschillende genres en artiestenstijlen", aldus de website.

Sommige AI-systemen, ook wel generatieve modellen genoemd, leren patronen uit bestaande gegevens en genereren nieuwe gegevens met vergelijkbare eigenschappen als wat ze eerder hebben gezien, vertelde Tiago Ramalho, de CEO van AI-adviesbureau Recursive, in een e-mail aan Lifewire interview. De programma's, zei hij, reproduceren niet alleen wat ze eerder hebben gezien, maar combineren eerder de patronen die ze hebben gezien tot een nieuw stuk.

“Dit is vergelijkbaar met wat menselijke kunstenaars doen, waarbij ze inspiratie halen uit andere stukken die ze eerder hebben gezien en ze opnieuw combineren tot iets nieuws”, zei Ramalho. Een grote beperking van de huidige AI-programma's is echter dat ze beperkt zijn tot slechts een bepaalde modaliteit (bijvoorbeeld afbeeldingen, geluid, enz.) en kan dus niet zo breed worden geïnspireerd als mensen.”

Computerartiesten?

Hoewel AI unieke afbeeldingen kan genereren, hangt het af van met wie je praat of dat geldt als kunst.

Nisha Talagala, de CEO en oprichter van AIClub. World, een educatief bedrijf, gebruikt een online tool om kinderen te leren kunst te maken met AI. Maar, zei hij, AI kan muziek en kunst maken door patronen te leren en te combineren.

Image
Image

“Echte menselijke creativiteit, het creëren van iets dat puur anders is dan wat er is, ligt nog steeds buiten het bereik van AI”, vertelde hij Lifewire in een e-mailinterview.

AI is ideaal voor het identificeren en volgen van patronen, "terwijl menselijke creativiteit draait om het doorbreken van bestaande patronen en het ontwerpen van nieuwe", zei Prevost.

Hoewel AI op zichzelf misschien geen kunst maakt, stelt Prevost dat AI de menselijke creativiteit kan 'democratiseren'.

“AI kan de creatieve basis verbreden door degenen die niet optreden als creatieve professionals in staat te stellen hun creatieve inspiratie tot leven te brengen op een steeds evoluerend digitaal canvas met behulp van intuïtieve tools die historisch complexe processen kunnen automatiseren, zoals het vervangen van de lucht in een afbeelding of het veranderen van de verlichting in een video, zei hij.

Prevost zei bijvoorbeeld dat generatieve afbeeldingsfilters en AI-aangedreven visueel zoeken kunstenaars in staat kunnen stellen creatieve ideeën in seconden te verkennen, waardoor meer creatieve mogelijkheden worden ontgrendeld. AI kan zoekalgoritmen trainen om betere afbeeldingen te begrijpen, inclusief kleuren, compositie, stijl, stemming en objecten "zodat deze algoritmen de nuance en creatieve intentie van een kunstenaar die inspiratie zoekt beter begrijpen, wat uiteindelijk resulteert in zinvollere resultaten."

Stel je voor dat je een creatief idee op vijf verschillende manieren kunt prototypen in plaats van één "inclusief een uitbijter die puur geniaal blijkt te zijn - allemaal omdat AI een deel van het zware werk op zich kan nemen", zei Prevost. "AI is een game-changer voor creatievelingen, waardoor veel van het drukke werk wordt weggenomen, zodat ze meer tijd hebben om nieuwe ideeën te ontwikkelen en te verkennen - iets waar mensen het beste in zijn."

Aanbevolen: