AmazonBasics-statiefrecensie: het beste voor beginners

Inhoudsopgave:

AmazonBasics-statiefrecensie: het beste voor beginners
AmazonBasics-statiefrecensie: het beste voor beginners
Anonim

Bottom Line

Voor beginners die de bank niet willen breken, is het AmazonBasics-statief een geweldig statief om mee te beginnen.

AmazonBasics 60-inch lichtgewicht statief

Image
Image

We hebben het AmazonBasics-statief gekocht zodat onze deskundige recensent het grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Het AmazonBasics 60-inch lichtgewicht statief is misschien wel het beste middelzware statief voor diegenen die een budgetprijs belangrijker vinden dan al het andere. In navolging van de rest van de AmazonBasics-lijn, controleert het statief de meeste dozen op een basisstatief als het gaat om functionaliteit. Hoewel het niet zo klein opvouwt als de eenheden die worden geadverteerd als "reisstatieven", is het verrassend licht en gemakkelijk te dragen. Bovendien biedt het veel handvatten en grepen die je niet vaak aantreft, zelfs niet bij sommige moderne, premium opties die er zijn. Het AmazonBasics-statief is niet zonder nadelen, maar voor de prijs is het moeilijk om veel beter te vinden.

Image
Image

Ontwerp: eenvoudig en bescheiden

Het uiterlijk van het AmazonBasics-statief is, nou ja, eenvoudig. Het heeft geen van de tweekleurige looks met kleuraccenten die je zult vinden bij duurdere modellen van Vanguard, Manfrotto en dergelijke. In plaats daarvan is het ontworpen met een eenvoudige behuizing van zilver geborsteld aluminium en stevige zwarte accenten. Dit geeft het eigenlijk een beetje een retro-look, wat in zijn voordeel kan werken als je niet op zoek bent naar iets flitsends of sportiefs. De platte, licht voorgevormde poten zijn naar onze mening eigenlijk net iets mooier dan de buisvormige poten die je op de meeste geliktere statieven aantreft. Amazon heeft duidelijk de nadruk gelegd op functionaliteit, dus de algehele ontwerpelementen zijn subtiel en blijven uit de weg.

Image
Image

Installatie en prestaties: volledig bruikbaar en verrassend gebruiksvriendelijk

We hadden onze twijfels over het AmazonBasics-statief, aangezien dit apparaat zo ver in de budgetcategorie zit, we gingen ervan uit dat het niet erg goed zou zijn. We werden uiteindelijk aangenaam verrast met onze ervaring tijdens zowel de installatie als het gebruik.

Ten eerste, om de drie poten eruit te klikken, trek je ze gewoon en dan schuiven de kruisverbanden automatisch horizontaal om die klassieke driepootlay-out te vormen. We vonden de beweging en aanpassingen verrassend eenvoudig en vloeiend. Als je de draaibare loop in het midden aanpast, worden deze kruisverbanden op hun plaats vergrendeld, waardoor je een stevige piramide krijgt. Elke poot heeft ook twee verstelbare, telescopische verlengstukken die naar buiten komen met gespen. Dit geeft het statief behoorlijk wat hoogte. Het wordt gefactureerd in het midden tot het hoge segment op 60 inch, met de middenpaal volledig uitgeschoven.

Dit is echt het meest betaalbare, solide statief voor de prijs.

Het onderdeel waarop je je camera bevestigt, biedt ook een paar handige aanpassingshulpmiddelen. Ten eerste is er de klassieke greepgids die meer op videografen is gericht. Draai aan deze hendel om de Y-asverstelling van de camera los en vast te draaien. Er is een kleine vleugelmoer dichter bij de bovenkant van de standaard waarmee je de X-as kunt losmaken en vastdraaien, waardoor je een solide bewegingsbereik hebt. Er is zelfs een niveau ingebouwd in de bovenkant om ervoor te zorgen dat je vanuit een vlakke, stabiele service fotografeert - een mooie toevoeging aan het instapmodel. Een scharnierende plaat aan de bovenkant stelt u in staat om de Y-as nog drastischer af te stellen. We ontdekten dat dit vooral geweldig was vanuit het perspectief van panning en controle, maar je krijgt niet het naadloze bewegingsbereik dat je zou krijgen van een balhoofd.

Bekijk onze gids voor het kopen van apparatuur voor digitale videoproductie.

Image
Image

Draagbaarheid: verrassend licht, maar niet de kleinste

Amazon noemt het AmazonBasics-statief een "lichtgewicht aluminium" -model, niet als een reisstatief. Dat komt vooral omdat het met een opgevouwen lengte van 25 inch een goede 5 of 6 inch langer is dan veel van de toonaangevende compacte statieven. Dat maakt een enorm verschil als je overweegt om het aan je reis- of fototas te bevestigen. Aan de positieve kant, met 3 pond is het statief licht genoeg om je niet te verzwaren. Wat daar zo verrassend aan is, is hoe groot en substantieel het is in vormfactor. Er zijn hier enkele compromissen met de bouwkwaliteit, die we in het volgende gedeelte zullen bespreken, maar 3 pond is nog steeds lichter dan de reisgerichte statieven van grotere merken.

Image
Image

Duurzaamheid en bouwkwaliteit: redelijk, met enige reden tot bezorgdheid

Een van de hoeken die worden gesneden voor een betaalbaar statief, is de bouwkwaliteit. Hoewel veel duurdere statieven zoals de Manfrotto Befree en Vanguard VEO 265AB zijn gemaakt van dik aluminium, met meer substantiële gespen of zelfs koolstofvezel, beknibbelt AmazonBasics een beetje op het materiaal. Hier vindt u een dunner, ruwer aluminium en goedkoop aanvoelend plastic op alle armaturen en componenten.

We hebben de onze getest voor een paar opnamen met een redelijk standaard DSLR en een reeks prime-lenzen (een Nikon D3100). Over het algemeen, of het nu buiten was om stadsfoto's van NYC te maken of binnenshuis om studioproductfoto's te maken, het statief hield stand en voelde stevig aan. De rubberen voetjes voelden bijzonder stabiel aan. Amazon adverteert met een maximaal gewicht van 6,6 pond, wat je voor veel camera's zou moeten dekken, maar we kunnen niet anders dan ons zorgen maken over de levensduur van dit statief als je van plan bent om echt zware telelenzen of speciale videocamera's erop te plaatsen. plaat de houders de camera is van bijzonder belang, dus als je een drukke werkende fotograaf bent, is de bouwkwaliteit hier misschien niet goed genoeg.

Bekijk onze handleiding voor het gebruik van een statief.

Image
Image

Accessoires inbegrepen: Basic en barebones

Het AmazonBasics-statief wordt geleverd met een dunne canvas tas met een eenvoudige ritssluiting en een kleine riem. Het is niet helemaal de professionele kwaliteit van opties van meer bekende merken, maar voor de prijs waren we aangenaam verrast om het te zien. Er is een verwijderbare plaat voor de camerabevestiging zelf, met een haak in het midden om een rockbag eronder te bevestigen voor meer stabiliteit.

Geïnteresseerd om meer te lezen? Bekijk onze selectie van de beste camera-accessoires.

Image
Image

Prijs: veel waar voor je geld

Dollar voor dollar, de AmazonBasics is de beste deal die je kunt vinden op een statief - tenminste een die je kunt vertrouwen om je camera vast te houden. De bouwkwaliteit vormt een punt van zorg vanuit het oogpunt van duurzaamheid, maar rekening houdend met de lichtgewicht draagbaarheid, stevige aluminium poten en de aanwezigheid van accessoires, kun je echt niet beter doen dan de betaalbare prijs. Als u op zoek bent naar iets betrouwbaarders, moet u wat extra geld uitgeven voor een statief van een merk.

Bekijk onze gids voor de beste statieven voor smartphones.

Dollar voor dollar, dit is ongeveer de beste deal die je kunt vinden op een statief - tenminste een die je echt kunt vertrouwen om je camera vast te houden.

Concurrentie: beperkt voor deze prijs

Het is moeilijk om concurrenten vast te pinnen op het AmazonBasics-statief. Er is een 55-inch statief van Zomei en een 7-inch statief van Mountdog, die beide twee keer zoveel kosten als het AmazonBasics-statief. Je zult heel moeilijk een optie vinden die zo goedkoop is van de meer topmerken zoals Vanguard en Manfrotto. Met andere woorden, dit is echt het meest betaalbare, solide statief voor de prijs.

Heb je meer hulp nodig bij het vinden van wat je zoekt? Lees ons artikel over de beste statieven voor DSLR-camera's.

Een betaalbaar statief voor de hobbyist

Of je nu gewoon een hobbyfotograaf bent, een YouTuber thuis of iemand die zijn fotografie wil verbeteren, het AmazonBasics 60-inch statief is onverslaanbaar voor de prijs. De bouwkwaliteit, hoewel goedkoop, is perfect bruikbaar voor de gemiddelde gebruiker.

Specs

  • Productnaam 60-inch lichtgewicht statief
  • Productmerk AmazonBasics
  • Prijs $23,49
  • Gewicht 3 lbs.
  • Productafmetingen 24,21 x 4,4 x 4,1 inch.
  • Kleur Zwart
  • Min hoogte 25 inch
  • Max hoogte 60 inch
  • Gevouwen lengte 25 inch
  • Maximale gewichtscapaciteit 6,6 lbs
  • Kleuropties Zwart/Zilver

Aanbevolen: