Rayman Legends Review: een goed ontworpen 2D-platformgame

Inhoudsopgave:

Rayman Legends Review: een goed ontworpen 2D-platformgame
Rayman Legends Review: een goed ontworpen 2D-platformgame
Anonim

Bottom Line

Rayman Legends is een leuke en goed ontworpen 2D-platformgame die geweldig is voor meerdere spelers die op zoek zijn naar informele coöperatieve gameplay.

Ubisoft Rayman Legends

Image
Image

Rayman Legends is een 2D-platformgame van Ubisoft met de mogelijkheid voor coöperatieve gameplay. Het komt uit een lange reeks Rayman-games, maar brengt een upgrade in graphics en gameplay, waardoor een game ontstaat waar niet alleen oude fans blij mee zullen zijn, maar ook nieuwe spelers. We speelden deze game op de PS4 om de plot, gameplay, graphics en geluidsontwerp van de game verder te verkennen, en we werden niet teleurgesteld.

Bottom Line

Setup voor Rayman Legends is wat je zou verwachten. Je opent de PlayStation 4-hoes (of als je de game elektronisch via je PS4 koopt, begin je na aankoop met het downloadproces), stop je de schijf in en ben je klaar om te spelen. Houd er echter rekening mee dat bepaalde functies van de game niet toegankelijk zijn als je PS4 niet is verbonden met internet. Je hebt met name geen toegang tot de Challenges-modus, waar je wekelijkse uitdagingen kunt spelen tegen andere Rayman Legends-spelers.

Plot: Niet veel van één, maar wat maakt het uit?

De Rayman-games bestaan al jaren en dateren uit het origineel, dat in 1995 werd gepubliceerd. Sindsdien hebben het verhaal, de personages, de kunst en de gameplay een lange weg afgelegd. In dit spel kies je een niveau, elk met een uniek thema en meerdere kaarten waar je doorheen kunt werken.

Rayman Legends is niet gericht op plot; het is meer geïnteresseerd in het bieden van uitstekende gameplay.

Zodra je een kaart hebt geladen, kom je oog in oog te staan met de vijand van de held, de tovenaar. Hij is vastbesloten om alle koninklijke Teensies in het spel te vangen (een klein blauw wezen dat je op elke kaart moet vinden en bevrijden).

Je achtervolgt hem, springt van platform naar platform, terwijl je af en toe een vijand doodt. Dat is het zowat als het gaat om de plot van Rayman Legends. Soms geeft de tovenaar je een specifieke vijand om te ontwijken, zoals een gigantische rode draak, en aan het einde van bepaalde kaarten krijg je de kans om hem te vangen. Maar echt, Rayman Legends is niet gefocust op plot; het is meer geïnteresseerd in het bieden van uitstekende gameplay.

Image
Image

Gameplay: waar dit echt over gaat

Rayman Legends is een 2D-platformgame die doet denken aan games als Super Mario Bros. en Donkey Kong, maar met zijn eigen geschiedenis en ontwikkeling. Wees voorbereid op veel springen, af en toe een getimede run en zelfs een paar baasgevechten. Gelukkig is Rayman Legend redelijk vergevingsgezind als het gaat om platformgames. De besturing is soepel, sprongen zijn over het algemeen gemakkelijk te landen en een glijfunctie kan je redden als je per ongeluk te laat springt. Bovendien maakt een mooie verdeling van spaarpunten het gemakkelijk om het opnieuw te proberen als je toch sterft.

Hoewel elk niveau steeds moeilijker wordt naarmate je vordert (aangegeven door het aantal kleine schedels onder de kaartingang), zijn de meeste haalbaar voor de gemiddelde speler. Er is ook de toegevoegde bonus dat als je problemen hebt, je je vriend kunt dwingen om met je mee te doen. Als een van jullie sterft, verander je in een luchtbel en kan je vriend je bevrijden met een aanval.

Dit spel is redelijk vergevingsgezind: de besturing is soepel, sprongen zijn over het algemeen gemakkelijk te landen en een glijfunctie kan je redden als je per ongeluk te laat springt.

Samenwerken voor de moeilijkere levels maakt het spel niet alleen een beetje makkelijker, maar het maakt het spel ook leuker. Je kunt met maximaal vier mensen tegelijk samenwerken op de PS4, wat in combinatie met het informele en leuke karakter van de game het een geweldige aanbeveling maakt voor beste vrienden of voor een stel dat graag samen gamet.

In het spel zijn er zes niveaus, elk met ongeveer tien kaarten. Je moet je een weg banen door het eerste niveau om het tweede te ontgrendelen, enzovoort. Ontgrendelingen worden bereikt wanneer je een bepaald aantal opgeslagen tieners bereikt, die de tovenaar heeft opgesloten en op verschillende plaatsen op elke kaart heeft verborgen. Er is ook een soort in-game valuta genaamd "Lums" die je verzamelt terwijl je door elke kaart rent (ze zien eruit als roze of gouden vuurvliegjes).

Image
Image

Als je een bepaald aantal Lums hebt bereikt, kun je nieuwe helden ontgrendelen, en daar is geen gebrek aan. De niveaus worden geleidelijk complexer naarmate je vordert, en hoewel we toegeven dat de meeste niveaus niet al te moeilijk waren, zullen een paar aan het einde van het spel een uitdaging zijn voor zelfs goed geoefende spelers.

Naast de zes basisniveaus en kaarten, zijn de andere functies van het spel ook geweldig. Er is een voetbalmodus, waarin je op een klein 2D-veld speelt tegen je vriend; scratchers die worden beloond na bepaalde niveaus, waarbij je het touchpad van de PS4 gebruikt om een willekeurige beloning te onthullen; en een pagina met wezens waar je alle rare Rayman-wezens kunt bekijken die je van scratchers hebt verzameld.

Onze favoriete functie is de mogelijkheid om levels te ontgrendelen uit Rayman Origins, de game die vóór Rayman Legends kwam. Het is alsof je twee spellen krijgt voor de prijs van één.

In de Challenges-modus, die we eerder noemden, kun je wekelijkse uitdagingen proberen, beloningen verdienen en je gebruikersnaam op de leaderboards krijgen. De laatste functie (onze favoriet) is de mogelijkheid om levels te ontgrendelen uit Rayman Origins, de game die vóór Rayman Legends kwam. Het is alsof je twee spellen krijgt voor de prijs van één.

Graphics: Cartoony maar toepasselijk

Rayman Legends heeft een unieke uitstraling, die redelijk goed wordt weergegeven door zijn heldere en opvallende hoes. Het probeert niet realistisch te zijn, maar omarmt cartoonachtige graphics, met gekke personages en schurken die enigszins doen denken aan echte wezens. In het level met de titel Toad Story kom je schreeuwende paddenmonsters tegen die zwaarden en schilden dragen.

Image
Image

In het Fiesta De Los Muertos-niveau moet je voorbereid zijn om felgekleurde mariachi-skeletten te vernietigen. Het maakt niet uit op welk niveau de art-stijl consistent is, en hoewel niet traditioneel mooi, is het plezierig en leuk - een perfecte pasvorm voor het spel.

Audio: een verborgen schat

Over het algemeen zijn het geluid en de muziek in Rayman Legends goed ontworpen en passen ze bij het gevoel van de rest van de game. Maar er is één ding dat het vermelden waard is als het gaat om het geluid en de muziek van de game, en naar onze mening is dat het coolste aan Rayman Legends.

Aan het einde van elk level wordt een speciale kaart ontgrendeld. Deze kaart heeft een thema dat past bij het ontwerp van het level, en elke map bevat een specifiek nummer. Je laadt in, krijgt te horen dat je jezelf moet voorbereiden om op volle snelheid te rennen terwijl je springt en vijanden verplettert, en dan, terwijl je op weg gaat, beginnen de eerste noten van het nummer.

Image
Image

Het mooie van deze kaarten is hoe goed de gameplay is ontworpen om overeen te komen met de beats van het nummer, van hoe elke sprong zal toeslaan met het tokkelen van een gitaar, of hoe het slaan van een drum zal worden getimed met de het doden van een vijand. Het kost je misschien een paar pogingen om de levels te voltooien, omdat ze getimed zijn en precisie vereisen, maar ze zijn leuk genoeg dat je het niet erg vindt om ze nog een keer te doen.

Prijs: zeer redelijk voor de inhoud

Rayman Legends kan voor de meeste systemen worden gekocht voor ongeveer $ 20. Soms biedt PlayStation het item te koop aan, en misschien kun je zelfs een exemplaar krijgen voor minder dan $ 15.

De Nintendo Switch-versie van het spel is duurder, dus pas op. Het maakt echter niet uit op welk systeem u het liefst speelt, de waarde is het waard. De game heeft veel extra content en is meer dan leuk genoeg om de kosten te rechtvaardigen.

Soms biedt PlayStation het item te koop aan, en misschien kun je zelfs een exemplaar krijgen voor minder dan $ 15.

Competitie: meer coöp-platformgames

Als je van de Rayman-personages en -stijl houdt, zijn er nog veel meer Rayman-games om te ontdekken. We zouden waarschijnlijk niet aanraden om Rayman Origins te kopen, aangezien veel van die gameplay is opgenomen in Rayman Legends, maar je zou naar Rayman Adventures kunnen kijken. Als je op zoek bent naar andere leuke coöp-platformgames, raden we een van de Trine-spellen aan, die meer gericht zijn op het verwisselen van personages en puzzels dan Rayman Legends, of Nintendo's New Super Mario Bros. U Deluxe voor de klassieke Mario-ervaring.

Lees meer recensies van de beste PlayStation 4-games voor kinderen die online te koop zijn.

Download dit spel. Het is leuk, creatief en anders

Tussen de coöpoptie, de extra levels, de mogelijkheid om Rayman Origins opnieuw te spelen en alle andere dingen die je kunt ontgrendelen, van speciale helden tot scratchers, heeft deze game veel te bieden voor gamers van alle leeftijden.

Specs

  • Productnaam Rayman Legends
  • Productmerk Ubisoft
  • SKU 3069036
  • Prijs $29,99
  • Releasedatum februari 2014
  • Gewicht 3,2 oz.
  • Productafmetingen 5,3 x 0,6 x 6,7 inch.
  • Aantal spelers Maximaal 4
  • Aanbevolen leeftijd 10+
  • Beschikbare platforms Microsoft Windows (Origin), Nintendo Switch, PlayStation 3, PlayStation 4, PlayStation Vita, Wii U, Xbox 360, Xbox One

Aanbevolen: