Linksys Max-Stream AC1900 Review: een router voor iedereen

Inhoudsopgave:

Linksys Max-Stream AC1900 Review: een router voor iedereen
Linksys Max-Stream AC1900 Review: een router voor iedereen
Anonim

Bottom Line

De Linksys Max-Stream AC1900 is een uitstekende draadloze router voor de meeste gebruikers vanwege de combinatie van uitstekende waarde, goede prestaties en een esthetiek die niet misstaat in uw huis.

Linksys Max-Stream AC1900

Image
Image

We hebben de Linksys Max-Stream AC1900 gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Voor de meeste huishoudens is de beste router er een waarmee ze Netflix zonder onderbrekingen op meerdere apparaten kunnen streamen. Dat is moeilijk voor meer betaalbare single- of dual-band routers om te verwerken, wat betekent dat je meestal moet uitkijken naar een duurdere optie. Gelukkig is de Max-Stream AC1900 van Linksys een waardegerichte router waarmee iedereen in uw huis tegelijkertijd en zonder buffering naar hun favoriete programma's kan kijken.

We hebben meer dan een week besteed aan het testen van de router in een thuisomgeving, om te zien hoe hij het deed bij standaard browsen, streamen en gamen met meerdere apparaten.

Ontwerp: opgaan in de achtergrond

Tegenwoordig verschijnen er veel draadloze routers met moderne ontwerpen waardoor je ze wilt laten zien, in plaats van ze achter een varen te verbergen. Omgekeerd zijn er veel gaming-routers met agressieve rode accenten voor de "gaming" -esthetiek. Dus toen we de Linksys Max-Stream AC1900 openmaakten en zagen dat het gewoon een zwart stuk plastic was zonder opvallende ontwerpversieringen, waren we verrast.

Beschouw dat echter niet als kritiek - dit ontwerp helpt het op te gaan in de achtergrond. Niemand wil een router die zo lelijk is dat hij verborgen moet worden, dus we begrijpen dat de Linksys Max-Stream AC1900 in principe onschadelijk is.

De Max-Stream AC1900 is op dit moment misschien wel de beste prijs op de markt voor draadloze routers.

Deze router is volledig zwart en in plaats van een aantal status-LED's is het Linksys-logo het enige element dat aan de voorkant verlicht is. In plaats daarvan bevinden de LED's die op problemen zouden wijzen zich aan de achterkant, waar ze uw aandacht niet trekken. Dat kan een tweesnijdend zwaard zijn als er zich problemen voordoen, maar we waarderen de focus op een onopvallend ontwerp.

Setup: Snel en gemakkelijk

Onze favoriete routers zijn degene die je in een paar minuten kunt instellen, zonder dat je door opdringerige menu's hoeft te graven of al te veel met je modem hoeft te rommelen. De Linksys Max-Stream AC1900 is gelukkig een makkie om in te stellen.

Image
Image

Steek hem eerst in het stopcontact, dan in je modem en wacht tot het licht aangaat. Zodra het is ingeschakeld, kunt u verbinding maken met het netwerkadres dat in de handleiding wordt vermeld en de instructies op het scherm volgen om uw netwerk in te stellen. Als u de webportal niet wilt gebruiken, kunt u na de eerste installatie het gebruik van de mobiele app downloaden, inloggen met uw accountgegevens en het netwerk beheren vanaf uw telefoon.

Of je nu DSL of een snel 250Mbps Xfinity-pakket hebt zoals wij, je zou geen problemen moeten tegenkomen bij het instellen van de Max-Stream AC1900.

Connectiviteit: de essentie

Iedereen die op zoek is naar een router die is gericht op het streamen van media, zal minder gericht zijn op bedrade verbindingen, maar de Linksys Max-Stream AC1900 heeft meer dan genoeg ethernetpoorten om de klus te klaren met vier Gigabit LAN-poorten aan de achterkant, en twee USB-poorten - een USB 3.0 en een USB 2.0 voor het aansluiten van op het netwerk aangesloten opslag. Dit is op geen enkele manier een schat aan connectiviteit, maar de Max-Stream maakt dit goed met zijn focus op solide draadloze prestaties.

De router doet wat hij moet doen - biedt een uitstekende streamingervaring tegen een middenklasse prijs.

Met drie antennes en MU-MIMO-technologie (of, multi-user, multiple input, multiple output) waarmee streaming naar meerdere apparaten kan worden afgehandeld, biedt de Linksys Max-Stream AC1900 betrouwbare draadloze connectiviteit, zelfs als het niet de snelste op de markt.

Software: beperkt, maar effectief

Met een mid-range router zoals de Linksys Max-Stream AC1900 hadden we niet veel geavanceerde functies en software verwacht, maar dat betekent niet dat het ook helemaal ontbreekt. Het netwerkportaal mag dan spartaans zijn, het is nog steeds gebruiksvriendelijk. Alle instellingen die u regelmatig moet gebruiken, zijn handig weergegeven op de startpagina in de formulierwidgets, zodat u ze snel kunt aanpassen of eenvoudig hun status kunt controleren. Je kunt ook de Linksys-app downloaden op iOS of Android, waarmee je in feite een mobielvriendelijke versie van de back-end van de router krijgt, waarmee je vanaf de bank in de woonkamer aanpassingen kunt maken aan je netwerk.

Image
Image

Mediaprioriteit: ideaal voor tragere verbindingen

We hebben al een paar keer genoemd dat dit een router is die is gericht op streaming, en er is één kernfunctie die die focus echt naar huis brengt. Vanaf de homepage van de router (of de mobiele app) kun je verschillende apparaten prioriteren. Je kunt ook prioriteit geven aan bepaalde apps en games, maar je zult ze handmatig moeten toevoegen als ze in dit decennium zijn uitgebracht.

Dit was moeilijk te testen met onze internetprovider, omdat we voldoende bandbreedte hebben om video met hoge resolutie op meerdere apparaten te streamen, maar als je een tragere internetverbinding hebt, geeft deze functie prioriteit aan je smart-tv in de woonkamer of streamingbox, zodat je Netflix-binge niet wordt onderbroken door je kamergenoot die een nieuwe game downloadt in de andere kamer.

Netwerkprestaties: niets om over naar huis te schrijven

Als we twee woorden zouden kiezen om de prestaties van de Linksys Max-Stream AC1900 te beschrijven, dan zouden ze "goed genoeg" moeten zijn. Hoewel het uw netwerk op geen enkele manier zal tegenhouden, hebben we enkele schommelingen in de netwerkprestaties opgemerkt.

Image
Image

Bij het testen van de Linksys Max-Stream AC1900 hebben we een iPad door ons huis gedragen en de Ookla Speed Test-app in verschillende delen van ons huis uitgevoerd om te zien hoe het netwerk presteerde. En hoewel we de snelheden konden halen waarvoor we onze ISP betalen, merkten we tijdens elke test enkele schommelingen in de netwerksnelheid op. Kortom, het zou rond de 85 Mbps beginnen en uiteindelijk 250 Mbps bereiken in de loop van de test van 10 seconden. Dit zal voor de meeste gebruikers waarschijnlijk geen groot probleem zijn, maar iedereen die een constante downloadsnelheid nodig heeft, moet dit weten.

Echter, elk ander aspect van de router presteerde bewonderenswaardig. We waren niet alleen in staat om een solide verbinding te krijgen in ons 2.000 vierkante meter grote huis, maar de MU-MIMO-technologie deed wonderen, waardoor Netflix op verschillende computers, tablets en telefoons tegelijkertijd kon worden gestreamd. De Linksys Max-Stream AC1900 handelde het af zonder te zweten.

De router doet wat hij moet doen - biedt een uitstekende streamingervaring tegen een middenklasse prijs. Het is niet de meest premium router die er is, maar dat probeert het ook niet te zijn. Als je gewoon op zoek bent naar een router waarmee iedereen in je huishouden kan streamen zonder elkaar te vertragen, kun je hier echt niet fout gaan.

Image
Image

Prijs: de goede plek

De Linksys Max-Stream AC1900 kost $ 159,00 (winkelprijs), wat aanvoelt als de perfecte prijs. Het is een mid-range prijs voor een mid-range router, en je zult moeite hebben om een betere streaming-georiënteerde router te vinden voor een vergelijkbare prijs, vooral een die MU-MIMO-compatibiliteit heeft.

Het zal moeilijk zijn om voor minder een MU-MIMO-compatibele router te vinden.

Nu kun je waarschijnlijk veel goedkopere routers vinden, maar we zouden deze opties niet adviseren als je in een huishouden woont met meer dan één persoon. Wat ons betreft is de Max-Stream AC1900 op dit moment misschien wel de beste waarde op de markt voor draadloze routers voor op streaming gerichte huishoudens met meerdere apparaten.

Linksys Max-Stream AC1900 vs. Netgear Nighthawk AC2300

De Linksys Max-Stream AC1900 is misschien wel een van de meest betaalbare MU-MIMO-routers die er zijn, maar als je een extra $ 40 kunt verdienen, kun je de Netgear Nighthawk AC2300 ophalen. Dat klinkt misschien als veel geld, maar u krijgt alle functies die de Linksys-router biedt, maar met hogere AC2300-snelheden en meer softwarefuncties.

Als u al de premie beta alt voor hoge breedbandsnelheden, is het extra geld het waard. Als je echter niet het snelste internet hebt, is de Linksys Max-Stream AC1900 echt alles wat je nodig hebt. Nogmaals, het zal moeilijk zijn om voor minder een MU-MIMO-compatibele router te vinden.

Bekijk andere productrecensies en koop de beste draadloze routers die online beschikbaar zijn.

Een geweldige mid-range optie

Als je niet de snelste draadloze router op de markt nodig hebt, en je bent gewoon op zoek naar iets waarmee jij en je gezin zonder onderbrekingen kunnen streamen, dan kan het niet mis gaan met de Linksys Max -Stream AC1900. Het is high-end genoeg dat de gemiddelde gebruiker geen merkbare vertragingen tegenkomt, voor een prijs die uw portemonnee niet aan het huilen maakt. Wat mid-range routers betreft, heeft Linksys het voor elkaar gekregen met de Max-Stream AC1900.

Specs

  • Productnaam Max-Stream AC1900
  • Productmerk Linksys
  • Prijs $159.99
  • Releasedatum februari 2016
  • Gewicht 1,3 lbs.
  • Productafmetingen 10,12 x 7,24 x 2,2 inch.
  • Garantie Een jaar
  • Firewall Ja
  • Aantal antennes Drie
  • Aantal banden twee
  • Aantal bedrade poorten Vier
  • Chipset Qualcomm IPQ8064
  • Bereik Middelgrote woningen
  • Ouderlijk toezicht Ja

Aanbevolen: