Google kondigt updates voor minderjarige gebruikers aan

Google kondigt updates voor minderjarige gebruikers aan
Google kondigt updates voor minderjarige gebruikers aan
Anonim

Google heeft dinsdag nieuw beleid en updates aangekondigd om de veiligheid van kinderen online te verbeteren.

Een van de meest opvallende wijzigingen in het beleid van Google, aangekondigd in een blogpost, is dat YouTube-video's die zijn gemaakt door 13-17-jarigen automatisch standaard privé worden gezet. Andere YouTube-wijzigingen zijn onder meer automatische herinneringen voor pauzes en bedtijd voor dezelfde leeftijdsgroep en de verwijdering van 'overdreven commerciële inhoud' die kinderen zou kunnen aanmoedigen om geld uit te geven.

Image
Image

Aanvullende belangrijke wijzigingen zijn onder meer de mogelijkheid voor minderjarigen of hun ouders om de verwijdering van hun afbeeldingen uit de afbeeldingsresultaten van Google aan te vragen. Google merkt op dat deze functie de afbeelding niet volledig van internet zal verwijderen, maar jonge mensen zou moeten helpen meer controle over hun foto's online te krijgen.

Ten slotte merkt Engadget andere wijzigingen op, zoals het automatisch inschakelen van SafeSearch en het uitschakelen van locatiegeschiedenis voor gebruikers onder de 18 jaar, en het niet toestaan van minderjarigen om het in te schakelen. Google zei ook dat het advertentietargeting voor minderjarigen zou blokkeren op basis van hun leeftijd, geslacht of interesses.

Google zei dat dit beleid en deze updates de zorgen van ouders, opvoeders en privacy-experts wegnemen.

“Het hebben van een juiste leeftijd voor een gebruiker kan een belangrijk element zijn bij het bieden van ervaringen die zijn afgestemd op hun behoeften. Toch is het een complexe uitdaging om de juiste leeftijd van onze gebruikers op meerdere producten en oppervlakken te kennen, en tegelijkertijd hun privacy te respecteren en ervoor te zorgen dat onze services toegankelijk blijven , schreef Google in zijn blogpost.

"Het vereist input van regelgevers, wetgevers, brancheorganisaties, technologieleveranciers en anderen om dit aan te pakken - en om ervoor te zorgen dat we allemaal een veiliger internet voor kinderen bouwen."

Google zei dat dit beleid en deze updates de zorgen van ouders, opvoeders en privacy-experts wegnemen.

Google is niet de enige die de afgelopen maanden prioriteit heeft gegeven aan de ervaring van minderjarige gebruikers. Instagram heeft in juli updates aangekondigd waarmee elke nieuwe gebruiker onder de 16 automatisch een privéaccount krijgt.

Het sociale netwerk implementeert ook nieuwe technologie die is ontworpen om accounts te verwijderen die verdacht gedrag vertonen jegens jongere gebruikers, zodat ze niet op het tabblad Ontdekken of op de rollen verschijnen.

Aanbevolen: