Samsung's reparatiemodus is de beste en meer telefoonmakers zouden het moeten kopiëren

Inhoudsopgave:

Samsung's reparatiemodus is de beste en meer telefoonmakers zouden het moeten kopiëren
Samsung's reparatiemodus is de beste en meer telefoonmakers zouden het moeten kopiëren
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Samsung's reparatiemodus vergrendelt je Galaxy S21-telefoon terwijl deze wordt gerepareerd.
  • Geef je ontgrendelde telefoon nooit aan een vreemde, ook niet als ze erom vragen.
  • Alle telefoons en computers moeten een reparatievergrendelingsmodus hebben.
Image
Image

Samsung's nieuwe reparatiemodus is zo'n geweldig idee dat het een standaardfunctie zou moeten zijn op alle gadgets.

Het is een speciale semi-lockdown waarmee reparatietechnici je telefoon kunnen controleren zonder toegang tot je privégegevens. Je schakelt hem in voordat je je telefoon afgeeft voor reparatie en ontgrendelt hem weer als je de telefoon terugkrijgt. In de tussentijd is de toegang tot persoonlijke gegevens zoals foto's, berichten en wachtwoorden geblokkeerd.

"Onze telefoons hebben veel privégegevens, waaronder opgeslagen wachtwoorden, socialemedia-accounts en meer", vertelde Anirban Saha, technologieschrijver en oprichter van Techbullish, via e-mail aan Lifewire. "Als je telefoon eenmaal beschadigd is, kunnen we niet meer uitloggen. Als de smartphone eenmaal is gerepareerd, kan de melding op het vergrendelscherm verschijnen en onze gegevens onthullen. Het is dus essentieel om een vergrendelingsmodus te hebben zoals die van Samsung."

Vertrouwen herstellen

Image
Image

Als je een telefoon binnenbrengt voor reparatie, is het mogelijk dat de technicus toegang nodig heeft tot de software. Ze moeten mogelijk de kalibratie van een scherm of batterij controleren of gewoon een diagnose uitvoeren om te bepalen wat het probleem is voordat ze iets kunnen oplossen.

Het probleem hiermee is dat de vergrendelde status van je telefoon binair is. Het is op slot of niet. Voor sommige functies is een toegangscode vereist, zelfs als de telefoon al is ontgrendeld, maar het meeste ervan, inclusief je berichten, e-mail, je foto's en meer, is beschikbaar voor iedereen die de ontgrendelde telefoon vasthoudt.

"Het hangt allemaal af van het probleem dat wordt gerepareerd. Als de reparatie op het fysieke apparaat nodig is, zou toegang tot persoonlijke gegevens niet nodig moeten zijn, maar als het iets met de software is, kan het nodig zijn om toegang te krijgen tot bepaalde updates en blokkeringen. Het team van reparatietechnici zou u moeten waarschuwen als ze toegang moeten krijgen tot persoonlijke informatie, "vertelde Tim McGuire, CEO van Mobile Klinik, via e-mail aan Lifewire.

Maar reparateurs zijn mensen, en als ze allemaal te vertrouwen waren, zouden we geen verhalen horen over door Apple gecontracteerde reparateurs die naaktfoto's van een klant naar Facebook uploaden.

Daar komt de reparatiemodus van Samsung om de hoek kijken.

Lockdown

Wanneer u uw telefoon binnenbrengt voor reparatie, kunt u het beste het apparaat volledig wissen en terugzetten naar de fabrieksinstellingen. U moet natuurlijk ook een actuele, geteste back-up hebben, zodat u deze kunt herstellen wanneer u uw telefoon of computer terugkrijgt. Uw gegevens lopen nooit gevaar voor diefstal omdat ze nooit in handen komen van iemand die ze zou kunnen stelen.

Maar dit is een gedoe, en wie wil er urenlang technisch werk doorstaan, alleen voor een snelle batterijvervanging? Niemand, dat is wie. Dus we geven onze telefoons gewoon af, geven de reparateur ons wachtwoord voor ontgrendelen als daarom wordt gevraagd, en hopen op het beste.

Dat is een vreselijke manier om het te doen.

Image
Image

Samsung's reparatiemodus zal eerst beschikbaar zijn op de Galaxy S21-serie handsets via een software-update. Het enige probleem is dat Samsung geen geweldige geschiedenis heeft op het gebied van privacy of beveiliging. Als je je telefoon aan iemand overhandigt, moet je er echt op kunnen vertrouwen dat het veilig is en niet alleen een dun fineer dat gemakkelijk kan worden gebroken.

Een veel betere implementatie zou op operationeel niveau plaatsvinden. Google en Apple zouden dit vermoedelijk kunnen inbouwen in Android, Chrome, iOS en macOS. Op die manier zou het net zo veilig zijn als een volledig vergrendelde telefoon, maar met toegang tot essentiële diagnostische hulpmiddelen.

Het team van reparatietechnici moet u waarschuwen als ze toegang moeten krijgen tot persoonlijke informatie.

Een reparatiemodus moet ook op afstand toegankelijk zijn. Stel bijvoorbeeld dat uw scherm kapot gaat en u de telefoon helemaal niet kunt gebruiken. Hoe zet je hem in de reparatiemodus om hem te beveiligen? Apple kan een schakelaar in de Zoek mijn-app inbouwen naast de bestaande functies voor vergrendelen en wissen op afstand.

Uiteindelijk moet je je telefoonleverancier vertrouwen omdat ze al toegang hebben tot alles wat je aan de telefoon doet. Dus als je Samsung vertrouwt, ziet deze nieuwe functie er geweldig uit. Als je meer sceptisch bent, kun je wachten om te zien of Apple of Google dit idee kopiëren. En in de tussentijd kunt u wennen aan het gedoe van het wissen van uw telefoon telkens wanneer deze een nieuw scherm of een nieuwe batterij nodig heeft.

Aanbevolen: