Sommige Samsung-apparaten kunnen nu de nieuwste Android-beveiligingsupdate krijgen

Sommige Samsung-apparaten kunnen nu de nieuwste Android-beveiligingsupdate krijgen
Sommige Samsung-apparaten kunnen nu de nieuwste Android-beveiligingsupdate krijgen
Anonim

Sommige Samsung Galaxy-apparaten krijgen een belangrijke Android-beveiligingsupdate die 40 kwetsbaarheden verhelpt.

Volgens SamMobile is de update van deze maand net begonnen met uitrollen voor Samsung-gebruikers, maar deze is vooral gericht op privacy en beveiliging in plaats van op nieuwe functies. In het maandelijkse beveiligingsbulletin dat vorige week is gepubliceerd, beschrijft Android de updates en welke kwetsbaarheden ze aanpakken.

Image
Image

In het bijzonder lost de update een kwetsbaarheid met hoge beveiliging op in de Media Framework-component. Android zei dat deze kwetsbaarheid "een lokale kwaadaardige applicatie in staat zou kunnen stellen om de beveiliging van het besturingssysteem te omzeilen die applicatiegegevens van andere applicaties isoleert."

Android moedigt gebruikers met een Samsung-apparaat aan om hun telefoon bij te werken naar de nieuwste Android 11 om ervoor te zorgen dat u beschermd bent tegen deze kwetsbaarheden.

9to5Google merkt echter op dat alleen specifieke Samsung-apparaten de optie krijgen om te updaten. Deze omvatten de Galaxy S-serie, de Galaxy Note-serie, Galaxy Fold-apparaten en Galaxy A-serie apparaten.

Android brengt maandelijks een update uit voor gebruikers met beveiligings- en bugpatches, evenals af en toe een nieuwe functie of twee. Op dit moment zijn de updates van invloed op Android 11, maar gebruikers kunnen uitkijken naar belangrijke updates en nieuwe functies zodra Android 12 dit najaar wordt uitgebracht.

De updates zijn van invloed op Android 11, maar gebruikers kunnen zich verheugen op grote updates en nieuwe functies zodra Android 12 dit najaar wordt uitgebracht.

Android 12 zal een groot aantal geweldige beveiligingsfuncties bevatten, niet alleen voor Galaxy-apparaten, maar voor alle Android-telefoons. Deze omvatten een nieuw privacydashboard dat u volledige controle geeft over tot welke informatie apps toegang hebben, wat ze kunnen wijzigen en meer, evenals de toevoeging van Android Private Compute Core (APCC).

Android zei dat APCC een systeemverwerkingstool is die meer privé-interacties mogelijk maakt, aangezien verwerking op het apparaat kan worden uitgevoerd in plaats van informatie op het netwerk te zetten.

Aanbevolen: