Apple TV gaat niet aan? Hoe repareer je het

Inhoudsopgave:

Apple TV gaat niet aan? Hoe repareer je het
Apple TV gaat niet aan? Hoe repareer je het
Anonim

Er is niets erger dan met je Apple TV te gaan zitten en te ontdekken dat hij niet kan worden ingeschakeld. Als je Apple TV niet goed wordt ingeschakeld, probeer dan deze oplossingen om weer bingewatchen te kunnen doen.

De informatie in dit artikel is van toepassing op alle Apple TV-modellen via Apple TV 4K.

Image
Image

Bottom Line

De meeste redenen waarom een Apple TV niet kan worden ingeschakeld, hebben te maken met stroom, kabels en verbindingen. Deze zijn relatief eenvoudig te testen. Het is mogelijk dat de Apple TV een softwareprobleem heeft. Dat is op te lossen, maar het is niet eenvoudig op te lossen. Laat die voor het laatst.

Een Apple TV repareren die niet kan worden ingeschakeld

Zoek het indicatielampje om te beginnen met het oplossen van problemen met uw Apple TV. De kleine LED zit aan de voorkant van de Apple TV. De status van het licht is een gids voor het waarschijnlijke probleem en de oplossing. Probeer dan de volgende oplossingen.

  1. Start de Apple TV opnieuw op. Haal de Apple TV uit het stopcontact. Wacht vijf seconden en sluit hem dan weer aan. Een herstart kan veel problemen oplossen die u met de Apple TV kunt ervaren.

  2. Plaats de HDMI-kabel opnieuw. Koppel de HDMI-kabel los van zowel de Apple TV als de televisie. Sluit vervolgens beide uiteinden weer aan. Deze actie dwingt het signaal om te vernieuwen. Als het statuslampje van de Apple TV stabiel is, ligt het probleem waarschijnlijk bij de tv of de verbinding met de tv.
  3. Probeer een andere HDMI-kabel. De huidige die u gebruikt, is mogelijk defect en de oorzaak van het probleem.
  4. Controleer de HDMI-ingang. Controleer of de televisie op de juiste HDMI-ingang voor de Apple TV staat. Kijk op de achterkant van de televisie op welke poort de Apple TV is aangesloten. Als de tv meerdere poorten heeft, probeer dan een andere, te beginnen met HDMI 1 of Input 1.
  5. Controleer het stopcontact. Als u geen Apple TV-indicatielampje ziet, controleert u of de Apple TV is aangesloten op het stopcontact en dat het stopcontact de juiste stroom krijgt. Als het stopcontact goed werkt, gebruik dan een ander Apple TV-netsnoer als dat beschikbaar is.

  6. Herstel de Apple TV-software. Als het statuslampje van de Apple TV langer dan een minuut knippert, heeft de Apple TV mogelijk een softwareprobleem en moet deze worden hersteld met uw pc of Mac.

Als je het nog steeds niet kunt inschakelen

Er is een beperkte hoeveelheid probleemoplossing die u thuis kunt uitvoeren voor uw Apple TV. Als de Apple TV nog steeds niet werkt nadat u deze oplossingen hebt geprobeerd, belt u het Apple-ondersteuningsnummer of brengt u het apparaat naar een plaatselijke Apple Store voor reparatie. Een technicus kan het product goed helpen.

Als je van plan bent je Apple TV af te leveren voor onderhoud bij een lokale Apple Store, maak dan online een afspraak met de Genius Bar. Zo voorkom je dat je in de wachtrij bij de winkel moet wachten.

Aanbevolen: