Waarom ik na drie maanden nog steeds van de iMac M1 houd

Inhoudsopgave:

Waarom ik na drie maanden nog steeds van de iMac M1 houd
Waarom ik na drie maanden nog steeds van de iMac M1 houd
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Ik heb drie maanden lang de iMac M1 van Apple gebruikt en mijn genegenheid voor deze machine is alleen maar groter geworden.
  • De snelheid van de iMac blaast elke computer weg die ik ooit heb gebruikt.
  • Met ongeveer 10 kilo weegt de iMac niet veel meer dan sommige laptops.
Image
Image

Na drie maanden de iMac M1 in mijn bezit te hebben gehad, kan ik zeggen dat dit een van de beste computers is die ik ooit heb gebruikt.

Ik gebruik de iMac dagelijks en het is moeilijk om andere computers te gebruiken omdat ze daardoor traag lijken. Door het prachtige scherm op de iMac ziet mijn MacBook Pro er dof en vervaagd uit.

De ongelooflijke snelheid van de iMac helpt me door mijn werk te navigeren, en het is een geweldige machine om films en video's te bekijken. Het slanke ontwerp van de iMac past perfect in mijn kleine appartement. Ik ben nog steeds niet gewend aan het kieskeurige toetsenbord.

“Mijn MacBook Pro uit 2019 is niet bepaald traag, maar het gebruik van de iMac is in vergelijking een openbaring.”

The Joy of Thin

Een van de beste aspecten van het gebruik van de iMac is de draagbaarheid. Met ongeveer 10 pond weegt de iMac niet veel meer dan sommige laptops. Het wordt ook geleverd met een handig netsnoer dat magnetisch aan de achterkant van de computer kan worden bevestigd.

De voordelen van zo'n draagbare desktop zijn moeilijk te overschatten. Het loskoppelen van de iMac is zo eenvoudig dat ik hem vaak van kamer naar kamer kan vervoeren, waar ik ook werk, net zoals ik mijn MacBook onder mijn arm zou kunnen stoppen.

Het resultaat van deze draagbaarheid is dat ik de iMac uiteindelijk veel meer gebruik dan bij de meeste desktops. De iMac past bij mijn levensstijl in plaats van op een speciaal bureau te moeten staan, wat goed is omdat ik geen thuiskantoor heb.

Ik kan nog steeds niet over de enorme snelheid van de iMac M1 heen. Mijn MacBook Pro uit 2019 is niet bepaald traag, maar het gebruik van de iMac is in vergelijking daarmee een openbaring. Apps worden onmiddellijk gestart en ik heb geen probleem om een dozijn programma's tegelijk open te houden, samen met een twintigtal Chrome-browsertabbladen.

Image
Image

Afgunst weergeven

Hoewel ik graag een nog groter scherm zou hebben, is het 24-inch scherm op de iMac nog steeds een enorme stap vooruit ten opzichte van de 16 inch van mijn MacBook Pro. Het is een game-changer omdat ik urenlang over tekstdocumenten kan neuzen en kan multitasken met veel minder vermoeide ogen.

De uitstekende weergavekwaliteit wordt geëvenaard door luidsprekers van hoge kwaliteit die een verbazingwekkende hoeveelheid geluid produceren, aangezien ze zich in het chassis verbergen. De ingebouwde luidsprekers zijn meer dan goed genoeg voor casual muziek luisteren of een Netflix-binge-sessie.

Als ik een klacht heb over de iMac, is het dat ik denk dat ik het scherm ontgroei. Ik heb gigantische monitoren bekeken, zoals de nieuwe Odyssey Neo G9 van Samsung. De 49 inch van de G9 doet de iMac in de schaduw en zou een nog grotere productiviteitsbooster kunnen zijn. Er gaan geruchten dat Apple met een 27-inch versie van de M1 iMac komt en ik ben benieuwd of dat waar is.

Toen ik de M1 iMac drie maanden geleden voor het eerst uitpakte, was ik teleurgesteld over het toetsenbord dat Apple bij dit model levert. Het toetsenbord is te klein voor mijn typestijl en de vergrendeltoets rechtsboven is te gemakkelijk om per ongeluk aan te raken.

Helaas hebben vele uren besteed aan het gebruik van het iMac-toetsenbord mijn eerste indruk niet veranderd. Het is nog steeds te klein en ik heb niet geleerd om die vervelende slotsleutel te vermijden. Ik heb vervangende toetsenborden geprobeerd, zoals de Logitech MX Keys, die een betere ergonomie bieden. Echter, na zoveel geld te hebben uitgegeven aan de strak ogende iMac, is het zonde om het uiterlijk te verpesten met een toetsenbord dat niet precies past bij de stijl van de iMac.

De Apple Mouse die bij de iMac wordt geleverd, is ook niet de beste die beschikbaar is. Ik raad aan om het knaagdier van Apple te vervangen door de Logitech Mx Master 3, die comfortabeler is en betere aanpassingsmogelijkheden biedt.

Ondanks deze kleine minpuntjes ben ik nog steeds heel blij met de M1 iMac en kan ik hem ten zeerste aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een desktop voor thuis. Voor $ 1.299 zijn er goedkopere desktops beschikbaar, maar de snelheid, het geweldige scherm en de draagbaarheid van de iMac maken het een uitstekende keuze.

Aanbevolen: