STA-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

STA-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
STA-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
Anonim

Een bestand met de STA-bestandsextensie is hoogstwaarschijnlijk een Adobe Photoshop Match Color Image Statistics-bestand. Photoshop gebruikt STA-bestanden om afbeeldingsopties zoals helderheid, kleurintensiteit en vervaging op te slaan, zodat dezelfde waarden op een andere afbeelding of laag kunnen worden toegepast.

Andere mogelijke toepassingen voor STA-bestanden

Multiple Arcade Machine Emulator (MAME) gebruikt ook de STA-extensie voor hun MAME Saved State-bestandsformaat. De emulator gebruikt het formaat om de volledige huidige staat van een arcadespel vast te leggen dat wordt nagebootst door computersoftware.

Wanneer een MAME STA-bestand wordt gemaakt, stopt de emulator alle gameplay op dat exacte moment (in feite zoals het pauzeren van het spel) en kan het bestand opnieuw gebruiken om het spel op exact dezelfde plaats te hervatten. Dus met MAME maakt het STA-bestand een gemakkelijke manier mogelijk om de voortgang te stoppen en vervolgens te hervatten wanneer je maar wilt.

Sommige STA-bestanden kunnen in plaats daarvan ABAQUS-statusbestanden in platte tekst zijn die worden gebruikt door de computerondersteunde engineeringsoftware van Abaqus.

Image
Image

Hoe een STA-bestand te openen

Ervan uitgaande dat een STA-bestand een Adobe Photoshop Match Color Image Statistics-bestand is, kan het worden geopend (verrassing!) met Adobe Photoshop.

Hoewel de meeste bestanden kunnen worden geopend in hun standaardprogramma via dubbelklikken (of dubbeltikken), werkt dat niet met Photoshop STA-bestanden. In plaats daarvan moet je er een handmatig openen.

Zorg ervoor dat de afbeelding waarop u het STA-bestand wilt toepassen al is geopend in Photoshop en ga vervolgens naar de Image > Adjustments > Kleur afstemmen… menu-item. Kies de Load Statistics… knop om het STA-bestand te selecteren dat op de foto moet worden toegepast.

U kunt uw eigen afbeeldingsstatistiekenbestand in Photoshop maken via hetzelfde menu - selecteer in plaats daarvan de knop Save Statistics….

MAME Saved State-bestanden in het STA-bestandsformaat worden gebruikt door MAME en Extra M. A. M. E. in Windows en kan worden geopend met MAME OS X in het Mac-besturingssysteem.

ABAQUS Statusbestanden zijn slechts tekstbestanden, dus elke teksteditor kan ze openen. De Abaqus-softwaresuite van Dassault Systemes is wat deze STA-bestanden maakt, zodat het ook kan worden gebruikt om ze te openen.

Als u merkt dat een toepassing op uw pc het STA-bestand probeert te openen, maar het de verkeerde toepassing is, of als u liever een ander geïnstalleerd programma STA-bestanden wilt laten openen, raadpleegt u ons artikel over hoe u het standaardprogramma voor een specifieke gids voor bestandsextensies om die wijziging in Windows aan te brengen.

Een STA-bestand converteren

Van alle verschillende manieren waarop STA-bestanden worden gebruikt, is het enige formaat dat naar een ander bestandstype kan worden geconverteerd het op tekst gebaseerde ABAQUS Status-bestand. Een teksteditor kan het bestand opslaan in een ander tekstformaat zoals TXT, HTML, RTF, PDF, enz.

Begrijp echter dat het converteren van het STA-bestand naar een ander formaat ertoe leidt dat het bestand niet goed werkt met Abaqus. Aangezien het programma specifiek het STA-formaat gebruikt, zal het het bestand waarschijnlijk niet herkennen als het onder een andere bestandsextensie is opgeslagen.

Kan het bestand nog steeds niet openen?

Een waarschijnlijke reden waarom je het bestand op dit moment niet kunt openen, nadat je de bovenstaande programma's hebt geprobeerd, is omdat je de bestandsextensie verkeerd leest. Het kan gemakkelijk zijn om andere bestandsindelingen voor een STA-bestand te verwarren als de bestandsextensies vergelijkbaar zijn.

Misschien eindigt je bestand bijvoorbeeld met de STP- of SRT-bestandsextensie, maar aangezien die letters zo sterk op STA lijken, verwar je ze voor dit bestandstype, ook al zijn ze totaal verschillend. Het openen van een van die bestanden met een STA-opener, of omgekeerd, heeft in de meeste gevallen geen zin.

Een ander zeer vergelijkbaar achtervoegsel is SAT dat wordt gebruikt voor ACIS SAT 3D-modelbestanden. Een SAT-bestand kan wel worden geopend met een Adobe-programma - Acrobat DC - maar niet met Adobe Photoshop. Als je een SAT-bestand hebt, werkt het niet met de STA-openers hierboven.

Als je het nog niet doorhebt, is het idee hier eenvoudig: lees de bestandsextensie opnieuw en zoek online naar dat achtervoegsel om te zien welk programma het kan openen of converteren naar het formaat dat je nodig hebt het moet binnen zijn.

FAQ

    Wat zijn de andere Photoshop-bestandsextensies?

    Andere bestandsindelingen die aan Photoshop zijn gekoppeld, zijn PSD (Photoshop Document), ASE (Adobe Swatch Exchange), ACO (Adobe Color), PSB (Photoshop Big) en ATF (Adobe Photoshop Transfer Function).

    Hoe maak ik een opgeslagen statusbestand in MAME?

    Druk tijdens het spelen van een game op Shift+ F7 en druk vervolgens op een cijfer tussen 1-9. Om de opgeslagen staat te laden, drukt u op F7 en het nummer dat bij de opgeslagen staat hoort (bijvoorbeeld F7+ 1).

Aanbevolen: