Hoe moederbordstuurprogramma's te installeren

Inhoudsopgave:

Hoe moederbordstuurprogramma's te installeren
Hoe moederbordstuurprogramma's te installeren
Anonim

Wat te weten

  • Makkelijkst: zoek het model of de servicecode van uw computer op de moederbordsite. Voer een scan uit om verouderde stuurprogramma's te detecteren en bij te werken.
  • Alternatief: voer dezelfde zoekopdracht uit op de website van de computermaker en download en installeer alle verouderde stuurprogramma's uit de lijst.
  • Snelste: zoek op de website van de fabrikant naar stuurprogramma's waarvan je hebt gemerkt dat ze een oude versiedatum hebben in Systeeminformatie en installeer ze.

Dit artikel bevat instructies voor het installeren van moederbordstuurprogramma's, inclusief hoe u kunt bepalen welke stuurprogramma's u nodig hebt en hoe u de stuurprogramma's kunt vinden en downloaden.

Bepaal welke moederbordstuurprogramma's u nodig hebt

Het is om verschillende redenen belangrijk om te begrijpen hoe u moederbordstuurprogramma's installeert. Mogelijk bent u een nieuwe pc aan het bouwen, uw bestaande pc aan het upgraden of wilt u er zeker van zijn dat uw computer over de nieuwste apparaatstuurprogramma's beschikt.

Het moederbord in uw computer is uniek voor het merk en model van uw computer. Om deze reden is de enige manier om te weten welke exacte stuurprogramma's u nodig hebt, het merk en modelnummer van het moederbord in uw computer te bepalen.

  1. Selecteer het menu Start en typ System. Selecteer de Systeeminformatie app.

    Image
    Image
  2. Selecteer Systeemoverzicht in de boomstructuur in het linkerdeelvenster. Zoek naar de drie stukjes informatie in het rechterdeelvenster die beginnen met BaseBoard Dit omvat de Manufacturer, Productcode, en Versie van je moederbord. Noteer deze voor later.

    Image
    Image
  3. Als u alleen geïnteresseerd bent in het installeren van moederbordstuurprogramma's voor specifieke componenten, selecteert u Components in de boomstructuur in het linkerdeelvenster. U kunt componenten zoals Sound Device of Display selecteren om stuurprogramma-informatie voor die apparaten te zien. Zoek naar Driver in het Item veld. De informatie in het Value veld bevat het pad en de naam van het stuurprogrammabestand.

    Image
    Image

    De velden Naam en Fabrikant geven aan welk bedrijf het onderdeel heeft vervaardigd. Met deze informatie en de naam van het stuurprogrammabestand kunt u het nieuwste stuurprogramma vinden op de website van de fabrikant. Als alternatief kunt u hulpprogramma's voor het bijwerken van stuurprogramma's van derden installeren en uitvoeren om het proces voor u af te handelen.

Zoek en download stuurprogrammabestanden

U kunt alle nieuwste stuurprogramma's voor uw moederbord downloaden en installeren, of alleen individuele, door naar de website van de fabrikant voor uw moederbord te gaan.

  1. Elke website van moederbordfabrikanten heeft doorgaans een gedeelte voor stuurprogramma's. U kunt dit meestal vinden door op de site te zoeken naar "stuurprogramma's" of door een link te vinden naar het gedeelte over stuurprogramma's.

    Image
    Image
  2. U kunt zoeken op het modelnummer van het stuurprogramma dat u hebt verkregen in het venster Systeeminformatie, het computermodel of de servicecode die op uw computer is afgedrukt op de zoekpagina van het stuurprogramma.

    Image
    Image
  3. Op de pagina met zoekresultaten ziet u een lijst met chauffeurs. In sommige gevallen kan de site echter een optie hebben om uw computer te scannen om te bepalen welke stuurprogramma's verouderd zijn.

    Image
    Image
  4. Als er een zoekpagina voor stuurprogramma's is en u specifieke moederbordstuurprogramma's wilt bijwerken in plaats van alle, kunt u meestal de naam van het stuurprogrammabestand gebruiken dat u hebt verkregen uit het venster Systeeminformatie om het stuurprogramma te vinden.

    Image
    Image
  5. Zodra u het moederbordstuurprogramma hebt gevonden dat u op uw systeem wilt bijwerken, selecteert u de knop Download naast dat bestand.

    Image
    Image
  6. Zoek waar het stuurprogrammabestand is gedownload. Dit is meestal een EXE-bestand; in dat geval kunt u het openen. Of het kan een ZIP-bestand zijn waaruit u de stuurprogrammabestanden kunt extraheren (zie hieronder).

    Image
    Image
  7. Het uitvoerbare bestand is meestal een wizard die het installatieproces van het stuurprogramma automatisch doorloopt, meestal met weinig tussenkomst van u. Selecteer voor deze optie Install Als u zich zorgen maakt over het installeren van andere software of de installatie handmatig wilt uitvoeren, selecteert u Extract

    Image
    Image

    Het selecteren van Extract is hetzelfde als het uitpakken van stuurprogrammabestanden als u een ZIP-bestand hebt gedownload van de website van uw fabrikant. De rest van de stappen zullen hetzelfde zijn.

  8. Kies een locatie om de uitgepakte stuurprogrammabestanden op te slaan en selecteer OK.

    Image
    Image
  9. Ga naar de map waar u de stuurprogrammabestanden hebt uitgepakt. Je zou daar een EXE-bestand moeten zien. Klik er met de rechtermuisknop op en selecteer Als administrator uitvoeren.

    Image
    Image
  10. Hiermee wordt de installatiewizard van het stuurprogramma gestart. Aangezien het stuurprogramma al op uw computer is geïnstalleerd, ziet u verschillende installatie-opties. Als u Modify of Repair kiest, wordt het stuurprogramma op uw systeem bijgewerkt.

    Image
    Image
  11. Zodra de update van het moederbordstuurprogramma is voltooid, ziet u een Finish-knop om naar de laatste stap te gaan.

    Image
    Image
  12. Je ziet een optie om je computer opnieuw op te starten. U selecteert dit zo snel mogelijk, zodat de wijzigingen van kracht worden. Selecteer Finish om uw computer opnieuw op te starten.

    Image
    Image

FAQ

    Hoe installeer ik moederbordstuurprogramma's vanaf een cd?

    Om een stuurprogramma vanaf een schijf te installeren, plaatst u de cd, klikt u met de rechtermuisknop op het moederbord in Apparaatbeheer en kiest u Stuurprogramma bijwerken Selecteer Blader door mijn computer naar driver software > Laat me kiezen uit een lijst met beschikbare drivers op mijn computer > Have Disk en navigeer ernaar. Volg de instructies op het scherm om het stuurprogramma te installeren.

    Hoe installeer ik moederbordstuurprogramma's vanaf USB?

    U kunt de stuurprogramma's downloaden van de website van een fabrikant naar een USB-apparaat. Sluit vervolgens het USB-station aan op de computer en verplaats de stuurprogramma's naar uw pc. Open de stuurprogrammabestanden en volg de aanwijzingen om ze te installeren.

Aanbevolen: