Hoe Windows Defender opnieuw te installeren in Windows 11

Inhoudsopgave:

Hoe Windows Defender opnieuw te installeren in Windows 11
Hoe Windows Defender opnieuw te installeren in Windows 11
Anonim

Wat te weten

  • U hoeft Windows Defender niet te downloaden, omdat het is geïntegreerd in Windows 11.
  • Voer dit in een PowerShell-venster in: Get-AppxPackage Microsoft. SecHe althUI -AllUsers | Reset-AppxPackage.
  • Of ga naar Instellingen > Apps > Apps en functies >Windows-beveiliging > three dots > Geavanceerde opties > Reset.

Dit artikel legt uit wanneer en hoe Windows Defender opnieuw moet worden geïnstalleerd via de opdrachtregel of de app Instellingen in Windows 11.

Hoe Windows Defender opnieuw te installeren in Windows 11

Windows Defender (ook bekend als Microsoft Defender) is niet zoals een normaal programma op uw computer geïnstalleerd, dus u kunt het niet opnieuw installeren zoals bij gewone software. Volg in plaats daarvan deze aanwijzingen om een PowerShell-opdracht te gebruiken om de klus te klaren. Het kan tussen de 5 seconden en enkele minuten duren om te voltooien. Als je Instellingen normaal kunt openen, is er een eenvoudigere methode na deze stappen.

  1. Klik met de rechtermuisknop op de Start-knop en selecteer Windows Terminal (Admin).

    Als dat om welke reden dan ook niet werkt, gebruik dan de zoekbalk op de taakbalk om te zoeken naar PowerShell en klik er vervolgens met de rechtermuisknop op om de Uitvoeren als beheerder optie.

  2. Kopieer de opdracht precies zoals deze hier wordt weergegeven en klik vervolgens met de rechtermuisknop in het PowerShell-venster om deze te plakken (Ctrl+V werkt ook):

    
    

    Get-AppxPackage Microsoft. SecHe althUI -AllUsers | Reset-AppxPackage

  3. Druk op Enter om onmiddellijk het proces te starten om Windows Defender terug te zetten naar de oorspronkelijke instellingen, zodat het werkt als een pas geïnstalleerde app.

    Image
    Image
  4. Je weet wanneer het klaar is, want je ziet de knipperende cursor weer op een nieuwe regel onder de opdracht die je hebt ingevoerd. In de tussentijd ziet u mogelijk kort het bericht Deployment operation progress.

    Als je veel rode tekst ziet en het bericht "Toegang is geweigerd", ga dan terug naar stap 1 en zorg ervoor dat je PowerShell opent als beheerder.

Een andere manier om Windows Defender te resetten is via Instellingen. Als Instellingen prima voor u opent, hoeft u zich geen zorgen te maken over een PowerShell-opdracht. Ga in plaats daarvan naar Instellingen > Apps > Apps en functies > Windows-beveiliging > drie stippen > Geavanceerde opties > Reset

Image
Image

Wanneer Windows Defender opnieuw installeren

Technisch gezien installeer je het programma niet echt opnieuw, omdat Windows je het niet echt laat verwijderen. Dat gezegd hebbende, zou u de bovenstaande opdracht kunnen uitvoeren om Windows Defender opnieuw in te stellen als het gewoon niet correct werkt.

Het meest voor de hand liggende teken dat u dit moet doen, is als u een fout ziet wanneer u deze probeert te openen. Als het niet opent zoals het hoort, en je ziet dit bericht, dan zou het bovenstaande commando het meteen moeten oplossen:


Je hebt een nieuwe app nodig om deze windowsdefender-link te openen

Zoek naar een app in de Microsoft Store

Of misschien wordt het wel geopend, maar sommige schakelaars kunnen niet worden in- of uitgeschakeld, of je kunt er zelfs geen link naar vinden op je computer. In deze gevallen moet de PowerShell-opdracht de tool weer in werkende staat brengen.

Windows Defender is misschien gewoon uitgeschakeld

Het is mogelijk dat je hebt overwogen om Windows Defender opnieuw te installeren omdat het geen malware vangt, terwijl het in werkelijkheid gewoon niet is ingeschakeld. Je zou kunnen denken dat het is verwijderd of kapot is, maar in werkelijkheid is het gewoon uitgeschakeld.

Image
Image

Dit is heel goed mogelijk, aangezien je in Windows 11 het ingebouwde antivirusprogramma kunt uitschakelen als je het liever niet gebruikt.

Meer informatie over het in- en uitschakelen van Windows Defender voor specifieke aanwijzingen.

FAQ

    Is Windows Defender een goede antivirus?

    Niet echt. Hoewel Windows Defender basisbescherming biedt tegen bedreigingen, is het geen vervanging voor antivirussoftware van derden.

    Hoe voeg ik uitzonderingen toe aan Windows Defender?

    Ga naar Start > Instellingen > Privacy en beveiliging > Windows-beveiliging > Virus- en bedreigingsbeveiliging Selecteer onder Instellingen voor virus- en bedreigingsbeveiliging Instellingen beheren en selecteer vervolgens onder UitsluitingenUitsluitingen toevoegen of verwijderen

Aanbevolen: