Hoe macOS Catalina opnieuw te installeren

Inhoudsopgave:

Hoe macOS Catalina opnieuw te installeren
Hoe macOS Catalina opnieuw te installeren
Anonim

Wat te weten

  • Start je Mac opnieuw op en houd Command + R ingedrukt tijdens het opstarten om de herstelmodus te openen.
  • Select MacOS opnieuw installeren > Doorgaan > Doorgaan > Akkoord.
  • Selecteer een schijf en kies Install om het downloaden en installeren te starten.

Dit artikel legt uit hoe u macOS Catalina opnieuw kunt installeren op een Mac. Apple maakt het je gemakkelijk. Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding en je bent klaar.

Hoe macOS Catalina vers te installeren

Het is een goed idee om een back-up te maken van alle belangrijke bestanden die je hebt voordat je het opnieuw installeert. Je hebt een betrouwbare internetverbinding nodig omdat de Mac de benodigde bestanden van internet downloadt. Apple heeft een herstelmodus in macOS ingebouwd voor momenten waarop u een besturingssysteem opnieuw moet installeren.

  1. Klik op het Apple logo en selecteer Herstart.

    Image
    Image
  2. Klik op Herstart.

    Image
    Image
  3. Zodra de computer begint af te sluiten, houdt u Command+ R ingedrukt en houdt u deze toetsen voorbij het zwarte scherm en/ of muziek die je hoort wanneer de computer opstart (afhankelijk van hoe oud de Mac is) totdat je Herstelmodus ziet en laat dan de toetsen los.
  4. Mogelijk wordt u gevraagd een gebruiker te selecteren waarvan u het wachtwoord kent. Klik op de gebruiker en klik op Volgende.

  5. Voer het wachtwoord in voor de gebruiker die je hebt geselecteerd.
  6. Klik MacOS opnieuw installeren > Doorgaan.
  7. Klik op Doorgaan.
  8. Klik op Akkoord om akkoord te gaan met de softwarelicentieovereenkomst.
  9. Selecteer de schijf waarop u het besturingssysteem wilt installeren. In sommige gevallen moet u de schijf mogelijk ontgrendelen. Klik op Install of Unlock.
  10. Als u op "Ontgrendelen" moest klikken, voert u het wachtwoord voor een beheerder op de computer in. Meestal is dit hetzelfde wachtwoord als het wachtwoord dat u in stap 4 hebt ingevoerd.
  11. Als je moest ontgrendelen, klik dan nu op Install.
  12. Het duurt even voordat de computer het besturingssysteem heeft gedownload en geïnstalleerd. Houd rekening met een wachttijd van 15 tot 25 minuten, afhankelijk van de snelheid van uw internetverbinding en computer. Wanneer de installatie is voltooid, wordt uw computer opnieuw opgestart.

    Alle vertragingen of andere problemen die je hebt opgemerkt, moeten worden opgelost. Zo niet, overweeg dan om alles volledig opnieuw te installeren. Gelukkig zijn er ook manieren om dat te doen.

Het opnieuw installeren van macOS Catalina vanuit de herstelmodus zou geen invloed moeten hebben op uw opgeslagen bestanden; het vervangt gewoon het besturingssysteem door een gloednieuwe kopie.

Na het opnieuw installeren van macOS Catalina

Nadat u de herinstallatie hebt voltooid, controleert u of er updates zijn om er zeker van te zijn dat u over de nieuwste software beschikt.

  1. Klik op het Apple logo en selecteer Systeemvoorkeuren in het vervolgkeuzemenu.

    Image
    Image
  2. Klik op Software-update.

    Image
    Image
  3. Je Mac controleert of je de nieuwste software hebt geïnstalleerd. Als dat zo is, laat het u weten. Anders wordt u gevraagd om alle beschikbare updates te installeren.

    Image
    Image

Aanbevolen: