Hoe Spotify in te stellen als uw standaard muziek-app

Inhoudsopgave:

Hoe Spotify in te stellen als uw standaard muziek-app
Hoe Spotify in te stellen als uw standaard muziek-app
Anonim

Wat te weten

  • Op Android: Activeer Google Assistent, tik op je accountpictogram, selecteer Muziek en tik op Spotify in de optielijst.
  • Alternatief, op Android: Settings > Apps > Assistant > Bekijk alle Assistent-instellingen > Muziek > selecteer Spotify.
  • Op iPhone: Activeer Siri en vertel het een bepaald nummer of bepaalde artiest af te spelen. Selecteer vervolgens Spotify uit de vermelde opties.

Dit artikel laat zien hoe je Spotify instelt als je standaard muziek-app op Android en de tijdelijke oplossing op een iPhone.

Maak van Spotify uw standaardmuziekspeler op Android

Volg de onderstaande stappen om twee verschillende manieren te leren om je standaard muziekspeler te wijzigen in Spotify op Android-telefoons.

Google Assistent gebruiken

De gemakkelijkste methode is om spraakopdrachten te gebruiken met de Google Assistent.

  1. Start de Google Assistent door deze te activeren via de widget op je startscherm of door 'Ok, Google' te zeggen.
  2. Tik op je accountpictogram onderaan het scherm om het instellingenscherm te openen.
  3. Selecteer Muziek.
  4. Tik nu op Spotify om het in te stellen als uw standaard muziekspeler.

    Image
    Image

Assistent-instellingen gebruiken

Als je problemen hebt met het wijzigen van je standaard muziekspeler met de bovenstaande methode, probeer dan de onderstaande stappen.

  1. Open Instellingen.
  2. Scroll naar beneden en tik op Apps.
  3. Zoeken en selecteren Assistent.

    Image
    Image
  4. Tik vervolgens op Bekijk alle Assistent-instellingen.
  5. Tik op Music en selecteer Spotify in de lijst met muziek-apps.

    Image
    Image

Je Android-telefoon moet automatisch muziek afspelen met Spotify wanneer je de Google Assistent vraagt om een nummer, artiest of album af te spelen.

Bottom Line

Je kunt Spotify instellen als je standaard muziekspeler op Android. Het proces is echter veranderd in recentere versies van het mobiele besturingssysteem. Als je nummers automatisch wilt afspelen, moet je Spotify instellen als de standaard muziekspeler in Google Assistant, de ingebouwde stemassistent in Android.

Kun je Spotify als standaard instellen op de iPhone?

Apple moet nog een officiële instelling toevoegen waarmee je Spotify als je primaire muziekspeler kunt instellen. Technisch gezien kun je Spotify dus niet instellen als je standaard muziekspeler op je iPhone.

Er is echter een tijdelijke oplossing die u kunt doen om Siri te leren nummers af te spelen op Spotify in plaats van Apple Music te gebruiken.

  1. Activeer Siri door de aan/uit-knop ingedrukt te houden of door 'Hé, Siri' te zeggen.
  2. Zodra de assistent is geactiveerd, vraagt u hem: "Kun je muziek afspelen met andere apps?" Siri zou je een lijst met apps moeten geven die op je telefoon zijn geïnstalleerd als je iOS 14.5 of hoger gebruikt.
  3. Wanneer aangeboden, selecteer Spotify in de lijst en geef Siri toegang tot je Spotify als daarom wordt gevraagd.

    Je kunt Siri ook vertellen een nummer af te spelen met Spotify om dit proces over te slaan en iets rechtstreeks van de streamingdienst af te spelen.

Waarom geeft Siri me geen lijst met apps?

Siri geeft de lijst mogelijk niet voor je weer als je Spotify al met de stemassistent hebt gebruikt. Dat komt omdat het wijzigen van deze instelling Spotify niet instelt als uw standaardmuziekspeler op de iPhone. In plaats daarvan leert het Siri gewoon dat je graag naar muziek luistert via Spotify.

Apple zegt dat dit komt omdat Siri je gewoonten leert en onthoudt naar welke apps je het liefst naar verschillende soorten audio luistert. Apple heeft je ook geen manier gegeven om deze optie te wijzigen als je er de eerste keer mee hebt gewerkt.

FAQ

    Hoe download ik nummers op Spotify?

    Je kunt alleen nummers van Spotify downloaden die in een afspeellijst staan, maar een afspeellijst kan maar één nummer bevatten. Om de nummers lokaal op te slaan, opent u de afspeellijst en selecteert u de pijl omlaag naast de afspeelknop.

    Waarom blijft Spotify pauzeren?

    De meest voorkomende reden waarom Spotify zonder waarschuwing pauzeert, is een slechte internetverbinding. Probeer andere apps te sluiten, naar een plek met een sterker signaal te gaan of nummers naar uw apparaat te downloaden. U kunt uw apparaat ook opnieuw opstarten of controleren op een update van de app.

    Hoe wijzig ik mijn Spotify-wachtwoord?

    Om uw wachtwoord op Spotify opnieuw in te stellen, gaat u naar Profile > Account > Wachtwoord wijzigen. Als u uw huidige wachtwoord niet weet en niet kunt inloggen, klikt u op de link Wachtwoord vergeten op het inlogscherm.

Aanbevolen: