Een HomePod resetten

Inhoudsopgave:

Een HomePod resetten
Een HomePod resetten
Anonim

Wat te weten

  • Home-app > Tik en houd vast of dubbelklik op het HomePod-pictogram > Kies Reset HomePod in de instellingen.
  • Koppel de HomePod los, wacht 10 seconden, sluit hem weer aan en wacht nog eens 10 seconden. Plaats uw vinger op de HomePod. Houd uw vinger vast totdat u de pieptonen hoort nadat Siri u heeft verteld dat het apparaat wordt gereset.
  • Verbind HomePod mini met je Mac. Open Finder, selecteer uw HomePod in de zijbalk en kies Herstel HomePod aan de rechterkant.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u uw HomePod kunt resetten met een Apple-apparaat of de luidspreker zelf. U kunt uw HomePod resetten als u problemen ondervindt om verbinding te maken en opnieuw opstarten niet werkt. Of, als u hem verkoopt of opstuurt voor onderhoud, moet u de HomePod terugzetten naar de fabrieksinstellingen.

Voordat u uw HomePod reset

Je moet je HomePod alleen resetten als dat absoluut noodzakelijk is. Zoals Apple stelt, moet je je HomePod resetten wanneer je het apparaat opstuurt voor onderhoud, het apparaat verkoopt of weggeeft, of het apparaat terug wilt zetten naar de fabrieksinstellingen.

Als je problemen hebt om verbinding te maken met je HomePod of als deze niet reageert zoals zou moeten, probeer hem dan opnieuw op te starten voordat je hem opnieuw instelt.

Reset je HomePod met iPhone, iPad of Mac

Net zoals je je HomePod in eerste instantie instelt met de Home-app op je Apple-apparaat, kun je hem resetten. Open dus de Home-app op je iPhone, iPad of Mac en volg deze stappen.

  1. Zoek je HomePod in de Woning-app. U kunt dit doen door de kamer te selecteren waarin uw HomePod zich bevindt of als u deze in uw Favorieten op het tabblad Start heeft staan.
  2. Op iPhone of iPad, tik en houd het HomePod-pictogram vast. Dubbelklik op de Mac op het HomePod-pictogram.

  3. Wanneer het venster voor uw HomePod wordt weergegeven, bladert u voorbij Now Playing en Alarms om de instellingen te zien. U kunt ook op het gear-pictogram tikken of klikken om snel naar de instellingen te gaan.

    Image
    Image
  4. Selecteer Reset HomePod.
  5. Kies Accessoire verwijderen en tik vervolgens op Verwijderen.

    Image
    Image

Het kan enkele minuten duren voordat je HomePod is gereset. Als het klaar is, zou je een gong moeten horen op de luidspreker.

Reset uw HomePod met behulp van het apparaat

Als je je HomePod niet kunt resetten met de Home-app, kun je dat op de speaker zelf doen.

  1. Koppel uw HomePod los van de stroombron, wacht 10 seconden en sluit hem vervolgens weer aan.
  2. Wacht nog 10 seconden en plaats dan je vinger op de bovenkant van de HomePod.

  3. Houd je vinger op zijn plaats en je zult zien dat het draaiende witte licht rood wordt.
  4. Siri zal je vertellen dat je HomePod zich voorbereidt om te resetten. Til uw vinger op wanneer u de drie pieptonen hoort.

Reset je HomePod Mini met Mac

Als je een HomePod mini hebt, heb je ook de mogelijkheid om deze met je Mac terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Dit komt omdat deze kleinere versie van de originele HomePod een USB-C-connector heeft die op je Mac kan worden aangesloten.

  1. Sluit je HomePod mini aan op je Mac met behulp van de USB-C-kabel op de luidspreker.
  2. Open Finder op je Mac en vouw Locaties uit in de zijbalk.
  3. Selecteer uw HomePod mini in de zijbalk en klik op Herstel HomePod aan de rechterkant.

    Image
    Image
  4. Klik op Herstellen om te bevestigen. U ziet de voortgang van het resetproces onderaan het Finder-venster, wat enkele minuten kan duren.

    Image
    Image
  5. Wanneer u het bericht ziet dat uw HomePod is hersteld naar de fabrieksinstellingen, klikt u op OK.
  6. Klik op de eject-knop naast de HomePod mini in de zijbalk en koppel de kabel los.

Als het opnieuw opstarten van je HomePod de problemen niet oplost of als je het apparaat echt naar de fabrieksinstellingen moet resetten, is het eenvoudig genoeg met HomePod of HomePod mini.

FAQ

    Hoe verbind ik mijn HomePod met een nieuw wifi-netwerk?

    Maak verbinding met het netwerk met je iPhone door naar Instellingen > Wi-Fi te gaan. Open vervolgens de Home-app, houd het HomePod-pictogram ingedrukt en tik op Verplaats HomePod naar netwerk.

    Waarom maakt mijn HomePod geen verbinding met wifi?

    Misschien probeert u verbinding te maken met het verkeerde netwerk. Uw iPhone en HomePod moeten verbonden zijn met hetzelfde netwerk wanneer u uw HomePod instelt. Als de bovenstaande stappen om verbinding te maken met een nieuw netwerk niet werken, probeer dan je HomePod opnieuw in te stellen.

    Hoe gebruik ik Apple AirPlay met mijn HomePod?

    Je kunt naar Spotify, Pandora en andere muziekdiensten luisteren als je Apple AirPlay instelt. Ga op je iPhone naar Control Center > AirPlay en selecteer je HomePod in het gedeelte Luidsprekers en tv's. Open vervolgens de app waaruit je wilt streamen en speel een nummer af.

Aanbevolen: