M4B-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

M4B-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
M4B-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
Anonim

Wat te weten

  • Een M4B-bestand is een MPEG-4 Audio Book-bestand.
  • Open er een met iTunes of VLC.
  • Converteer er een naar MP3, WAV, WMA, etc. met Free Studio of Zamzar.

Dit artikel legt uit wat M4B-bestanden zijn, hoe je er een op je apparaat opent en welke programma's je nodig hebt om er een te converteren naar een ander formaat, zoals MP3, FLAC, WAV, enz.

Wat is een M4B-bestand?

Een bestand met de M4B-bestandsextensie is een MPEG-4 Audio Book-bestand. Ze worden vaak door iTunes gebruikt om audioboeken op te slaan.

Sommige mediaspelers gebruiken het M4B-formaat om digitale bladwijzers samen met de audio op te slaan, zodat u het afspelen kunt pauzeren en later kunt hervatten. Dit is een van de redenen waarom ze de voorkeur hebben boven MP3's, die je plaats in het bestand niet kunnen opslaan.

Het M4A-audioformaat is in principe identiek aan M4B, behalve dat die soorten bestanden worden gebruikt voor muziek in plaats van audioboeken. De iPhone van Apple gebruikt ook het MPEG-4 Audio-formaat voor beltonen, maar die bestanden worden in plaats daarvan opgeslagen met de M4R-extensie.

Hoe een M4B-bestand op een iPhone te openen

iTunes is het primaire programma dat wordt gebruikt om zowel M4B-bestanden op een computer af te spelen als om audioboeken over te zetten naar een iPhone of een ander iOS-apparaat. U kunt dit doen door de audioboeken aan het programma toe te voegen en vervolgens uw apparaat met iTunes te synchroniseren.

  1. Verplaats het M4B-bestand naar iTunes.

    Als je audioboeken niet in het M4B-formaat zijn, maar in plaats daarvan MP3's, WAV's, enz. zijn, ga dan naar het gedeelte "Hoe maak je een M4B-bestand" hieronder om ze eerst naar het juiste formaat te converteren.

  2. Met het apparaat aangesloten, kies het telefoonpictogram in iTunes om over te schakelen naar het iOS-apparaat.
  3. Kies het Audiobooks menu aan de linkerkant van het programma en plaats een vinkje naast Sync Audiobooks.

    Image
    Image
  4. Kies of je alle audioboeken uit je bibliotheek of alleen bepaalde wilt synchroniseren.
  5. Synchroniseer uw apparaat met iTunes om het M4B-bestand naar uw iPhone, iPad of iPod touch te verzenden.

Hoe een M4B-bestand op een computer te openen

iTunes is niet het enige programma dat een M4B-bestand op een computer afspeelt. Windows Media Player werkt ook, maar het kan zijn dat u het eerst moet openen en vervolgens handmatig naar het M4B-bestand moet bladeren vanuit het WMP-menu, omdat Windows de bestandsextensie mogelijk niet herkent.

Een andere optie is om de extensie te hernoemen van. M4B naar. M4A omdat Windows M4A-bestanden correct associeert met Windows Media Player.

Image
Image

Andere multi-format mediaspelers die native het zeer vergelijkbare M4A-formaat ondersteunen, zoals VLC, Winamp, MPC-HC en PotPlayer, zullen ook M4B-bestanden afspelen.

Een M4B-audioboek dat je koopt (in plaats van een dat je gratis downloadt) wordt waarschijnlijk beschermd door DRM, wat betekent dat het alleen kan worden afgespeeld met geautoriseerde computersoftware en apparaten. De meeste op M4B gebaseerde audioboeken die u in de iTunes Store koopt, zijn bijvoorbeeld DRM-beveiligd en kunnen alleen worden afgespeeld in iTunes en apparaten die via iTunes zijn geautoriseerd.

Een M4B-bestand converteren

Omdat M4B-bestanden vaak audioboeken zijn, zijn ze meestal behoorlijk groot en kunnen ze daarom het beste worden geconverteerd met een speciaal, offline gratis bestandsconversieprogramma. Gratis Studio van DVDVideoSoft is een gratis M4B-bestandsconverter die het bestand kan opslaan in MP3, WAV, WMA, M4R, FLAC en andere audioformaten.

Zamzar is een andere M4B-converter, maar deze draait in uw browser, wat betekent dat u het bestand naar hun website moet uploaden om het te laten converteren. Zamzar kan M4B online naar MP3 converteren, evenals naar vergelijkbare formaten zoals AAC, M4A en OGG.

U kunt een bestandsextensie (zoals. M4B) meestal niet wijzigen in een extensie die uw computer herkent en verwachten dat het nieuwe hernoemde bestand bruikbaar is. In de meeste gevallen moet een daadwerkelijke conversie van het bestandsformaat plaatsvinden met behulp van een van de hierboven beschreven methoden. Zoals we eerder vermeldden, probeer het. M4B-bestand echter te hernoemen naar. M4A, een truc die heel vaak succesvol is, althans voor niet-DRM-beveiligde M4B-audioboeken.

Hoe maak je een M4B-bestand

Als je een audioboek op je iPhone wilt zetten, maar het audiobestand is niet in het M4B-formaat, dan moet je de MP3, WAV of welk formaat dan ook naar M4B converteren dat de iPhone het niet voor een nummer zal aanzien. Kortom, je hoeft alleen maar het tegenovergestelde te doen van wat je in het bovenstaande gedeelte hebt gelezen.

Audiobook Binder kan MP3 naar M4B converteren op macOS. Windows-gebruikers kunnen MP3 naar iPod/iPhone Audio Book Converter downloaden om meerdere MP3's naar M4B-bestanden te converteren of zelfs de MP3's te combineren in één groot audioboek.

FAQ

    Kan ik M4B-bestanden afspelen op Android?

    Android ondersteunt het M4B-bestandsformaat niet standaard, maar u kunt toepassingen zoals Sirin Audiobook Player downloaden om M4B-bestanden af te spelen. Anders moeten M4B-bestanden worden geconverteerd voordat u ze op uw Android-apparaat kunt afspelen.

    Hoe open je M4B-bestanden op Macs?

    Apple Books kan, in tegenstelling tot iTunes, M4B-bestanden (audioboeken) openen op Macs en iOS-apparaten.

Aanbevolen: