Wat zijn slimme kleding?

Inhoudsopgave:

Wat zijn slimme kleding?
Wat zijn slimme kleding?
Anonim

Slimme kleding, ook vaak high-tech kleding, slimme kleding, slimme kleding, elektronisch textiel, slim textiel, e-textiel, monitorkleding of slimme stoffen genoemd, zijn kledingstukken die zijn verbeterd met technologie om functionaliteit toevoegen die verder gaat dan het traditionele gebruik.

Sommige slimme kleding maakt gebruik van geavanceerd textiel met verweven circuits, terwijl andere sensoren en extra hardware implementeren om het zijn slimme functionaliteit te geven. Veel slimme kleding kan via Bluetooth of wifi verbinding maken met een app of programma op een secundair apparaat. Deze draadloze connectiviteit is echter niet nodig om een kledingstuk te classificeren als een soort slimme kleding.

Wat zijn enkele voorbeelden van slimme kleding?

Verscheidene kleine en grote bedrijven zijn begonnen met het integreren van technologie in hun kleding, wat heeft geresulteerd in het opduiken van slimme kleding in bijna elke modecategorie. Voorbeelden van de vele verschillende soorten high-tech kleding zijn:

  • Slimme sokken: De Sensoria Smart Socks kunnen detecteren welk deel van je voeten de meeste druk krijgt tijdens het hardlopen en kunnen deze gegevens naar een smartphone-app sturen.
  • Slimme schoenen: Pizza Hut heeft geëxperimenteerd met slimme schoenen in beperkte oplage die pizza kunnen bestellen.
  • Slimme werkkleding: Samsung heeft een slim pak gemaakt dat digitale visitekaartjes kan uitwisselen, telefoons kan ontgrendelen en kan communiceren met andere apparaten.
  • Slimme nachtkleding: Under Armour's Athlete Recovery Nachtkleding absorbeert warmte van het lichaam van de drager terwijl infrarood licht wordt afgegeven om de slaapkwaliteit te verbeteren en het spierherstel te verbeteren.
  • Smart activewear: PoloTech-t-shirts van Ralph Lauren maken verbinding met een smartphone-app om fitnessactiviteit vast te leggen en nieuwe trainingen aan de drager aan te bevelen.
  • Slimme vrijetijdskleding: Tommy Hilfiger heeft technologie in sommige kleding ingebouwd om het productgebruik bij te houden en klanten te belonen voor de tijd die ze besteden aan het dragen ervan.

Welke bedrijven maken slimme kledingtechnologie?

Een groeiend aantal technologiebedrijven en modemerken hebben hun tenen in de slimme kledingmarkt gedompeld, en naar verwachting zullen er meer bij hen komen als het slimme kledingconcept populair blijkt te zijn.

Image
Image

Een aantal van de meer bekende merken die experimenteren met slimme kleding zijn Under Armour, Levi's, Tommy Hilfiger, Samsung, Ralph Lauren en Google. Kleinere bedrijven die een deuk in de nichemarkt maken, zijn Sensora, Loomia, Komodo Technologies en Hexoskin.

Hoewel Samsung en Google verreweg de grootste technologiebedrijven zijn die investeren in slimme kleding, maken kleinere bedrijven zoals OmSignal, BioMan en Awear Solutions ook indruk door hun kledinglijnen uit te brengen of door samen te werken met grotere modelabels.

Is slimme kleding duur?

Vanwege de extra kosten van de technologie die wordt gebruikt in slimme kleding, zijn ze over het algemeen duurder dan traditionele kleding. Een normaal jack kost bijvoorbeeld ongeveer $ 100, maar een slim jack kan je ergens tussen $ 200 en $ 500 kosten, afhankelijk van het merk.

Image
Image

Zoals bij de meeste technische producten en modeartikelen, zullen oudere modellen voor slimme kleding in prijs dalen naarmate nieuwere op de markt komen. Goedkopere imitaties van populaire producten zullen ook steeds meer opduiken op online marktplaatsen zoals Wish App en AliExpress.

Bottom Line

De meeste slimme kleding kan worden gekocht op de website van een merk, hoewel het ook bekend is dat sommige fysieke winkels en online winkels van derden, zoals Amazon, ze op voorraad hebben. Sommige grote sportwinkels verkopen bijvoorbeeld slimme kleding van Under Armour, terwijl officiële Levi's-winkels hun merk slimme kledingstukken verkopen.

Zijn wearables een soort slimme kleding?

"Wearables" verwijst meestal naar fitnesstrackers zoals de Fitbit Ace 3 of Apple Watch, maar wordt ook vaak door consumenten en bedrijven door elkaar gebruikt met slimme kleding.

Dit gebruik is niet per se onjuist, want de term betekent wel technologie die je kunt dragen. Over het algemeen moet de naam echter worden gebruikt als het gaat om hightech-accessoires zoals een smartwatch, terwijl slimme kleding moet verwijzen naar geavanceerde kleding zoals een zwempak, korte broek, t-shirt of hoeden (zoals Bluetooth-mutsen).

FAQ

    Zijn wasmachines en drogers voor slimme kleding iets?

    Nee. Nette kleding wordt meestal gewassen en gedroogd zoals traditionele kleding, maar vereist vaak extra zorg zoals handen wassen, drogen in de droogtrommel, koud water, enz. - dezelfde voorzorgsmaatregelen worden genomen met andere kleding.

    Wat zijn de meest populaire slimme kleding?

    Fitness-tracking en lichaamsmonitoring is het meest populaire gebruik voor en wijdverbreide toepassing van slimme kleding.

Aanbevolen: