Een Samsung-laptop resetten

Inhoudsopgave:

Een Samsung-laptop resetten
Een Samsung-laptop resetten
Anonim

Wat te weten

  • Start uw Samsung-laptop op en tik onmiddellijk meerdere keren op de F4-toets. Hiermee wordt Samsung Recovery gestart.
  • Selecteer Computer Factory Reset om het resetproces te starten.

Dit artikel leert je hoe je een Samsung-laptop met Windows 10 terugzet naar de fabrieksinstellingen.

Het resetten van een Samsung-laptop verwijdert doorgaans enkele, zo niet alle, gegevens op de harde schijf. Zorg ervoor dat u een back-up van uw gegevens maakt voordat u begint.

Een Samsung-laptop resetten met Samsung Recovery

Veel Samsung-laptops worden geleverd met een hulpprogramma genaamd Samsung Recovery. Het is een sneller, minder complex alternatief voor de standaard van Windows 10 Reset deze pc. Zo gebruik je het.

Wilt u alleen uw Samsung-laptop opnieuw opstarten of opnieuw opstarten? Onze gids over het correct herstarten van Windows kan helpen.

  1. Start uw Samsung-laptop (of start hem opnieuw op als deze al is ingeschakeld). Druk onmiddellijk herhaaldelijk op F4. Blijf er snel op tikken terwijl de laptop opstart. Het Samsung Recovery-scherm zou moeten verschijnen.
  2. Select Computer Fabrieksinstellingen.

    Image
    Image
  3. Er verschijnt een scherm met informatie over de versie van Windows 10 die wordt geïnstalleerd tijdens het resetproces en een waarschuwing dat gegevens op de laptop verloren gaan.

    Lees en begrijp het waarschuwingsscherm.

    Selecteer Start Factory Reset om door te gaan.

    Image
    Image
  4. Er verschijnt een bevestigingsscherm. Selecteer Ok.

    Image
    Image
  5. Er verschijnt een scherm met een voortgangsbalk en het resetten zal beginnen. Dit kan tot 30 minuten duren. Er verschijnt een pop-upbericht zodra de reset is voltooid. Selecteer Ok om de laptop opnieuw op te starten.

De Samsung-laptop wordt opnieuw opgestart nadat de reset is voltooid. De installatie van Windows 10 begint wanneer de laptop opstart. U kunt de installatie van Windows 10 onmiddellijk voltooien of de laptop uitschakelen en Windows later instellen.

Een Samsung-laptop resetten in Windows 10

Het resetten van een Samsung-laptop zal deze terugzetten naar de fabrieksinstellingen. Hiermee worden de meeste gegevens van de harde schijf van de laptop gewist en wordt Windows teruggezet naar de standaardwaarden. U moet de eerste installatie van Windows voltooien nadat de reset is voltooid.

  1. Open het Start menu.
  2. Open Instellingen.

    Image
    Image
  3. Tik op Update & Beveiliging.

    Image
    Image
  4. Selecteer Herstel.

    Image
    Image
  5. Zoek het gedeelte Deze pc opnieuw instellen van het herstelmenu, dat bovenaan zou moeten staan. Tik op Aan de slag.

    Image
    Image
  6. Er wordt een venster geopend met twee opties. Elk van deze zal uw Samsung-laptop resetten, maar de details verschillen. Selecteer de gewenste optie.

    • Bewaar mijn bestanden: hiermee worden alle apps verwijderd en Windows opnieuw ingesteld, maar geen persoonlijke bestanden. Kies dit als u van plan bent de laptop te houden.
    • Verwijder alles: Hiermee worden alle apps en bestanden verwijderd en wordt Windows opnieuw ingesteld. Het is de beste optie als u van plan bent de laptop te verkopen of cadeau te doen.
    Image
    Image
  7. Na enkele ogenblikken verschijnt er een nieuw venster met nog twee opties. Tik op de gewenste optie.

    • Cloud download: hiermee wordt de nieuwste versie van Windows 10 gedownload en geïnstalleerd als onderdeel van de reset. Het vereist een internetverbinding en duurt doorgaans langer dan een lokale herinstallatie.
    • Lokale herinstallatie: dit wordt gereset met de versie van Windows 10 die momenteel is geïnstalleerd. Er is geen internetverbinding voor nodig, maar u zult waarschijnlijk updates moeten downloaden en installeren na de reset.
    Image
    Image
  8. Het volgende venster toont de instellingen die je tot nu toe hebt geselecteerd. Bekijk ze en tik op Volgende als ze correct zijn. Selecteer Terug om wijzigingen aan te brengen.

    Image
    Image
  9. Je ontvangt een laatste bevestiging waarin het resetproces wordt beschreven. Tik op Reset als je klaar bent om door te gaan.

    Image
    Image
  10. U kunt de Samsung-laptop onbeheerd achterlaten terwijl deze wordt gereset. Dit proces duurt meestal 15 minuten tot een uur, afhankelijk van de leeftijd van de laptop en de resetopties die je hebt geselecteerd.

Eenmaal klaar, begint de Samsung-laptop met het eerste installatieproces van Windows. U kunt Windows onmiddellijk instellen of de laptop afsluiten en de installatie later voltooien.

Hoe reset ik een Samsung-laptop zonder wachtwoord?

De hierboven beschreven Samsung Recovery-methode kan worden gebruikt om een Samsung-laptop te resetten zonder wachtwoord. U kunt ook een schone herinstallatie van Windows 10 uitvoeren.

FAQ

    Hoe reset ik het wachtwoord van mijn Samsung-laptop?

    U kunt het Windows-wachtwoord op uw Samsung-laptop opnieuw instellen door naar Aanmeldopties > Password > Wijzig. Voer uw huidige wachtwoord in, selecteer Next en voer het nieuwe wachtwoord in dat u wilt gebruiken.

    Hoe reset ik het toetsenbord van mijn Samsung-laptop naar de standaardwaarde?

    Open Apparaatbeheer, vouw Toetsenborden uit en klik met de rechtermuisknop op het toetsenbord dat u opnieuw wilt instellen. Selecteer vervolgens Apparaat verwijderen en start de laptop opnieuw op. Windows zal het toetsenbord automatisch opnieuw installeren wanneer het opnieuw wordt opgestart.

    Hoe lang duurt het om een Samsung-laptop te resetten?

    Afhankelijk van uw laptopconfiguratie kan het 15 minuten tot een uur duren om het resetproces te voltooien.

Aanbevolen: